icon

3,5 ročná dcérka má už 12. noc horúčku

ivusas33
17. máj 2022

Zdravím maminky
Chcem vás velmi pekne poprosiť o radu resp. aby ste sa podelili o vašu skúsenosť 🙏 moja 3apol ročná dcérka má už 12tu noc horúčku 38,5C, má žlté soplíky (ráno žlté, cez deň je to zmes priesvitných so svetlo žltou) a sem-tam zakašle . Doktor nam 4 dni dozadu povedal, že je to viróza a že máme len dávať 3nasobnu dávku vitamínu c a striekať morskú vodu do nosa. Keď sopliky zacali, brali sme fenistil a kalobu 7 dní, ale vôbec nepomohlo. Na posilnenie imunity som skúšala dať aj kolostrum, potom laktobaciliky, potieram priedušky bravčovou masťou.....
Jedná sa mi hlavne o tú horúčku, stretli ste sa s tým, že by horúčka trvala tak dlho (12 dní)?
Jedná sa mi hlavne o tú horúčku, stretli ste sa s tým, ze by to trvalo tak dlho

Strana
z2
nevenka
17. máj 2022

@alchemilkazltozelena to hej. Som z BB, ale veru neviem, nehladala som, mame dobru doktorku, nemala som sancu to zistit, chvala Bohu, ale pozriem si recenzie, dik aj tak.

ivusas33
autor
18. máj 2022

Ahojte maminky
Takže od včera večera už neteplotuje vôbec. Robila som jej včera domáci CRP test a vyšla slabá čiarka na zápal. Dnes som bola u zastupujúcej lekárky (lebo náš má chvalabohu dofču) a poviem vám, že na moje veľké udivenie sa ani ona nad tými teplotami nejak veľmi nepozastavila. Povedala síce, že ona by už určite spravila výter a crp, keby sme boli jej pacient a prišli na 9 deň s teplotou, ale zároveň skonštatovala, že išlo o bakteriálnu infekciu, ktorej liečba bez atb trvá dlhšie, ale už nevidí zmysel teraz nasadzovať antibiotika, keď je na ústupe. Popočúvala ju, pozrela do hrdla - všetko čisté, aj dýchanie (takže tým vylúčila zápal pľúc, priedušiek, hrdla,...) povedala, ze odber nám ako zastupujúci lekár nemôže robiť a že ak sa náhodou teploty vrátia máme sa vrátiť 🤷‍♀️. Ešte sa pýtala aj ako reagovala malá na teploty, ci sa budila, bola nepokojná - lebo že stupne nie sú úplne smerodatné, ze každé telo je iné a niektoré aj pri teplote 37,8 už vykazuje známky veľkého boja s infekciou. Naša malá aj pri teplote 38,5 bola úplne v pohode (a to som fakt merala digitalnym+ortuťovým na striedačku, aj sebe - ci dobre merajú..) Každopádne som prešťastná, že teploty ustúpili a už ju teraz nejdem trápiť ďalšími vysetreniami o ktoré by sme sa momentálne museli dožadovať len cez pohotovosť 🤷‍♀️ och joj... Ďakujem ešte raz, za všetky vaše názory a skúsenosti a držme si palce, aby boli naše detičky zdravé 🙏

Strana
z2