19 mesačne dieta má chrípku, nechce jesť, len ju kojím a nemá stolicu
Ahojte chcem sa spýtať či ste mali už takýto problém... Dcérka má chrípku neberie antibiotika lebo z nich vracala a hnackovala no tiež toho veľa nezjedla. Stále jej dávali nové a nové sirupy kvapky no aj z nich vracala a hnackovala .... po horuckach prišiel kašeľ a soplik .... má silne zapálene hrdlo a dosť husté soplíky ktoré už trochu ustupujú no čo má trápi je že 3 dni nemala stolicu a ani ju neprehnali proste nič. Bruško tuhé nemá .Papa asi tak že z niečoho si len dzobne ale naozaj veľmi malo inak stravu tvorí moje mlieko asi tak 85% ... je to normálne že nekaka? Už sme zmenili aj pediatra pretože pani doktorka nemala vzťah k deťom a dcérka sa jej aj sestričky bála pri novej dr je úplne v poriadku a zdá sa mi že ju aj lepšie vyšetrila aj naordinovala menšie množstvo liekov ako tá predtým... ďakujem
@daniella54 a to, ze ma chripku, ti povedala dr? Lebo nie kazdy sopel a kasel sa vola chripka. Pri chripke su vysoke teploty a bolesti klbov a svalov, celkovo sa clovek citi pod psa. Pri chripke ako aj pri inych virusovych ochoreniach su atb zbytocne. Nepapa asi preto, ze ma zapalene hrdlo a ked neje, nema ani co kakat. Skus kupit lanove semiacka, nechsj namocene vo vode z vecera do rana a potom rozmixuj s nejakym ovocim.
@sapetka z jablka si odkusne dva krat, teplu vodu jej davam normálne a ona sladké nápoje nechce ani čaj .... no nerobila by som okolo toho caviky lenže ona už asi 2 mesiace takto pomenej zje a to nebola chorá a teraz keď je chorá je len na prsníku každú voľnú chvilku ako sa jej dá... pani doktorka naša stará jej stále menila erdomed solmucol amoksiklav hneď sinupret potom zase fenistil kvapky k tomu imunoglukan kalobu a akoze za dva týždne toto všetko pokupit a len tak smarit do kosa lebo len 14 dni sa môžu napr solmucol skladovať bolo dosť aj ponfinancnej stránke aj pre jej telo ... akoze má 16,8 kg ale už aj dosť schudla v tvárička aj na telíčku je taká opadnuta....
@lindusss2016 áno pre ňu bola mala asi pokusný králik lebo 2 mesiace nám odkladala ockovanie proti osypkam vraj má stále červene hrdlo ale povedla vždy nič jej nedávaj nech to čím skôr prepukne a keď mala začala kašlať nasadila jej všetko možné aj nemožné na to bola veľká noc čo sme skončili s horúčkami na pohotovosti a potom nám dala tie antibiotika.... mala nám predpísať opäť nové lieky a nechať v lekárni predpis a ani to neurobila tak som odišla od nej k inej dr.... ďakujem skúsim už všetko len nech aspoň neco zpapa
@daniella54 mozno jej je uz zle aj z tolkych liekov 😥 no snad vam nova dr poskytne lepsiu starostlivost.
U nas to bolo rovnake ked mala dva roky.ked mala chripku nic nejedla,na 95 % sa kojila.predtym som ju kojila uz len pred spanim a vtedy nonstop🙂 moja aj malo pije,preto som ju v kojeni neobmedzovala,aby nebola dehydrovana.tiez nekakala viac dni,zelezo mala pod normou.do dvoch tyzdnov po chorobe sa rozjedla,hoci som mala pocit ze to nie je to co byvalo,ale to bol iba moj subjektivny pocit.na nasledujucej kontrole uz bolo aj zelezo v poriadku.treba len vydrzat.a hoci nie som brutalnym zastancom kojenia,v tomto pripade velmi pomoze kojit a kojit.prajem vela zdravia.
@daniella54 ahoj, pri chrípke je normálne, že dieťaťko nechce jesť, dôležité je, že chce aspoň Tvoje mliečko, určite jej to lepšie pomôže sa vysporiadať s chorobou. Nám naša detská povedala, že je v poriadku, keď dieťa aj 2 dni je len na tekutinách pri horúčkovitých ochoreniach alebo po brušnej viróze. Skús jej ponúkať okrem mliečka polievky, alebo rozmixované ovocie. Tak ako tu niekto písal, ak veľa nepapá, nemá ani čo kakať, ale zase aj z toho mlieka z nej musí ísť niečo von, nám pomohlo vždy ľanové semienko, ale musí byť čerstvo rozmixované - môžeš pridať napr. k roztlačenému banánu, alebo som mu kúpila výživu so slivkami, ale to ľanové je zaručené, len ho nesmieš rozmixované skladovať, vždy si len čerstvo nameľ 1 lyžičku a z tej jej zamiešaj do papania. Neskôr keď mal syn problémy, tak sme sa dostali k čučoriedkovému narosanu a ten mu pomohol aj s oslabenou imunitou aj s kadením 🙂
@daniella54 môžeš jej ešte dať aj probiotiká v kvapkách, keď mala hnačky aj zvracala, tak má určite bruško aj trávenie rozhodené, ono veľa pomôže aj Tvoje mliečko, ale s probiotikami nič nepokazíš.
@lindusss2016 krv nebrali iba crp a to tri dni pred horúčkami a po horuckach povedala že netreba že isto jej stúplo keďže má hrdlo už moc zapálene a na vízor vyzerala chorucka.... ale dneska ráno nás prekvapila konečne kakala 👍🏼Teraz už len niečo do nej dostať za cely deň a hlavne lieky aby pila nech je čím skôr vyliecena.... všetci doma sme teraz chorý ....pondelok ideme pre kartu k starej doktorke tak dúfam že nebude robiť scény a dá nám tu kartu ....
@sta0 dávala som aj dávam probiotiká aj imunoglukan mame ale pre ňu je toho veľa dávať aj cebion devit aj imunoglukan a espumisan plus kvapky a syrup... takze davam len syrup a kvapky a sem tam raz za deň dám aj probio ..... ďakujem Vám za rady veľmi pekne všetkým babám
@sta0 polievky nechce ani rozmixované už ako malinká tie príkrmy odmietala .... už má bolia aj bradavky lebo pred chorobou som jej prso dávala za deň len po zobudeni keď mi spinkala vonku a na večer keď zaspavala teraz vkuse aj v noci
je normalne ze dieta neje. Moja aj tyzden nejedla v chorobe. Dolezite je ze pije. Uprimne tie lieky by som teda vsetky nedavala. Pokial nemam na papieri ze CRP je vysoke...virozy trvaju dlho. Antb na ne netreba. Vitaminy, vela tekutin, sinupret na sopliky...popripade nieco na kasel. Nie je priorita chorobu silou mocou potlacit ale vyliecit. To ze ju dr nexaockovala ked videla ze nieje ok dr chvalim.
@daniella54 to Ti verím, že Ťa už aj bradavky bolia, ja som môjho syna kojila skoro do 3 rokov, posledné mesiace sa tiež kojil už iba raz za deň resp. pred spaním a potom dostal laryngitídu a nechcel mi nič iné iba mliečko, takže to poznám 🙂 Ešte Ti poradím, čo nám zaberá pri chorobe je to hlavne na kašeľ - cibuľový sirup, keď syn dostane laryngitídu alebo len suchý dráždivý kašeľ, tak tento sirup je pre mňa ako zázrak, po jednom dni užívania mi začne vykašliavať hlieny, čo pri žiadnych liekoch z lekárne sa ešte nepodarilo. Ja mu doňho zvyknem pridávať aj citrón, recept je jednoduchý - očistíš si jednu cibuľu, olúpeš jeden citrón a potom už len vrstvíš do pohára od džemu alebo od horčice, vrstvu cibule, na to koliesko citróna a zasypať buď cukrom alebo medom, takto robíš vrstvy až po vrch, zavrieš dáš do chladničky na cca 4 hodiny a potom len cez sitko zleješ sirup do nejakej uzatváracej nádoby. Tento môžeš dávať po lyžičkách aj každú hodinku u nás funguje naozaj zázračne. + natieram malého pri virózach tymiánových krémom, chodidlá, ramená, chrbátik, hrudník, ak je zahlienený tak aj čelo, spánky, pod noštekom, pri horúčke zase potieram zápästia a tiež chodidlá, tento krém je veľmi silný, takže ho stačí dať máličko, ale zaberá skvele ;)
Cebion netreba dávať keď má aj imunoglukan. Už imunoglukan obsahuje vit.C. na to hrdielko skúste kúpiť florsalmin sprej. Je to salviovy sprej ja malemu zvyknem dávať stojí do 3e 🙂 a aj ten cibuľový sirup skúste 🙂 alebo aj kalciovy
Ak ma chripku a nepapa je to uplne v pohode. Dcera 7rocna, inak dobra jedacka, mala silnu chripku, tyzden takmer nic nejedla, schudla za ten cas 2kg. Cely tyzden prespala, co ona keby nemusela tak nespi vobec...inak ta doktorka, to co bolo zac, ved tolko liekov to by aj na dospeleho bolo vela. Pokial ide o virusove ochorenie ako je chripka, na to sa vobec atb nedavaju....treba vela tekutin, max.nieco na kasel ak je a sprej do nosa, lieky na horucku az od 38,5. A to ze nekaka je asi ok ak nechce papat. Drzim palce nech je skoro v poriadku!

@daniella54 na co atb pri chripke?🤔zbytocne.. a co sa stolice tyka no ked neje nema z coho kakat.. a ked je dieta chore nechuto mu to je normalne ale hladom neumre zje tak aby bolo brusko ako tak plne a ked sa koji tak aspon nieco.. skuste nejake jablcko alebo odstavit ovocie a dat vypit alebo teplejsiu vodu aby sa vykakala