2-ročné dieťa sa zajakáva
Ahojte,
Mate prosim skusenost s tymto? Dcerka zacala trochu rozpravat ako rocna. Teraz ma 2 roky a 3 mesiace a posledny tyzden pozorujem ze sa jej tazko vyslovuje , neopakuje moc slabiky, ale ked ide mieco povedat povie Ssssaaaaamko, zzzzzzaaaacnem apod… mate skusenosti zeby to odznelo? Treba uz riesit logopeda?
@katarina092 je to pomerne časté, myslenie predbieha reč, dieťa chce rýchlo toho veľa povedať, prejde to samé. Ak by to pretrvávalo aj o pol roka, objednajte sa logopédovi
@katarina092 moja to robila okolo 3 rokov a "zajakavala" sa pri začiatočných písmenach slov. Prestala a pripisujem to tomu, že keďže začala hovoriť strašne skoro a od 2,5 roku hovorí plynulo, nevedela sa rýchlo správne vyjadriť, mozog hľadal správne slová. A prešlo to
@katarina092 konečne uvedomelá mamička. 😀 pre dobrý pocit navštív logopeda. 🙏 ak by to nemalo byt nič vážne, ale spravila si predsa niečo. 🙏 tie odborníčky-logopedicky hore v diskusii, tie neber vážne. Majú určite dokonale deti a každý odborník je pre ich deti zbytočny, lebo dokonalosť.
@katarina092 konečne uvedomelá mamička. 😀 pre dobrý pocit navštív logopeda. 🙏 ak by to nemalo byt nič vážne, ale spravila si predsa niečo. 🙏 tie odborníčky-logopedicky hore v diskusii, tie neber vážne. Majú určite dokonale deti a každý odborník je pre ich deti zbytočny, lebo dokonalosť.
@anonym_29a2c0 ja sa len obavam toho zeby nepovedala za cele sedenie ani slovo… ona tak reaguje pri cudzich ludoch takze by to bolo zbytocne
@katarina092 je to pomerne časté, myslenie predbieha reč, dieťa chce rýchlo toho veľa povedať, prejde to samé. Ak by to pretrvávalo aj o pol roka, objednajte sa logopédovi
@anonym_378132 ale to skor suvisi s opakovanim slov, slabik apod myslim…. Ona vyslovene bojuje a tazko vyslovi prve slovo ktore chce povedat:;
nie, môže to byť aj takto, ale ak máš akékoľvek pochybnosti, objednaj sa logopédovi, čakacie doby sú aj pol roka

@katarina092 môj syn to robil okolo 3 rokov, aj som o tom čítala, že v tom veku normálne, lebo chcú rýchlejšie povedať ako im tie slová napadnú, a ze to prejde za pár týždňov a tak aj bolo.