2,5 ročný synček natáča nôžku dovnútra

jajkaa83
16. feb 2021

Prosím o radu. Moj dva a pol ročný synček mierne natáča pri chôdzi nôžku dovnútra. Boli sme s tým aj u ortopéda,ale ten mi nič neporadil. Skôr som tam vizerala,že preháňam. Moje dieťa krácalo po ordinácii rovno ako nikdy. Každopádne ak by mi niekto vedel poradiť nejaké cviky budem vďačná.

jarnajar
16. feb 2021

Skúsiť fyzioterapeuta.

elizabet173
16. feb 2021

@jajkaa83 nezakopol niekde? Mne to tiez syn priblizne v tom veku robil. Boli sme u lekara, tiez nevedel, co s tym, tak som isla inemu a ten si na snimku vsimol prasknutu kost, len malicko, ale bola. Skus ineho lekara, ked to doteraz nerobil, nejaku pricinu to ma. Este ma napadli topanky, nerobi to len v niektorych?

lasina
16. feb 2021

Dobrý fyzio, a ortopedické vložky, treba to podchytiť čo najskôr...

kacena4
16. feb 2021

este je moc malicky formuje sa mu klemba treba spravnu obuv aby necaptal ak by to pretrvavalo dlho, popr. by zakopaval o nohu/nohy treba riesit ortopeda - moja mala tento problem od malicka s oboma nohami teraz ma padnutu klembu 3st. + uplne spadnuty clenok musi nosit specialne na mieru robene ortotopanky (vysoke) a napr. v sandaloch obycajnych nevie vobec chodit zakopava v nich musi mat aj tie taketo vysoke nad clenok aby jej ho stabilizovalo a vracalo nozku do spravnej polohy rokmi sa to zlepsuje urcite treba ak to bude vypukle riesit s ortopedom

jajkaa83
autor
17. feb 2021

Ďakujem za rady.