icon

3 ročné dieťa si pri cikaní a kakaní drží ušká

nina233
15. jan 2013

Chcem sa spytat, ci mate s tymto skusenosti. Inak sa nestazuje na bolest uska, ale v poslednej dobe si vzdy, ked sedi na nocniku, ci uz cika alebo kaka drzi uska, niekedy zoberie moje ruky a pritlaci si ich na uska. Ci to je len zlozvyk a pomaha si tym alebo moze ist skutocne o bolest. Zajtra idem k pediatricke, zajdeme aj na usne. Len ma zaujima, ci aj vy mate s touto reakciou skusenosti a ako ste to riesili. Trva to par dni. Dakujem. N.

reikina
Odpoveď bola odstránená
nina233
autor
15. jan 2013

@reikina Ano, robi to len, ked sedi na nocniku. Ani sa inak nestazuje, zeby ho nieco bolelo. Len ked je na toalete. Mava skor tvrdsiu stolicu, niekedy len take "bobky", aj napriek tomu, ze ma dostatok tekutin, konzumuje aj polievky kazdy den. Sladkosti, cokolady skoro vobec neje. Zrejme si tym pomaha, ked je na velkej. S mocenim nema problem, ale nesiem zajtra pediatricke aj moc vysetrit, tak uvidime.

lucikatn
15. jan 2013

Náš malý robil podobné (musela som mu držať líčko, akoby hladkať) keď mal tvrdšiu stolicu. Pomáhal si asi tlmiť bolesť.... Nám pomohlo na stolicu dať lyžicu olivového oleja (prehltnúť a príp. zapiť - ale Timuš nezapíjal lebo ho má rád) a na druhý deň bolo dobre.

reikina
Odpoveď bola odstránená
belbel
16. jan 2013

pripájam sa k tomu názoru, že je problém pri stolici... ja som musela držať za ruky a dcérka mi ich silno stískala... a pozri aj pod mojím nickom odpoveď v téme "2,5 ročná dcérka týždeň nemala stolicu" je aj to možné... len to tu nechcem už kopírovať alebo prepisovať...