20 mesačný syn má tretí deň hnačku
Ahojte, nas 20 mes syn uz 3 den dost casto kaka - dnes uz mal zltu hnačku. Zvyčajne kakaval raz za 3 dni, teraz dokaze aj 3x za pol hodinu, za cely den je to 5 x min. Nechce mi moc jest - len tazko do neho nieco dostanem, len moje mliecko vypije, i ked potom opat kaka...inak je uplne v poriadku, hra sa, smeje sa - vobec nevyzera, ze ho nieco boli... akurat ta nechut do jedla (a to on je zvycajne velky papkac)... a uz ho asi zacina aj ritka boliet, bo ju ma aj dost vystipanu uz za tie 3 dni. rozmyslam, ci s nim mam ist zajtra k doktorke, prip. uz dnes na pohotovost aj ked nema ine priznaky? alebo co mu mam dat aby som mu pomohla?
Syncek je vsetko co my - my dvaja nemame ziadne problemy. len po dlhsej dobe mal v stredu poobede prikrm - ten sme my nejedli. Stvrtok zacal tak riadne prdiet a smrdkat, a od piatku kaka... budeme vam velmi vdacni za kazdu radu. DAKUJEME
treba kupit probiotika, v lekarni dostanes aj probiotikum macik... chuti ako biela cokolada, to urcite spapa. na hnacku davaj jablcka. pekne nakrajat a nechat zhnednut aby sa uvolnil jablcny pektin, alebo nastruhat a nechat odstat a potom spapat. na pitie mu podavaj aj kamilkovy cajik. zrejme schytal nejaku crevnu vyrozu. a tiez mozes ryzovy odvar, cierny caj.
@marcelatje dakujem moc za rady. Drobec pije moje mliecko - pyta si ho castejsie ako inokedy a pije i cajik... ale tuhu stravu odmieta, aj jogurty.... ale pravdepodobne sa to zlepsilo. pisala som to, ked spinkal, ked sa zobudil dala som mu polievku slepaciu a tu spapal vsetku a odvtedy este nekakal... tak sa tesim... mozno je to najhorsie za nami... ale uvidime ako v noci a co rano. dakujem aj za fotku!!! vrela vdaka
@ericap tie jogurty mu nedávaj, fakt radšej ponúkni niečo iné, tuhšie, diétnejšie. Aj ten vývar je asi dosť mastný 😒 nasaď pár dní dietu aj keď sa ti zdá že sa to zlepšilo nech to čo najrýchlejšie prejde aby ste neskončili na infúziách
@marcelatje ok, vdaka. 🙂
Skus cierny pigi čaj ten zapeka a smectu
nam to pomohlo maly kakal aj 10x za den.
Kludne mohol chytit nejaku crevnu chripku, v zime sa im dari. Prejde to same, staci drzat dietu, vela pit, pripadne mozes skusit aj rehydratacny roztok (napr. Kulisek). Nas starsi syn mal taketo hnacky doteraz dvakrat, prvy raz to trvalo 10 dni, nez ho to celkom preslo, druhykrat bol fit za tyzden. Drzim palce, nech to maleho rychlo prejde.
baby dakujem pekne za rady :( dnes sme boli u doktorky - vobec sa mi nepacil jej pristup. reagovala sposobom, ze co tam hladame... malemu nakoniec predpisalal biseptol (ja ako jeho matka som nan alergicka...) 2x denne a ze mam obmedzit kojenie - to ste mi tu tiez radili.... a vraj ak do neho biseptol nedostanem, mame ist zajtra rovno na infekcne do Nitry... nespravila mu ziadny vyter... nic... ja neviem, proste som cakala viac. kupila som mu aj pribioticke kvapky v lekarni a uvidime. dnes kakal cez den 5x - takze sa frekvencia kakania znizila... a tiez spapal rozok i polievku... tak hadam bude uz len lepsie.. :( dakujem vam za rady. zajtra idem spravit ten ryzovy&mrkvovy odvar...dakujeme

@ericap aj teraz keď kaká mu dávaš to čo jete vy? To mu veľmi nepomáha, skús ryžový odvar, mrkvu, ryžu - jednoducho dietu. Pije dosť tekutín? Takéto malé deti sa veľmi rýchlo dehydrujú a to môže byť nebezpečné. Podávaj rehydratačný roztok, ak ho doma nemáš, na nete nájdeš recept ako si urobiť vlastný. Ak nechce piť MUSÍŠ nájsť spôsob ako doňho tekutiny dostať -najlepšie nič sladké len vodu, prípadne slabý čierny čaj. Skús striekačkou fakt po pár militroch a zapisuj koľko toho vypil.
Idem nájsť info čo mi dali v nemocke keď som bola s malou a hodím ti to sem.