icon

2,5 ročná dcérka už 2 mesiace kašle

petrustek
8. jan 2012

Ahojte ....som tu nova tak sa Vas chcem spytat ...mam 2.5 rocnu dcerku,ktora uz 2mesiace kasle.cez den to nieje az take zle,ale vacsinou ju to chyti v noci.boli sme aj u doktorky ta nam povedala ze je vsetko v poriadku.davam je od kasliku Mukosolvan sirup junior,ak by ste niekto vedeli nieco ine na kaslik tak mi poradte.Dakujem

kbeata
8. jan 2012

dva mesiace???to si robis srandu a pises na modreho kona???
a doktorka je doktorka ☹ ked to povedala ze je v poriadku?prepac,ale nedalo mi 😒

bodka13
8. jan 2012

@petrustek neposlala vás doktorka na imunologiu a alergologiu ? ...môže ísť aj o alergický kašel...náš mladší,takto vlani kašlal od januára až do marca a po rôznych vyšetreniach prišli na to,že má zápal prínosových dutín ...robili vyšetrenie z krvi na vylúčenie streptokokov,chlamýdií a podobných baktérií,pochodili sme krčné ...tu na MK ti dobre poradí kočka "strapco" v týchto témach 🙂
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/dakujeme-strapco-orl-rady/
https://www.modrykonik.sk/forum/alternativna-liecba/spravne-pouzivanie-imflamidu-a-ine-rady-pre-rodicov/

sisaha
8. jan 2012

@petrustek moja starsia dcera mavala zachvatovity kasel niekedy po jedle a zvycajne aj v noci. Neskor zistili, ze hoci mala uz 4 roky, ze ma najsilnejsiu formu refluxu. Strava sa jej vracala do pazeraka a ju to drazdilo. Sirupy nepomahali, natierala som jej potom hrudnik teplym olejom, prekryla igelitom a zaviazala. Spala tak pokojnejsie. Ale problemy sa stratili takmer hned ako odhalili pricinu a nasadili lieky. Urcite si pytaj imunologicke vysetrenie a aj vysetrenie na reflux..

vevet
9. jan 2012

@petrustek dobrý deň, náš syn bol v rovnakom veku na tom podobne(minulú zimu), doktorka tiež povedala, že je v poriadku, len to môže byť alergia na suchý vzduch v byte - hlavne počas zimy a kúrenia. Predpísala mám Zyrtec ( u dospelých je to Zodac) a ten nám veľmi pomohol. Ešte pomôže aj zvlhčovačka vzduchu. Dokonca nám Zyrtec pomohol aj v lete proti štipancom od komárov(nakoľko mu štipance opúchali).

petrustek
autor
9. jan 2012

@kbeata ...... uz som zufala....jasne ze som isla hned po tyzdni doktorke a ta mi povedal aze je v poriadku.zacala nam aj chrapat tak teraz neviem ci nema nosne mandle.

kbeata
9. jan 2012

@petrustek paci sa mi prispevok od bodka13,tam by som hladala rady 😉

alami
9. jan 2012

@petrustek už sa tu na MK opakujem, ale podľa mňa reflux - tak ako ti píše sisaha. Má ho aj môj syn, tiež sme trpeli neskutočným a dlhotrvajúcim opakovaným kašlom - hlavne v noci. Skús nasadiť dietu a hneď uvidíš. Dieta je popísaná hne´d na začiatku v téme o refluxe starších detí tu: https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/gastroezofagalny-reflux-u-deti-nad-3-roky-recepty/

zdravieika
Odpoveď bola odstránená
tinki
23. jan 2012

@petrustek ahoj, aj moja mala s tým stále problémy. nakoniec jej zistili alergiu na mlieko. Vždy ju dusilo najmä v noci a všetko bolo v poriadku.

tinki
23. jan 2012

@kbeata ty si asi nemala nikdy problém, že? niekedy sa dozvieš viac od ľudí ako od lekárov...aj ja som si musela pozisťovať a prísť k lekárom a vyžiadať si konkrétne vyšetrenia, inak by mojej malej robili odber každý týždeň, lebo nevedeli čo jej je..

kbeata
23. jan 2012

@tinki ale ano 🙂 ,poznam to,hlavne sa treba pytat,alebo rovno ist k nejakemu inemu lekarovi
aj dost dlhy cas trva pokial sa zisti pricina,niekedy problem odide,ani sa nedozvies ako 😉

petrustek
autor
1. aug 2012

Ahojte...dúfam že mi poradíte... mam 3ročnu dcérku a chcela by som ju odnaučiť od dudlíka...už sme asi vyskúšali všetko možne ,ale bez úspechu.dajte nieaké rady...dakujem