icon

16 ročnému synovi sa točí hlava, má vysoký tep a asi má Covid-19

1. feb 2022

Ahojte syn ma 16 rokov a teraz hovoril ze mu není dobre zmerala som mu tlak ma 80 na 55 a tep okolo 115. Točí sa mu aj trochu hlava co hovoril ale mam podozrenie na dehydratácia pričom cez deň pije normálne vodu dávam mu teraz veľa vody ale nezlepší sa mu to vôbec nemáte nejaké rady čím by som mu mohla zlepšiť stav ? Takisto muž je pozitívny my ostatný to potvrdene nemáme ale pravdepodobne mame aj my covid lebo nám není moc dobre tak ci to s tým nemôže mať nejaký suvis

dollyzv
1. feb 2022

Ľahnut na chrbát a nohy vyložiť hore..ten tep je kvôli nízkemu tlaku,srdce musí viac pracovat..z vlastných skúseností neodporúčam magnézium,to mi ešte zhoršilo mala som rovnaký tlak a myslela som si že to je moja posledná hodina čo mi bolo zle
Ešte mne pomohol studený vzduch,poprípadne studený obklad na zátylok..ja som mávala taký tlak z krčnej chrbtici,myslím že pri vode je skôr riziko vysokého tlaku ako nizkeho

marlent
1. feb 2022

Presne nohy hore, a oddychnut si je noc vyspi sa z toho..

marlent
1. feb 2022

Inak sranda moj bezny tlak je 90-55az 60 cely zivot...raz mi bolo zle muz odmeral ze sak mas normalny 120/75 vtedy som zas ja myslela ze skapem 🤣😂

dollyzv
1. feb 2022

*pri covide 🤦🤦 nie vode

jazula
1. feb 2022

Aký máva normálne tlak a tep?
Ak je ten terajší úplne netypický preňho, tak by som mu ešte odmerala saturáciu (ak mate doma oxymeter) a zavolala 155 sa poradiť. Nemusia hneď sanitku posielať, len nech odborne poradia, ako mu uľaviť. A pokial pil cez deň normálne (napr 2 litre vody) a chodí normálne na wecko, tak by som to s tou vodou nepreháňala. Mne na nízky tlak ešte pomáha zjesť niečo sladké alebo slané, ale mávam o trošku nižší tep a teda bez Covidu…

pinkgirl
1. feb 2022

Urob synovi kávu - stačí nesku a nech si dá pár glgov. Kofeín mu zvýši tlak.
Plus môžeš mu dať zjesť niečo slané, soľ tiež zvyšuje tlak - slané čipsy, tyčinky.

travelllerka
1. feb 2022

Tep môže byť vyšší od choroby

sarita510
2. feb 2022

@marlent ja tiez toto

sarita510
2. feb 2022

ja som toto mala pri covide 4 dni .ine priznaky nic ani kasel len toto tocenie hlavy