25 mesačný syn má alergiu na bielkovinu kravského mlieka. Poradíte?
Vie mi niekto poradiť stravu pre takéto dieťa, prípadne kde sa dá zohnať. Doktorka ma upozornila že nesmie nič čo obsahuje bilekovinu kravského mlieka. Ešte by som sa chcela opýťať či to dieťaťu zostane alebo sa to dá nejako vyliečiť. Ďakujem
ahoj, dcerka mala tuto dietu 2 roky, teraz ma 2,5 r. a alergia zacina miznut, uz par tyzdnov pomaly zaradujeme aj mliecne vyrobky. Cize sanca na vymiznutie je dost vysoka. Existuju rastlinne nahrady mlieka, jogurtov, smotany... najviac z tychto surovin nakupujem v bioobchode. Keby si cokolvek potrebovala, kludne napis. Inak ja som sa vela o tejto alergii dozvedela tu na MK.
vypytaj sa na gastro, nech mu vezmu krv aj tam a počkaj na vysledky. môjmu synovi brala pediatrička krv na moje ziadanie, lebo mne alergiu zistili v 32 rokoch a syn mal alergiu tiez a aj celiakiu, mesiac ma doktorka drzala v tom, ze vysledky su definitívne, kazala vyradit mlieko, jogurty, všetky a aj lepok a prejst na stravu celiatikov, na čo však potrebovala vysledky aj od gastroenter... atd a tam vysledky boli negatívne. a to ma moja pediatricka prax uz viac ako 35 rokov. asi by mala ist uz na dôchodok.
aj moja od mala mala alergiu a pila allergy care, ale cca asi po roku jej to ustupilo a pila normalne kravske mlieko, ale lekarka mi kazala od pol roka pomaly skusat ako bude reagovat, lebo zasa velmi neskoro zavadzat mliecko je tiez riziko, takze asi len postupne skusat zavadzat mliecko normalne
prejdi napr. na kozie mlieko, pozor ziadne rastlinne masla mu nedavaj, jednak je to nezdrave a jednak obsahuju srvatku a tu nesmie tiez. Mozes mu davat ovcie, kozie syry, je siroky vyber, netrap sa tym, vela ludi ma teraz ten problem a malicky bude mat aspon zdravsiu stravu.
Strava taka na aku ste zvyknuti, akurat pouzivat rastlinne mlieka, ovsenu alebo mandlovu smotanu, ziadne syry, lebo tie sa nahradit nedaju. Citat zlozenie vyrobkov. Uzivat probiotika aby sa zregeneroval traviaci trakt. Ako nahrada masla Alsan. A vyhnut sa aj soji a vyrobkom z nej - zase treba citat zlozenie, lebo soja ako lacna surovina je takmer vsade. Mlieko byva aj v pecive, treba patrat po zlozeni alebo piect chlieb doma.
Moj syncek ma 4 a riesime to tak ze v biopotravinach kupujem sojove mlieko a smotanu, mandlove,kokosove mlieko. Podla mna najchutnejsie vyrobky ma znacka Provamel. Ta znacka ma aj dezerty ktore chutia ako puding a su zo sojoveho mlieka.A maslo nam najviac chuti ALSANbio.Na pecenie kupujem palmovy tuk alebo kokosovy olej. uz sme si tak zvykly ze nam klasicke mlieko ani nechyba.Jedina nevyhoda je dost vyssia cena vsetkych tychto vyrobkov v porovnani s klasickymi mliecnymi vyrobkami. A najvacsi problem je skolka lebo tam maju takmer v kazdom jednom jedle alebo natierke nieco co obsahuje mlieko.
mala mala tiež intoleranciu na bielkovinu kravskeho mlieka aj na laktozu. Dietou sa to upravilo, ale je stale sledovana na gastroetroloogii. Chodíme každeho pol roka na kontrolu. Upravený jedálniček. V školke jej varievali zvlašť a čo nemohla dali jej iné alebo som ja nosila bezlaktozove mlieko ked mala na laktozu a jogurty tiež. Sladkosti nemohla tiež, to tiež obsahuje kravske mlieko a laktozu.