2-ročné dieťa zjedlo Guajacuran
Prosím blbe poznámky si nehajte pre seba.
Mám takú kapsicku kde som mala guajacuran a 2rocna mi pravdepodobne zjedla jednu tabletu 🥺
Och … je to moc pruser ?
Pokiaľ jednu, nemyslím... je to pre deti od 6 rokov, čo som pozerala, pokiaľ užíva nejaké iné tabletky, radšej by som dnes nedávala a sleduj..., neboj, deti pojedia horšie veci...
@chiarisimo neuziva žiadne lieky práve , no má len 11kg 😔 och bože
Máš prvé dieťa, však? Pozoruj, ak sa ti nebude niečo zdať, zavolaj na pohotovosť...
Uloz si do telefonu cislo na NTIC, aby si v pripade potreby vedela hned co robit a kam volat skor, nez pisat na mk. Okrem toho mozes volat aj pediatrovi, do nemocnice na detske odd alebo na pohotovost pre radu.
Druha vec, co mozes urobit, ak ide o lieky, je precitat si pribalovy letak lieku, ak nemas papierovy, najdes ho na adc.sk
Konkretne pri guajacurane sa docitas, ze toxicita lieku je velmi nizka, predavkovat sa je pomerne tazke. Sleduj dieta, ci nie je utlmene, cudne, ine.. mozno ho prezenie. Nic ine by mu byt nemalo.
Volaj detskej lekárke alebo toxikologické centrum! A tabletky mimo dosah
Bude spinkať....Ale neboj,vyspí sa z toho a bude ok.
A dávala by som jej veľa tekutín aby cikala

Pokiaľ jednu, nemyslím... je to pre deti od 6 rokov, čo som pozerala, pokiaľ užíva nejaké iné tabletky, radšej by som dnes nedávala a sleduj..., neboj, deti pojedia horšie veci...