3 ročná nechce nič poriadne jesť a odúčanie od fľašky
Ahojte žienky! Mam par otázok.. Tak v prvom rade potrebovala by som co sa týka malej 3 ročnej ako oducit od flasky?? :/ ona je totižto takto aby ste to pochopili... Ma alergiu na kravsku bielkovinu čiže nemôže kravské mlieko vo veľkom množstve v malom to až tak nevadí.. Preto som jej ho nahradila kozim.. Je lepšie vyzivnejsie a chuti jej. Ale! Ako jej išli posledné 4 stoličky nechce mi nič jest vlastne skoro nič.. Mäso 9.bodov, ovocia sa ani nedotkne ani len výživu keď skúsim jej jedlo je vlastne teplé mlieko, sem tam parky, šunku a syr zje akurát tak na pizzy, hrianky so syrokremom, Pribina im to už musí byť aby zjedla viac ako 2 lyžičky.. Sem tam sa podarí aj celý, ten maličký ale to je ozaj výnimka.. Polievku vývar tu zbožňuje, ale tiež nie vždy len keď ma chuť bud zje pár lyžíc alebo aj celý tanier...🤷♀️ Ja už neviem ako snou.. Lizatka, cukríky, sladkosti a čokoláda? To keď dostane tak to len rozbalí a my doma sme ti co to zjedia.. Skúšala som aj so 4 mesačným bracekom, keď som mu dávala výživu braček papa aj Sofi bude papat? A jej odpoveď bola nie Sofi bračekove papanie...tak snaha bola... 🥴 Výsledky mala dobre z krvi menej železa ale nič hrozné.. Plus boli sme aj na gastro v PD vo výškovej neviem ako sa vola doktorka ale katastrofa ubila by som ju.. Drzá, arogantná a jej odpovede ved skúste dat ovocie skúste toto, toto a tamto.. Hm skúšam to viem aj bez nej.. 🙅♀️🙎♀️Takže vlastne moje otázky zneju: 1. ako osnaucit od flasky? Džús aj čaj vypije aj v pohári mlieko nie.. 2. Poznáte gastroenterológicku co ozaj vie ako na deti a ako pomôcť? 3. Ako skúsit dat viac iného jedla ako mlieka? Dám jej ráno a večer a co cez deň? Keď jej nedám zúri, plače, nervaci a nepohnem snou.. ⭐ Trosku to už aj znepokojuje ma 3 roky 4 mesiace a 16.5kg nehovorím chudá není ani nič.. Ale čo to jedenie pred a v septembri ide do škôlky.. Co s jedenim, keď nebude chcieť? Pripadne vezmu ju vobec? Prosím vás o rady pripadne skúsenosti. Rada by som od tých čo už mali takúto skúsenosť, ale kľudne si vypočujem aj iné rady.. A prosím, že jej nemám dávať nezdravé ako pizzu a parky si nechajte 💁♀️🤦♀️ bez toho sa zaobídem.. Ďakujem ❤️
No opisujes moje dieta ked bolo v tomto veku. Len mlieko nepila vobec. Nastupila do skolky, najskor nejedavala nic a potom suche cestoviny, suchy chlieb... doma tiez pohroma. Maso nejedla do 8 rokov. Teraz zje len kura . Ma 16 vyber jedal obmedzeny ale co lubi zje aj za dvoch. Vzdy mala krv ok. Max znizene zelezo. Pichali jej b12, pila nutridrinky furt bola jak cverna a nic nepomohlo. Je to boj s jedlom a dietatom. Drzim palce, ale tiez sa nenaucila pri bratovi a ten zjedol vsetko.
MOJA DCERA, NELKA, MA DVA ROKY AJ 4 MES. TIE ISTE PROBLEMY, ZBYTOčNE BY SOM TO PISALA. LEKARKA DALA NUTRIDRINKY, LEBO ... DO TOHO SOM BEHALA PO KOZIE MLIEKO - ZDRAVé, ZACHRAN SA, KTO MOZES, STVRTE DIETA, ALE DOTRAPILO NáS NAJVIAC...ALE NECH SI KAžDá MATKA SPOMENIE NA SEBA,AKO JEDLA, TAM NIEKDE TO MOZNO JE..
Moja pila z flase viac ako 5r rano a vecer, potom som vymenila za pohar so slamkou..ked chce flasu, kludne davaj este..alebo vyskusaj tie zatvaracie pohare so slamkou..ked bude v skolke, bude vidiet ostatne deti ako jedia, mozno ta prekvapi ako bude vsetko jest..ja som toto neriesila, jedine som im vzdy hovorila, aby nepozerali na to, co marienka, janko (ostatne deti) nechcu papat, nejem ani ja ale ked je to chutne a su hladne, nech to zjedia
@sabinka277 Ma krasnu vahu. My mame v tomto veku 15kilo. Dokt.sa vyjadrila,ze je vsetko v poriadku. Spapa varene to miluje,ale taky chlebik to iba odkusne a viac nechce. V skolke mi povedali presne to iste ,akonahle je nieco co lubi,spapa a ide duplovat. Ak nie iba dobne. Z ovocia mi spapa iba bananik. Vymyslela som fintu , ze ovocie/ jablcko a ine/ davam do vecernej kase. Takto mi spapa. Mliecko mi pije stale z flase,hoc vie pit aj z pohara. Preco? Lebo tym, ze si cucka pred spankom sa dieta ukludni. Pocucka si a pekne zaspinka. Ked si vypyta dam jej ho. Mam sice iba jedno dieta ,ale sama vidim,ze to co nelubila rok dozadu dnes zboznuje. V skolke sila kolektivu bude tiez fajn. Mne sa napr ani za svet nepodarilo dieta naucit sadnut si ,neodbiehat a najest sa,bez dajakej inej aktivity. Po tyzdni v skolke si vedela pekne sadnut,cakat a dat ruky za chrbat 🙂 A este ,aby som nezabudla. Nam ked isli zubky,alebo prisla dajaka choroba nejedla. Iba mliecko si cuckala.
@sabinka277 Nam nepomohli rady typu nedat nic ine + s jedenim sme pozadu koli castym chorobam. Ale vidim ,ze pomaly sa to zlepsuje . Radila som sa aj s ucitelkami a same povedali , ze pomaly krocik po krociku. Pre mna bola vyhra, ked spapala vianocku s maslom v skolke ,buchtu. 1 kusok vianocky to som isla oslavovat.Tam velmi rychlo prisla na to ,ze mamina v skolke nie je a ucitelka neda ine+ sila v kolektive. U mna vie, ze mamina povoli. Kludne by vydrzala svojou tvrdohlavostou doma nejest aj tyzden. Resp.si iba odkusnut.
mlieko z flasky vecer pije aj nasa mala ... je to zvyk nikto ju nevidi takze neriesime 😉 inak vypine z pohara ale mliecko vecer z flase musi byt 😘
Takze u nas zabral iba kolekiv. Tym ,ze je taka tvrdohlava a priebojna,nechce byt v nicom pozadu a chce vynikat v prvych prieckach ,ako ine deti sa posuva v pred.

Ja by som vobec nevidela problem v tom, ze pije mlieko z flase, este je to male dieta. Nech si da.