icon

17-mesačný syn odmieta jesť kúsky. Čo robiť?

julcinka19
6. máj 2026

Ahojte, prosim vas o radu, 17m syn odmieta jest kusky. Celkovo od mala je hrozny nejedak. Nikdy si nedaval extra do ust hracky, prsty..
Dostat do neho aj mixovane je celkom problem, nie to este kusky.
Zje chlieb, cucoriedku, chrumky, nieco o od nas.. ale zo vsetkeho trosku, lyzicku -2. Ale nezuje, len to prehltne. Potom uz odmietne, alebo to drzi v ustach.

Co s tym? Logoped? Skusali ste to niekto? Ako to prebiehalo, pomohlo?

Alebo este potrebuje cas? Ake su vase skusenosti?

Dakujem pekne

marianarem
6. máj 2026

@julcinka19 Moj bol podobny. Do ust teda sice daval vsetko mozne, ale jedlo nie 🙂 U nas zaberali hry s jedlom, basnicky, pesnicky, spolocne varenie a knizky s obrazkami jedal, hlavne jedna - "Moje prve slova: Vsetko o jedle". V nej pozeral obrazky a niektore sa mu tak pacili, ze casom bol ochotny tu vec realne ochutnat. Akurat dnes sme na nu po dlhom case nadabili, uz ma 6 rokov a nechcel verit, ze boli casy, ked nechcel dat do ust ani chlieb, ani cestoviny, ba ani kolac 🙂 Naozaj prva cestovina bola vydreta niekolkymi roznymi hrami a aj to zjedol len jednu 🙂 Problematicky jedak je ale doteraz. Jedlo ma velmi rad, aj pomaha varit, pecie uz nieco takmer sam, ale je velmi vyberavy. Viem mu vdaka mojmu usiliu vyskladat pestru stravu, ale je velmi vela veci, ktore proste este stale neakceptuje, obcas sa podari nejaky pokrok.

barka1
7. máj 2026

Logoped. Mne sa nim vyhrazala neurologicka a to mal syn len 9m. Toto už nie je len o čase a dozreni. Ale teda odborník nie som.

julcinka19
autor
7. máj 2026
@barka1

Logoped. Mne sa nim vyhrazala neurologicka a to mal syn len 9m. Toto už nie je len o čase a dozreni. Ale teda odborník nie som.

@barka1 zlomilo sa to u vas alebo ste nakoniec navstivili logopeda? Dakujen

cibinka18
7. máj 2026

a co tato metoda? nech sa krmi sam https://najmama.aktuality.sk/clanok/244302/prve... moj tiez nechcel z lyzicky od kedy zacal s prikrmami... a mozno skusit jedlo polozit na stol, niekam kam dociahne aj on a davas si ty do ust, pohmkat mnam mnam.... nenutit ho, nech si zoberie sam... alebo krmit babiku, akoze jej das k ustam ale ruku stiahnes a das si do svojich ust, hrat sa, nech zopakuje ale nenutit ho

anonym_3d8931
7. máj 2026

@julcinka19 na začiatok prestať mixovať, začať pučiť vidličkou dohladka. Ale nie mixovať.