15mesačný sa dlhodobo napína počas dňa. Čo to znamená?

eowynka
24. máj 2011

Dobry den chcela by som vediet, co to je ked moj 15 mesacny syncek sa uz zhruba od 6 mesiaca zacne pocas dna z nicoho nic napinat...vyzera to nasledovne, lezi na chrbatiku je cely napnuty spicky ma vystrete vzdy pritom drzi nieco v ruke hocijake veci napr.hracku,niekedy aj nic, ale zvacsa si nieco chyti pritom do ruky a napina sa casto byva pritom uplne prepoteny.reaguje na okolie, aj sa ho snazim oslovit, ale iba sa na mna pozrie a napina sa dalej, niekedy aj ocervenie z toho napinania...a potom prestane.Cele to trva par sekund-okolo 20 ale niekedy aj menej.pytala som sa uz viacerych doktorov ale nikto mi nevedel povedat co to je.

xlucia
24. máj 2011

@eowynka najpravdepodobnejsie si len natahuje chrbat a uvolnuje svaly na chrbte, ale pre istotu by som ho dala skontrolovat neurologovi
a k tomu nocniku, s tou hudbou by som bola opatrna. tiez sme mali,a po prvom pouziti isiel prec, co sa maly tak strasne zlakol. susedina dcera detto. vacsinou sa to viac paci mamam, nez detom

eowynka
autor
24. máj 2011

No na neurologii sme boli, aj ked nie pre tento problem ale preto lebo maly mal v jedenastom mesiaci febrilne krce, tak nas potom poslali na kontrolu do topolcian na neurologiu tam som im to tiez spominala, ale vzhladom k tomu ze eeg mal ciste tak nevedeli mi povedat preco to robi...niekedy sa uz bojime s manzelom.Niekde som aj citala ze by to mohlo byt sposobene s vigantolu vraj kvoli vitaminu D vznikaju krce svalov, tak som mu ho skusila nedat, chvilu bol klud ale potom to robil aj bez toho ze nedostaval vigantol.Tak ozaj neviem, lebo niekedy to akoby aj prehanal s tym napinanim, uplne scervenie a je cely prepoteny.

xlucia
24. máj 2011

@eowynka z decka je to jedine ak z predavkovania. krce su aj pri nedostatku magnezia. dovodov sa da najst viacero. ale celkovo toto robia deti casto. a ako casto to robi tvoj?

eowynka
autor
25. máj 2011

Takze by som mala malemu kupit nejake multivitaminy?Lebo mame cebion multi, a tiez to robil, ci da sa kupit aj samostatne magnezium v lekarni-maly ma 15mesiacov?

malicky192
2. sep 2020

@eowynka zdravim môžem vedieť či to ešte robí a prečo to robil ??