16 mesačnému synovi ubieha očko. Ako mu pomôcť?

lennci33
3. jún 2016

Potrebujem poradiť.Mam 16 mesačneho syna a pred mesiacom som si višimla že mu ubieha ľave očko smerom od nošteka,boli sme u očeho ale nič mi nepovedal len že ked bude mať 3 roky bude nosiť okuliare.Ale dnes som si všimla,že mu dosť ubieha ked sa na mna pozrie.Ako mu mam pomocť aby neškulil?

pribinak
3. jún 2016

Chod k druhému ocnemu, vypočuj si druhy nazor. Mozno budete druhé ocko prelepovanie, aby toto viac "pracovalo"

zuzik307
4. jún 2016

Urcite k inemu ocnemu, treba to riesit hned...dcerka nosi okuliarky od 2 rokov...

minnie55
4. jún 2016

Okamžite k inému očnému, bude treba okuliarky alebo prelepovanie zdravého očka, ty sama mu nedokážeš pomôcť.

bibistec
4. jún 2016

ja by som isla inde tiez som bola s malou s tymto problemom a riesili nas

ewelyn3
5. jún 2016

My chodime s dcerkou ku detskej ocnej od teoch mesiacov presne s rovnakym problemom a hovoeila mi ze taketo veci treba riesit hned od malicka..aby sa predislo vacsim vadam oka v dospelosti. Urcite pohladaj inu ocnu, ktora sa specializuje na malych kojencov. Mozno aj sukromnu..sice stoja peniaze, ale aspon sa snazia. Smutne, ale u nas bohuzial realita.

macko35
5. jún 2016

my nosíme okuliare od jedného roka,dovtdy sme oko prelepovali náplastami.Chodili sme k očnj do MT,teraz do BA.Mám 2 roky a budúci týždeň nás kvoli tomu čaká operácia.Je to najlepšie riešiť,ked je ešte malý.Treba vyhladať lepšieho očného odborníka

luciade
5. jún 2016

Ja som to mala ako dieta - ocko mi zabiehalo, najprv mi ho prelepovali, potom som nosila okuliare a v 5 rokoch som bola na operacii v Kosiciach, deti nas tam bolo ako hadov, v takom veku je to pekne riesitelny problem, potom som nosila okuliare asi do 10 rokov a potom uz len ked som potrebovala. Dnes mam 35, po skuleni ani pamiatky, zrak vyborny max 0,5 na kazdom oku, okuliare nepotrebujem. Netreba sa bat, je to riesitelne, ale treba to riesit cim skor a na OP este v predskolsom veku, ak treba, OP sa rozhodne netreba branit, ak sa strabizmus neodstrani prelepovanim. Dodnes pamatam moment, ked sme isli na OP, sestricka nam deckam (boli sme vsetci ca 4-5 rokov stare) pichla injekcie do dupy, sme sa predbiehali, kto bude menej plakat a uz len pamatam, ako ma omracenu viezli na sal, aj tam si este pamatam sal a potom uz nic, len prebudenie s prelepenym ockom... ziadne bolesti, ozaj sa nebojte, som si tym presla a vsetko vsetkym dopadlo v pohode 🙂

klya
5. jún 2016

Tiež veľmi odporúčam konzultáciu u ďalšieho lekára. Pokiaľ viem, je dôležité to riešiť čím skôr. Tiež som to mala, v detstve prelepovane, potom okuliare. Nepamätám sa už, dokedy. Ale do školy som už išla 100% bez nich. Tým, že sa to podchytilo skoro, tak komu to nepoviem, vôbec nevie. Ostalo mi jedno oko slabšie, ale ani okuliare už nenosím, vraj to ani podľa očných nie je potrebné. Stály stav. Nebude síce lepšie, ale ani horšie.

culia1
5. jún 2016

Najdi druheho ocneho,moze byt tupozraky,cim skor sa zacne s liecbou tym moze byt uspwsnejsia!