3,5 ročná dcérka má už 12. noc horúčku
Zdravím maminky
Chcem vás velmi pekne poprosiť o radu resp. aby ste sa podelili o vašu skúsenosť 🙏 moja 3apol ročná dcérka má už 12tu noc horúčku 38,5C, má žlté soplíky (ráno žlté, cez deň je to zmes priesvitných so svetlo žltou) a sem-tam zakašle . Doktor nam 4 dni dozadu povedal, že je to viróza a že máme len dávať 3nasobnu dávku vitamínu c a striekať morskú vodu do nosa. Keď sopliky zacali, brali sme fenistil a kalobu 7 dní, ale vôbec nepomohlo. Na posilnenie imunity som skúšala dať aj kolostrum, potom laktobaciliky, potieram priedušky bravčovou masťou.....
Jedná sa mi hlavne o tú horúčku, stretli ste sa s tým, že by horúčka trvala tak dlho (12 dní)?
Jedná sa mi hlavne o tú horúčku, stretli ste sa s tým, ze by to trvalo tak dlho
Ahojte maminky
Takže od včera večera už neteplotuje vôbec. Robila som jej včera domáci CRP test a vyšla slabá čiarka na zápal. Dnes som bola u zastupujúcej lekárky (lebo náš má chvalabohu dofču) a poviem vám, že na moje veľké udivenie sa ani ona nad tými teplotami nejak veľmi nepozastavila. Povedala síce, že ona by už určite spravila výter a crp, keby sme boli jej pacient a prišli na 9 deň s teplotou, ale zároveň skonštatovala, že išlo o bakteriálnu infekciu, ktorej liečba bez atb trvá dlhšie, ale už nevidí zmysel teraz nasadzovať antibiotika, keď je na ústupe. Popočúvala ju, pozrela do hrdla - všetko čisté, aj dýchanie (takže tým vylúčila zápal pľúc, priedušiek, hrdla,...) povedala, ze odber nám ako zastupujúci lekár nemôže robiť a že ak sa náhodou teploty vrátia máme sa vrátiť 🤷♀️. Ešte sa pýtala aj ako reagovala malá na teploty, ci sa budila, bola nepokojná - lebo že stupne nie sú úplne smerodatné, ze každé telo je iné a niektoré aj pri teplote 37,8 už vykazuje známky veľkého boja s infekciou. Naša malá aj pri teplote 38,5 bola úplne v pohode (a to som fakt merala digitalnym+ortuťovým na striedačku, aj sebe - ci dobre merajú..) Každopádne som prešťastná, že teploty ustúpili a už ju teraz nejdem trápiť ďalšími vysetreniami o ktoré by sme sa momentálne museli dožadovať len cez pohotovosť 🤷♀️ och joj... Ďakujem ešte raz, za všetky vaše názory a skúsenosti a držme si palce, aby boli naše detičky zdravé 🙏

@alchemilkazltozelena to hej. Som z BB, ale veru neviem, nehladala som, mame dobru doktorku, nemala som sancu to zistit, chvala Bohu, ale pozriem si recenzie, dik aj tak.