icon

3,5 mesačné dieťa sa nevie vykakať bez rektálnej tyčinky

savko_didi
2. sep 2021
kajuska3105
2. sep 2021

@savko_didi ahoj ja som malému tyčinku nikdy nedávala správ mu do fľašky rascovy čaj najprv daj do pohára rascu trosku cukru nechaj vyluhovať preceď a daj mu to vypiť uvidis ako sa rýchlo vykaka keď tak mu dopomôž cvikmi s nôžkami alebo skús ešte kúpiť feniklový čajik detský aj to nám pomohlo

dzulli1980
2. sep 2021

Tak mu pomôž rektálnou rúrkou, nenechaj sa bábo trápiť ... u nás totiž do cca 6 mesiaca nefungovalo nič iné, žiadne cviky, čajíčky, nič, len rúrka ... žiadnu závislosť na rúrku si dcéra nevytvorila ... dozrelo brušné svalstvo, začala bez problémov kakať sama.
@savko_didi

nevenka
3. sep 2021

@dzulli1980 u nas to bolo podobne a teraz s 8,5 mesacbym stale aj je. Eate sa stane, ze rurku pouzijeme, ale malokedy uz. Dcerka, tak ta mala problemy do 12 mesiacov. A to sme rurku pouzivali aj 4x denne niekedy. Ma 6 rokov, je zdrava, kaka sama.

simca06022011
3. sep 2021

Neboj prejde to, cvicte nozickami, brusko pomasiruj, davaj na brusko a pouzivaj postupne cim dalej tym menej, ono to prejde... ak ste na UM a napr. ma tvrdu stolicu, skus pitny rezim nejaky pridat. ja som to pouzivala naozaj len ak sa pucila dlho v prvych mesiacoch, neriesila som to ked napr. nekakala jeden den, pokym ju to nejak neobtazovalo. Preslo samo... este som v cca 2m davala probiotika dolphius inf., vlastne to nam dala detskalekarka ked som ejj tento problem spomenula. Nepamatam sa ze by som ju po 5m musela pouzit, ako isli prikrmy, islo to samo. V podstate rektalnu rurku som pouzivala kovli "prdikom" hlavne.

eririka
3. sep 2021

@simca06022011 Rúrka jd vynikajúca, js dom rurkovala aj tri krát denne. Vela pomohlo.

eririka
Autor odpoveď zmazal