2 mesačného syna napína na zvracanie po prebudení

axana
7. feb 2012

ahojte prosim o pomoc!!! moj maly ma 2mesiace a stale ked sa prebudza ho napina na zvracanie ale nezvracia len ho par krat napne az mu slzicky vyletia zijem v anglicku a tu je pre nich vsetko OK. pomozte prosim je dojceny.

viki2912
7. feb 2012

@axana bud ma reflux,alebo si slabo odgrgne a potrava sa mu nestravi,preto ho napina...pokial je to reflux,skus ho v postielke dat spat do 30 stupnoveho uhla,nie rovno..uvidis...pokial dojcis,mliecko si odsavaj a zahustuj ar formulou,najlepsie nutriton.na krabicke mas navod...pokial zle odrgava,po kazdom dojceni si ho prehod cez plecia,trosku mu rukou masiruj chrbatik a ritku.mal by rychlejsie a lepsie grgnut...nasa mala reflux a napinalo ju

axana
autor
7. feb 2012

dakujem viki , skusali sme to s matracom ale nepomohlo. bojim sa zahustovat mu mliecko lebo a bez toho ma problemy s kakanim niekedy aj par dni nekaka. ☹

ronja31
7. feb 2012

@axana synovi som davala homeopatiku proti skrytemu refluxu - netusim co sa da v anglicku kupit ale ked zajdes do lekarne tak ti urcite ponuknu vsetko co sa da dostat. Urcite nieco z toho bude aj pre male babetka. A co sa tyka toho zahustovania, aj my sme mali problem s kakanim a preto som tiez nezahustovala 🙂 U syna este zaberalo aj to ze prvu pol hodinu spania spal na mne, na rukach akoby skoro po sediacky a az potom som ho prekladala do zvysenej polohy. Drzim palec.

gapa
7. feb 2012

@axana
moja malá sa napapá a niekedy hned začne tlačiť. To mliečko hned ide z nej. Teraz sa tiež stáva, že sa zobudí aj 2-3 hodiny po papaní a ide jej ešte mliečko z pusinky (teda skôr voda s hrudkami z mliečka). Ale ona je taká nenásitná, stále by len papala. A teda aj moja staršia dcera bola presne taká a čiastočne aj syn, lebo ja mám vela mlieka. Bežne ju dávam tiež do polohy, aby nebola na rovnom. Prevčera som ju položila na rovné a som sa nalakala, lebo jej mliečko tieklo z pusinky a aj z nosíka. Chudatko len pozerala tak vylakane.
Ale teda ty píšeš o vracaní a našej to skôr tečie z pusinky ale ju to nenapína. Teda vlastne asi dva dni ju napínalo ráno, ked dlho ležala a mala také suché soplíky, čo sa nedali vybrať lahko a to ju napínalo, ked sa zobudila, ale jej to potom prešlo. Tak som sa snažila zvlhčiť vzduch a jej noštek, tak dnes sme mali už dobre.
Tak som ti asi nepomohla.

dankakk
7. feb 2012

@axana nemohlo by to byt palenie zahy? Nás maly mal tiez skrytý reflux :( na to palenie sa odporúča cucnut mliecka. A ak je plne dojceny nemusí kakat kazdy den. U nás sa niekedy nekakalo aj týždeň...

axana
autor
7. feb 2012

dakujem vam .ronja31 v lekarni mi nic nechcu dat hovoria,ze mam ist k lekarovi a lekar hovori,ze kazde dieta je ine a nemalo by to byt nic vazne . je to tu fakt strasne.... malemu sa strasie brada ale zo zimy to nebude aj ked je hladny sa mu to stava a niekedy len tak a nikto mi nedal odpoved preco to je tak...maly mal zlepene ocko kazde rano nemohol ho ani otvorit tak mi len kazali umyvat cistou vodou.samozrejme to nepomohlo az kym mi svagrina neposlal taku vodicku.tiez ma suche cervene licka tak mi len povedali ze to je normalne a zmizne to.teraz cakam kym mi zase poslu nieco z domu. moj drobec je tiez nepokojny kym nezaspi puci sa dviha nozicky a po asi 10minutach zaspi. papa dost 100ml-120ml snazim sa mu viac nedavat lebo vracal ked pil viac....je velmi tazke byt daleko od normalnych lekarov ,ktory sa nepytaju co by mali urobit.

rolak
7. feb 2012

@axana aj mojej sa triasla bradička,to nič neni....

hajanka
7. feb 2012

@axana neboj sa zahustovat, ak ma reflux, tak zahustovat treba (aspon uvidis ci pomaha) a na dobre travenie (kakanie) mu kup a podavaj probiotika, nimi sa upravi a nebude problem s kakanim 😉 a prejdu aj problemy s pucenim a kolikou.
niekedy ked byva silny reflux, tak deticky grckaju a ich napina aj z AR mliecka, treba neustale polohovat do zvysenej polohy, aj v kociku, aj na rukach, netreba s dietatkom velmi hojdat, nabijat, nedvihat hore na rameno bezprostredne po papani, nechat v polohe ako papa cca 10-15 min, az potom opatrne pomaly pridvihnut na odgrgnutie, nekolisat, neskakat s babetkom na rukach, krmit radsej castejsie a v mensich davkach ak mu to takto vyhovuje.

radlinka
7. feb 2012

@axana ahooj, urcite to skus, a dobre polohuj, pod matrac mu vloz nieco, aby mal hlavicku vyssie a aj cez den ho daj do nejakej baby chair, pripadne autosedacky, aby bol vyssie.
Skus zohnat probiotika ako BioGaia pripadne Dophillus Infant online. Mozes podavat lyzickou, do cajika, ci striekackou do pusky. Ak je to kapsulka, tak vysypat a trosku rozrobit v tvojom mliecku.
Tu je link na probiotika BioGaia : http://www.pcpdirect.co.uk/Pharmacy/Baby-AND-Ch...

radlinka
7. feb 2012

@axana ak potrebujes radu, nakukni do tejto temy, tam ti poradia mamicky 😉 len sa pytaj...riesime tu uplne vsetko 😀 https://www.modrykonik.sk/forum/porod/porod-v-anglicku-ako-prebieha-ake-mate-skusenosti/

slniecko77
7. feb 2012

@axana skus na tie cervene licka davat Bepanthen, predavaju ho vsade v obchodoch s detskymi potrebami, napr. aj v Asde...maly ma tiez obcas cervenu a suchu pokozku na licka a davam mu Bepanthen, vzdy zaberie 😉

radlinka
7. feb 2012

Nam velmi pomohol Excipial U Lipolotio a tiez Excipial Kids... health visitor sa nestacila cudovat, ked sme o mesiac prisli, normalne sme dostali pochvalu, ze aka krasna pokozka po tej hroznej hexa vakcine...ach jo. 😒

slniecko77
7. feb 2012

@axana a ako pise Radli, pridaj sa k nam k teme o UK 😉 si srdecne vitana 🙂