21 mesačný zadržiava stolicu 5 - 6 dní
Ahojte matky. Chcem sa vás spýtať, či ste niektorá neprešla "perepúťou", ktorú teraz máme my. Mám 21 mesačného syna a odmieta kakať. Zadržiava stolicu a keď už príde 5. - 6. deň, tak to je katastrofa čo vystrája. Bojí sa to pustiť von. Neviem prečo to začalo. Keď bol menší, tak sadol bez problémov na šerbel a vycikal sa, prípadne sa aj vykakal a teraz sa bojí šerbľa jak čert kríža. Začala som to riešiť aj s lekárkou a aj nás poslala nakoniec na gastro, ale keď so dnes dostala termín na jún, tak ma skoro vystrelo. Som rozhodnutá obvolať ambulancie od Žiliny, cez Prievidzu do BA, len aby nás niekto zobral na sono ešte tento mesiac. Bojím sa, aby sa malému neroztiahlo črevo a aby nemal z toho problémy na celý život. Lebo keď to po tých piatich dňoch zo seba dostane, tak je toho fakt dosť, až sa čudujem, kde sa to v tom jeho telíčku vzalo. Aj dostal sirup, ktorý je na zmäkčenie stolice a malo by to byť aj kvázi ako preháňadlo, ale nefunguje to. Pije dosť tekutín. Je tu niekto s podobným problémom u tak malého dieťaťa? Staršiemu dieťaťu sa to dá aspoň vysvetliť a ak je toto u môjho syna psychické, tak neviem ako to riešiť. Ako by detský psychológ dieťaťu, čo ešte nerozpráva vysvetlil, aby si sadol na šerbeľ a vykakal sa? Ešte poznámka: vykaká sa iba, keď ide večer spať, keď už v kľude leží v posteli.
Toto robí dost vela detičiek, aj nasa suseda, pochodili gastro aj chiru a nic. Proste to ma v hlavicke, jedine co jej poradili je, dbať o pitný režim, žiadne sladkosti, dávať vela kyslomliečnych výrobkov, vela ovocia s surovej zeleniny,
Ona dáva aj probiotiká a kupila v lekárni taky sirup, vola sa to Lacto cosi je to na kakanie, nie je to preháňadlo, lebo potom sa dieta nenaučí prirodzene kakat, toto tu stolicu drzí mäkkú a v hrubom čreve sa zadrží voda s dieta to proste prinúti sa vykakat (je to sirup vo fľaštičke a nemá to krabičku)
Oni boli aj u detskej psychologicky a je vysoko pravdepodobne, ze raz ci dva razy bola stolica tvrdá a uz si to to dieta zapamätalo s boji sa kakat
Do všetkého dávaju tekvicové s lanové semiačka a celkom sa im dari
kup mu EASYLAX maju to v lekarňi na objednavku je to ibiškovo glycerinove ako čipky len su to take olejove v ampulkach prirodne žiadna chcemia po tom sa vykaka za 2 dni aj skôr ja to použivam pri svojej dcerke neda sa to na predpis kupujesa to len na voľny predaj 6 ampuliek stoji 8 eur ale pomaha to ver mi mam to vyskušane dlhodobo
Nas maly v 2 rokoch chcel mat sukromie a kakaval len do plienky a schovaval sa do skrine ;) Skuste ho nechat chvilu sameho,ale zdialky ho pozorujte,mozno sa vykaka do toho nocnicka.. A na wc ste ho este neskusili dat s tou detskou doskou? Skoda,ze nie je starsi,ja som to potom riesila tak,ze som mu vysvetlila a nastrasila ho,ze mu praskne brusko,ak nebude kakat ;) A skuste mu rano nalacno dat teplu vodu so sirupom,mozno to pomoze.. Drzim palce..
my sme mali tiež občas také obdobie, a nás pomáhali ovsené vločky, našťastie malý má rád kašu z ovsených vločiek (ale domácu, nie tie kupované inštatné blafy) a dávala som vločky aj do polievky ako zavárku. a ešte sa odporučaju slivky, ja som mu dávala štavu z kompotu,
teraz ked chodí do školky tak kaká cca každý den, niekedy každý druhý, večer pred spaním, v skolke nie lebo sa hanbí,
@yuriko sama si napisala : 'boji sa serbla jak cert kriza' a vykaka sa az vecer ked v klude lezi v posteli (do plienky?), takze hladaj priciny tam. Moj syn vo veku tvojho syna nosil este plienky a v zivote nemal problem so zadrziavanim. Niekedy prilis skore oducanie, resp. ked este dieta nie je na to pripravene, moze sposobit problemy. Nemate este ani 2 roky a pises, ze ked bol mensi, tak chodil na serbel bez problemov, z toho usudzujem, ze ste s treningom zacali riadne skoro. Nehovorim, ze to je pricina, len ma to tak pri precitani tvojho prispevku napadlo.
@yuriko my sme toto mali pri dcere, tiez priblizne v tomto obdobi dvoch rokov. ked sme boli vonku, a chytilo ju to, normalne sa stiahla a zatlacala to naspat, alebo doma behala bez plienky, lebo sme odplienkovavali a na spanie este mavala, tak tiez sa zasekla. a ked ju to chytilo na nocnik, zase...dostali sme strach...nekakala 6 dni, co spravime....tak sme skusali vsetky veci co sme nasli: tepla kupel, cipok, oliv. olej cez striekacku do konecnika. vsetko to malo ucinok na cca 4-5 bobkov, co sme sa neskutocne tesili ze aspon nieco
ona sa proste bala kakat, lebo mala taky tvrdy "stupel" a to ju bolelo. nakoniec pomohlo asi vsetko naraz. neskor sme zistili, ze uplne v pohode zacala kakat, ked mala plienku....tak ked sme videli, ze uz to raz-dvakrat zatlacila, nebodaj sme boli vonku alebo co, tak sme jej dali plienocku a islo to...a dnes ma tri roky a tesime sa z kazdeho bobku v serbliku....
kazde dieta je ine...ja som sa naplakala kym sa nam to podarilo....urcite to zvladnete aj vy. drzim palce
Ten easylax je super..
Môj malý bude mať za mesiac 3r.a je mesiac bez plienky,tiež zo začiatku zadržiaval ,najviac 3dní chvalabohu,ale ja som mu hneď začala dávať ráno nalacno lanove semienka rozdrvene a dávam mu sirup Laxafruit,je to na prírodnej báze,nenavykove len troška drahšie,ale nám pomáha už sa toľko nekruti🙂sadne a...hotovo🙂
dobrý večer,prečítajte si prosím moj príspevok v téme: čo robiť ak 2jročné dieťa zadržiava stolicu.tiež sme to mali celý marec.verím,že tam nájdete jednoduché a sedliackym rozumom zvážené dobré rady.držím palce.je to naozaj trápenie.

Ja by som to aspoň chvíľu riešila čipkami aby zistil ze kakat sa báť nemusí moja ma 3.5 a tiez niekedy máva taký blok takze ak nejde tri dni tak už jej dávam cipok . Naštastie to neni casto zatial len 3 krat sme museli. Ona to ma odkedy chodi do skolky tam kakat nechce alebo nestíha to neviem a ked zadrží potom jej to tam prirastie cico.