20 mesačná dcérka nechodí. Vraj má slabé brušné svalstvo
Čaute maminky
Moja 20m princezna este nechodi.
Je pravda ze Vo vsetkom je pomalsia, 4 nozkovat zacala az v 11m, interakcia s okolim tiez neskor, az teraz vie napodobnit zvuky prvych zvieratiek . Tiez je pravda ze v 1.5 roku jej operovali ocka lebo skulila a kedze videla pravdepodobne 2jmo je iste podozrenie ze to sposobilo tzv spomaleny vyvoj (nema to diagnostikovane vyslovene ja to tak nazyvam ked sme boli v 13 m u psychologicky niektore veci ako hruba motorika mala na hranici dolnej normy nievo v norme)
Ja uz chcem nech sa vie plnohodnotne hrat s rovesnikmi. Od jula ma ist do jasli.nic diagnostikovane nena len vraj nechodi lebo ma slaby ,,core,, - laicky brusne svalstvo (nema diastazu). Mame cvicit vyslovene brusaky (bobath) do boku a rovne. Ale mne to aj tak neda. Chodi popri nabytku, ale aj dost spickuje. Ocakavam rady a mozno utechu. Ja som nic nezanedbala (mozno brusaky kebo ona take kusky dava ze verim ze jej to svalstvo posiluje dokonca viac).. a riesila som to vcas..
No babo raď
a co na to vravia neurolog a v ambulancii fyziatrie, balneológie a lieč. rehabilitácie? alebo ste boli len u fyzioterapeuta?
na spickovanie zatial obuv s pevnou pätou, napriklad protetika, na zvysok vybavit kupele
@karhu v luznej v tetise sne boli u neurologicky ta povedala to oslabene svalstvo bruska a dala cvicit bobath
@snehulak77 nevraveli ci to spravi dali cvicit
ahoj, ja ti odporúčam navštíviť fyzioterapeuta, ja som s mojou dcérkou chodila, lebo tiež bola pomalšia, a fyzioterapeutka ju tak rozhýbala, že sme iba kukali 🙂 títo odborníci presne vedia, čo robiť s dieťaťom. neurológ vidí tú lekársku stránku - čo je zle a na čo sa treba "na papieri" zamerať, fyzioterapeutovi prejdú rukami stovky detí. uvidíš, po každej hodine budeš vidieť pokroky
@katarinapol88 Ja mám predčasne narodené dvojičky, ten štart bol trochu náročnejší.
Ak môžem odporúčiť - z vlastnej pozitívnej skúsenosti - požiadať pediatra o výmenný lístok/doporučenie na rehabilitácie a ak ste z BA tak isť do Reocentra (Petržalka).
My sme chodili k pani Dr.Petkovej a teda krásne mi vycvičila dvojky. Je milá, ústretová, trpezlivá, super žena a veľká odborníčka, nič nezanedbala, každú moju aj malú pochybnosť/obavu v motorike skontrolovala, bola fakt úžasná.
Berú aj bez výmenného lístka ale vtedy si hradíte cvičenia sami.
@katarinapol88 pisem ss
ahojko ked chodi popri nabytku chce to cas. to ze mala operovane ocka je komplikácia, tieto deticky su prirodzene pozadu teraz si musi zvykať na nove videnie a ked si zvykne osmeli sa a pusti. drzim palceky. my sme tiez v roku a nieco mali operaciu a po 1/2 roku zacala chodit
Ak chodí, popri nábytku, tak už to príde čoskoro. Cvičte ďalej.
Mám predčasniatko, tento mesiac bude mať dva roky a stále má oslabené brušné svalstvo a špičkuje. Cvičili sme vojtovku, teraz už len v rámci hry na fitlopte, lezieme, vyliezame... tiež sme mali v 13 m tri krátke narkózy a odvtedy ako by sa zasekla. Pohybovo je to celkom ok, ale absentuje reč. 🤔
@katarinapol88 ahoj. Nam pomohlo baby pavanie 2x tyzdenne a baby cvicenie ako doplnok k cviceniu doma a blaznenie sa v trampoline na core. Doma som cvicika na fitlopte a overbale a vojtu 😭😭😭.
Drzim palce.
@katarinapol88 najdi si fyzioterapeuta a uvidis pokroky. Nauci ta cviky a hlavne spravnu techniku a doda ti odvahu

A fyzio co na to? Ze to Bobath spraví?