icon

2,5 mesačné bábätko má teplotu

girlspower
1. jan 2019

Ahojte. Sme chori v rodine a žiaľ aj babo ma teplotu 38,1 po odčítaní. Mám doma nurofen a paralen pre deti. Mám dať pól cipku paralenu? Alebo čakať nad 38,5? Ďakujem pekne za každú radu

tamaris
•
1. jan 2019

@girlspower Akú ma dieťa hmotnosť? Dáva sa 10-15mg paracetamolu na kg telesnej hmotnosti. Napr. 5kg dieťa môže dostať 50-75mg Paralenu. Čípok treba okrajovať po dĺžke. V hrote čípku je najviac účinnej látky.

nikpa
•
1. jan 2019

@girlspower s tak malým babom pri vyššej teplote ako 38 po odpočítaní na pohotovost. Ja som tak so synom, tiez mal vtedy dva mesiace čakala do rána k obvodnej a nakoniec sa z toho vyklul zapal močového mechúra, hned nás brali do nemocnice. Nechcem strašiť, pises ze ste doma chorí tak zrejme to chytil od Vás ale nic by som neriskovala. No a lieky na teplotu daj podla návodu, ak už stúpa nad 38

janamexico
•
1. dec 2019

mala keď mala 38.5 teplotu radšej sme išli na pohotovosť ale určite podám paralen panadol pre tým ako pôjdete nevieš ako dlho tam budete určite zober moc do z hernej nádobu aj keď tam budete môžeš odobrať taký malín bábätká buď na cibuľu áno lebo susulku sa ti prilepiť a do toho cikajuvela veľa pit