icon

16-ročná má ovčie kiahne

5. mar 2023

Čo mám čakať? Ja som tiež nemala.

veronika_sk000
5. mar 2023

ja som mala v 18, vsetci ma strasili tazkym priebehom, nakoniec bez teploty, dokopy asi 20 vyrazok a po tyzdni som mala po tom, davala som si fenistil kvapky, aby nesvrbeli

sejbipi
5. mar 2023

Ja som mala v 17tich. Dalo ma to dole asi na týždeň- v horúčkách. A samozrejme aj psychicky pretože vyrážok bolo extrémne veľa. Najhoršie bolo sa každé ráno pozrieť so zrkadla a vidieť ako to pribúda a ako sa menia tie vyrážky k horšiemu… pre tak mladú babu to bolo fakt hrozné. Aj som si poplakala. Liečila som to len kúpeľom v hypermangáne asi 3x denne. To pomáhalo najviac na svŕbenie. Púdre by som žiadne už ani neriešila. Zohnala som si domáce mastičky z kozieho kolostra a po odpadnutí chrást som sa celá krémovala. Vďaka Bohu *klopem* nato koľko ich bolo veľa, žiadna nezostala. Čakaj, že to dostaneš aj ty.

autor
5. mar 2023

@sejbipi
@veronika_sk000
Strašivých príbehov je mnoho. Kmotor sa nakazil od vlastnej dcéry, štyridsiatky horúčky, skončil v nemocnici.

zuzanka.zuzu
5. mar 2023

ja som mala tiež cca v 16, 17. moja mamka tiež doteraz nemala. okrem vyrážok mi nič nebolo, mamka ich ani nedostala. ale keď chces panikáriť tak nech sa páči 😉

sejbipi
5. mar 2023

To verím… buď rada že to má ešte ako 16ročná. Horšie by bolo v dospelosti- ale zas aj by nemuselo, veľa záleží od organizmu. Nadopovala by som ju vitamínmi od Cčka, Dčka, Bčka. A aj teba samozrejme pre istotu. Pre lepší pocit

autor
5. mar 2023

@sejbipi
@zuzanka.zuzu mám takú povahu, panikárim.
Dcéra strážila deti, ktoré sa potom vysypali, vitamíny jej dávam preventívne od kedy to viem.

autor
9. mar 2023

Je podľa vás v norme piaty deň horúčka 39st, aj keď ju to až tak dnes nesvrbí, vraj osobitne bolí každá jedna vyrážka.