15-mesačný syn prestal sám chodiť

22. jún 2023

Ahojte, synček (15 mesiacov) začal len asi dva týždne dozadu sám chodiť, veľmi sa mu to páčilo tešil sa z toho. Ale tri dni teraz zase vôbec chodiť nechce, aj keď ho voláme tak jedine po štyroch alebo za ruku príde, keď sa náhodou pozabudne a prejde dva tri kroky tak veľmi plače hneď ako zistí, že ho nikto nedrží a sadne si. Párkrát aj padol ale nič vážne vždy na mäkké a len na ruky a kolená, dávame na neho pozor.
Stretli ste sa s tým, je to normálne, prejde ho to zas? Je to moje prvé dieťa tak neviem

sally001
22. jún 2023

Asi spadol a zľakol sa moja mala začala chodiť keď mala 10 mesiacov a potom asi za dva týždne prestala a potom ale za týždeň začala.... lebo škaredo spadla a sa bala

martinmmartin
22. jún 2023

mali sme podobny problem. Zober si dve varechy do dvoch ruk , nech sa ich chyti a tak ho naviguj ked chodi , potom pomaly ty varechy pusti ale nepovedz mu to. Bude mat pocit ze je furt safe a rozchodi to

moonlight1210
22. jún 2023

To prejde aj samo. Daj mu cas. Odvazil sa sam raz, odvazi sa aj druhy. Tieto schopnosti sa nemusia vzdy vyvijat len dopredu. Obcas moze byt aj taky krok naspat.

Kludne sa mu mohlo stat, ze testoval novu schopnost, kam ho az pusti. Skusil kracat trochu rychlejsie, zazil maly zavrat, kedze koordinaciu este nema stopercentnu (ved s tym len teraz zacal) a zlakol sa. A prestal si doverovat.

To sa kludne stane i dospelemu. Napriklad, ked sa uci soferovat. Uz si veri, odvazi sa ist rychlejsie, potom zazije pocit, ze nejaku situaciu na ceste nedokaze rychlo vyhodnotit, lakne sa a zase zacne radsej chodit pomalsie.

janettdamian
22. jún 2023

Moja dcéra urobila prvé kroky v 13 mesiacoch, spadla a tak sa zľakla, že začala sama chodiť až v 18 m. Chce to len čas a trpezlivosť.

viky_21
22. jún 2023

Je to podla mna normalne. Moj maly zacat chodit az v 17m. A zrazu nic. Za tyzden ani krok. A to ani nespadol ani nic. A po tyzdni sa sam rozbehol a uz beha lieta ako velky chlap