2,5-ročné dieťa cvrká do nohavíc
Ahojte, prosim nejake rady 🙏 syn je odplienkovany uz od novembra, vsetko slo super lahko velmi rychlo to pochopil.. no uz asi mesiac dva ide cikat alebo krici cikat a ma uz cvrknute, nepocika sa nikdy ale stale je mokry z toho ako mu odcvrkava.. vela krat robi aj to ze ani nepovie ze ide cikat ale drzi to a stale mu postupne kvapka .. uz som na nervy lebo vidim ze sa chyta medzi nohy dupka spytam sa ci treba mu cikat povie nie a pritom uz mu kvapka.. prezliekam aj 5-7x denne .. som tehotna strasne ma to vycerpava ho nonstop sledovat pytat sa prezliekat prat.. potrebujem radu ako mu pomoct, v com je problem 🥺
@tanyag Tvoje prispevky v tejto debate mali podla mna utocny podton. Ja osobne som z nich nemala priatelsky pocit. Ono je to velmi tazke vyjadrit svoj postoj pisanim. Mozno si velmi priatelska, ale vzdy velmi priama (az prilis priama pre niektorych ludi) a tu tvoju priatelskost nevidiet v tvojich prispevkoch, lebo su prilis priame.
Napriklad pouzit vyraz: "Teraz si zabila" je podla mna skor nepriatelsky ako naopak. Ale to len preto ze sa pozeram IBA na tie slova. Mozno sa pritom usmievas a myslis to v dobrom s nadsadzkou a skutocne priatelsky ale z tych slov sa to neda vydiet.
Mne sa stava casto ze ma ludia nepochopia tu na fore.
Velmi sa mi paci ze si sa ospravedlnila. To sa tu velmi nenosi.👍
@andreatytler Rozumiem, čo tým chceš povedať a viem, že veľakrát niečo napíšem a potom sa mi dostane veľa kritiky a pritom to myslím v dobrom. Ďakujem za tvoje vyjadrenie a posnažím sa v budúcnosti voliť iné slová. Nesnažím sa nikoho presvedčiť o tom aká som, ľudia ma v podstate nepoznajú, ale vážne som priateľská a snažím sa nikoho neuraziť, ja dokonca ani "škaredé" slová nepoužívam ani v bežnej komunikácii. Pekný večer prajem.
@andreatytler On sa teraz v teplych dnoch dost casto hra vonku s vodou, polieva prelieva atd takze to ze je mokry mu vobec nevadi 🙈 tym padom ani ked si cvrkne tak mu to nevadi .. ja ho necham vzdy nech sa sam vyzlecie a ide si zobrat nove oblecenie, vie sa aj obliect sam aj vie kde co ma je naozaj sikovny takze uz neviem normalne ci ho nechat tak a byt zakazdym co je cvrknuty neriesit a byt ticho alebo vzdy mu to dat nejak najavo no..
on dost vela pije, pravidelne kazdy 2 den mava na ranajky ovocne smoothie a z toho dost cika.. dokaze aj 2-3x za hodinku cikat ale ze poriadne vycika.. robil aj to ze pocas cikanie zastavoval moc a potom hned znovu pustil co som si myslela ze ma zapal ak ho nieco reze ale ani raz sa nejavil zeby ho to bolelo , kazdopadne pojdeme moc dat preverit.
Ta hra s vodou mu moze sposobit ze sa mu to spusti same. Ja ked umyvam synovi ruky, tak ten zvuk tecucej vody mu sposobi ze sa casto v polovicke umyvania zacne pytat cikat a velakrat ani nestihneme poriadne doumyvat. Kedze mu nevadi to ze je mokry, tak to sa ti neda vyuzit a ked sa este aj sam prezlecie tak uz vobec nie.
To zastavovanie a pustanie neviem. Moze to byt ze si trenuje a zistuje ake to je a ci to dokaze, nepocula som este take nieco od mamiciek tu na fore ze by ich deti robili.
Kedze je tak velmi sikovny a samostatny a vadi mu ze sa pocika, myslim ze bude v jeho zaujme toto cikanie zmaknut. Nemyslim ze by to zacal flakat a viac a viac sa pocikavat. Asi by som skusila take ze mu vysvetlim ze v mokrych nohaviciach od vody moze byt, (teda predpokladam ze to ti nevadi), ale v pocikanych nohaviciach nie, lebo to smrdi a teda ked mu ujde, musi sa sam ist prezliect. Ak sa pocika a prezlecie, pochvalit. Ak sa neprezlecie, trvat na tom aby sa prezliekol ale nekomentovat jeho pocikanie a ak stihne dobehnut na zachod urobit velku oslavu.
Inac si stastna mama ze ti maly takto pije. Vela mamiciek ma s tym problem vratane mna. Ako robis tie smoothie? Mozem poprosit recept?
Moja dcéra bola taka, a lmy sme chodili neskôr aj na nefro ale nie kvôli tomuto. Ale podľa lekárky toto sa deťom stáva keď nevyprazdnia mechúr poriadne. Proste sa vyvíjajú a hneď odchádzajú z WC. Pokiaľ vika po sediacky je dobre keď sa vycika ešte ostať chvíľku sedieť. A po ďalšie tým ze sú zaujatie hrou alebo inou aktivitou tak ešte nevnímajú úplne ten signál plného mechúra a povedia už keď je neskoro, keď už ten mechúr a potrebu cikať nevedia ovládnuť. A tomu treba dat čas.
Určite by som ho za to nehresila aj keď chápem ze orezkiekat a prať je oštara
Moze to suvisiet aj s tvojim tehotenstvom, ako podvedoma reakcia. Ja ked som bola tehotna, moja sa zacala ppcikavat v spanku v jaslickach a to uz bola tiez dlho odplienkovana. Riesili sme vysetrenia mocu, vytery a vsetko mozne, ci nema nejaky medicinsky problem, ale bola to iba psychika. Nijako inak sa to u nej neprejavovalo, na surodenca sa tesila, trvalo to niekolko mesiacov a zrazu to len prestalo. Nijako sme na to neupozornovali, ani ju nekarhali, nehovorili o tom pred nou, iba sme dali nepremokavu podlozku. Pripravovali sme ju na surodenca.
@andreatytler ano snazim sa to presne takto riesit aj ked poslednu dobu som ho zacala dost nato upozornovat to je pravda 🙈
smoothie robim z rozneho ovocia co je doma no vacsinou to je banan jablko pomaranc niekedy dam do toho este broskynu alebo nektarinki jahody, proste rozne co mate doma, dam uvarit ovsene vlocky, pridavam do toho bud tvaroh alebo biely jogurt .. pomixujem a potom to prepasirujem do hladka.. vzdy ked ma ranajky v tejto forme tak kaka aj 2x denne a cika velmi casto.. on mi nechce zeleninu jest ked ju vidi v celku takze aj polievky su u nas prevazne kremove , co mne zas nevadi lebo ja som taka ista a na travenie je to omnoho viac prospesne.
Tak, tak. nechaj ho sameho prezliect. Ved to je o drzku sa zohnut dole s bruchom. Dufam ze sa vam to napravi. Este ma napadlo ze ak sa vyluci ten zapal a nebude sa to zlepsovat, skus trochu pritvrdit v nasledkoch toho pocikavania, napriklad tak ze chcela si ho zobrat na vylet vlacikom, ale nemozes, lebo sa bojis ze by sa tam pocikal a to by sa nepacilo ujovi sprevodcovi mat pocikane sedacky. Proste vyvod prirodzene nasledky toho ze sa pocikava a hladaj take ktore budu pre neho neziaduce a tym padom to bude pre neho motivacia si ten mechur sledovat a ty nemusis byt policajt, lebo ty sa budes pretvarovat ze tebe je to jedno. Rozhodnutie je na nom. Ty si chcela ist na ten vlacik, ale zatial sa neda. Az ked si necvrkne do nohavic 3 dni, tak potom pojdete.
Dakujem. To zahustovanie ovsenymi vlockami je skvely napad. Idem urcite skusit.

@andreatytler Vidíš a ja som napísala to isté a autorka na mňa vybehla, že som ju urazila a neviem čo 🙄 pritom som to myslela dobre s tým, že netreba dieťa stresovať ak mu újde ale proste povedať, že nevadí, že nabudúce sa podarí...ale odomňa to vzala ako urážku a neviem čo, a od teba to už vzala normálne...a potom vraj také osoby ako ja tu rýpu do mamičiek...pritom som to myslela v dobrom...