3-ročnú dcérku každý druhý deň bolí bruško.

leuska15leuska15
17. feb 2020

Ahojte, samozrejme, že s touto otázkou som šla najprv lekárovi. Dcérke (3r) vzali krv, výter, stolicu, moč, ale nič nezistili a problém uzavreli. Ja som zúfalá a neviem co robiť, preto sa chcem poradiť, či nemáte niektorá skúsenosť s niečím podobným, alebo nejaký nápad, čo by to mohlo byť.
Dcérka je od mala hrozný jedák. Ale posledne 2 týždne je to úplná katastrofa. Nezje poriadne nič, nič, nič a ak do nej niečo viac (pol žemle) dostanem tak plače do pol hodiny, že ju bolí bruško. Potom zas 2 dní nič neje a o 2 dní do nej niečo viac dostanem a zas keď sa o 2 dní naje ju bolí bruško. Po takomto jedení ide aj 5x skúsiť ''grckat', dakedy aj reálne vracia a dakedy ju len tak naťahuje. Ta bolesť trvá tak cca 3 až 4 rodiny, musím jej hladkať bruško, len polihuje a mrnci. Je mi jej hrozne ľúto a mam strach.

mmoonna
17. feb 2020

@leuska15leuska15 a brali jej krv aj na celiakiu, histamínovú intoleranciu, alergie, intolerancie a takéto veci? Ja si pamätám, že keď som bola dieťa, tak ma často bolievalo brucho, mala som kŕče, preháňalo ma pod. Mama bola so mnou každú chvíľku u lekára, ale vtedy sa to nejako neriešilo. No a v dospelosti mi zistili celiakiu. Alebo sa vypýtaj na gastro.

halienka
17. feb 2020

no otravovať lekárku, nech vás pošle na odbornejšie vyšetrenia, toto určite nie je v poriadku, ako písala vyššie kočka, to môže byť kľudne aj celiakia alebo BKM, čím skôr podchytíte tým lepšie.

leuska15leuska15
autor
17. feb 2020

@mmoonna ja ani neviem, na čo všetko jej brali, ale na alergologiu ešte len ideme (alergologicka ma práve dovolenku), myslis, ze ona vie zistiť celiakiu atď?

iveta143
17. feb 2020

@leuska15leuska15 skusila by som poriesit este sono bruska alebo moze ist aj o alergiu...my sme si tym presli tiez...nakoniec zistili na alergologii ze ma abkm aj intoleranciu laktozy

deti95060810
17. feb 2020

to poznám...dcéra vo veku cca 5 r. ...neustále bolesti brucha v MŠ. Učiteľky nám neustále dohovárali a keď sme išli k lekárovi tak ten mi povedal že decku nič nie je....Nevedela som komu mám veriť...

lolinko
17. feb 2020

@leuska15leuska15
Možno mimo ale predsa ...
Svagrinina dcéra mala toto isté. Z ničoho nič bolesť brucha, rev taká ako by ju trhali a to myslím doslovne.
Kŕče, napinanie, zvracanie, hnačka...išla samozrejme aj k lekárovi...všetky mozne odbery, vytery, ležanie v nemocnici.. všetko mala v poriadku. A nakoniec že to má zo stresu, zo školy 🙁
Neviem či ti mala chodí už do škôlky, ak nie, neviem potom...

leuska15leuska15
autor
17. feb 2020

@lolinko malinka začala chodiť pred mesiacom do škôlky, že by to bol rovnaký prípad? :'(

lolinko
17. feb 2020

@leuska15leuska15
Skús sa porozprávať s učiteľkami, s malou...
Možno sa niečoho boji v škôlke 🙁

kiara0666
17. feb 2020

Veru stres robi svoje tiež.

leuska15leuska15
autor
17. feb 2020

@lolinko práveže nám vraveli, že to znáša veľmi dobre,tak som nemala obavy, ach jaj. Ráno vždy chvíľočku pomrnčí, že nechce ísť, ale do triedy už beží s radosťou. Je pravda, že ked poobede vie, že už mám prísť, len sedí pri okne a vyčkáva, ale inak je celý deň vraj spokojna. Doma hovorí, že pani učiteľka je krásna a dobrá, že ju ''lubi'', vôbec sa nesťažuje :'(

lolinko
17. feb 2020

@leuska15leuska15
Svagrinina dcéra v škole úplne v pohode.Hrala sa, robila úlohy, jedla v jedálni...všetko v poriadku bolo
A ako prišli domov z ničoho nič začala revat a hovoriť že ju bolí brucho.
Najprv obehali lekárov, nemocnicu a nakoniec v nemocnici zistili že to má zo stresu v škole. A má to dodnes 🙁
Nato lieky nie sú, iba dohovarat jej majú 😒

mmoonna
17. feb 2020

@leuska15leuska15 celiakiu na alergológii asi nie. Obvodná jej ale môže zobrať krv na protilátky a keď tie vyjdú pozitívne, tak potom vás pošle na gastro. Keďže ja mám tú celiakiu, tak každé dva roky chodím s mojimi deťmi k obvodnej na krv na protilátky, keďže to môže byť dedičné. Ale napr. histamín ti na alergológii zistia.

lily14
17. feb 2020

To smeali aj my . Smer gastro...utz a krv na celiakiu a laktózu a nás výsledok celiakia....má objemné stolice? Nafúknuté brucho? Železo ok?

leuska15leuska15
autor
17. feb 2020

@lily14 stolice ma normálne nafúknuté brucho nemá ale železo, ufffff. Ja mam cely život malo železa, on je stále bledý a nič neje, takže pochybujem, že ho má dosť. Myslíš, že to môže mať nejaký súvis?

miruss
17. feb 2020

@leuska15leuska15 Môže to byť stresom zo škôlky. Alebo ako u mojej nepravidelná stolica.

lily14
17. feb 2020

@leuska15leuska15 tak určite ! Ja by som šla na gastro! Ale môže to byť aj stres,ale určite vyšetrenie dieťa nemá čo bolieť bruško!

ajsha123
17. feb 2020

Nemôžeš s ňou nejaké týždne zostať doma? Ak je to zo stresu zo škôlky, či by ju neprestalo bolieť bruško. Tak by ste aspoň vedeli naisto... Neviem, nie som odborník, len ma napadla táto varianta...

anelehka
17. feb 2020

@leuska15leuska15 myslim, ze stres zo skolky, treba sa dcerky opytat, ci tam nema s niekym problem...presli sme si niecim takym...

balihara
17. feb 2020

@leuska15leuska15 a to bruško ju bolievalo aj predtým ako išla do škôlky,či až keď nastúpila?Tam má tiež problémy s jedením,vrackaním?Lebo myslím,že ak tam je v pohode a doma plače,že ju bolí alebo opačne tak to môže byť stres,ale samozrejme treba vylúčiť aj ostatné príčiny.

h2
17. feb 2020

Ach, chudiatko, to mi je ľúto! Podľa mňa to ten stres nebude. To by ju bolievalo ráno, pred odchodom do škôlky. Ale ak to má vyslovene po jedle, tak sa skôr prikláňam k tej celiakii, prípadne inej potravinovej intolerancii. Skús vyskúšať bezlepkovú diétu (spomínala si žemľu, tak pečivo by som skúsila vynechať) a sledovala by som, čo to spraví. Veľmi Vám držím palce, nech je malá v poriadku, je to hrozné, takto sa trápiť. 😢

kittykat22
17. feb 2020

@leuska15leuska15 poradit neporadim - ale ked dietatko boli brusko, tak zober klasicku plienku a daj ju zohriat na radiator. V lete nechavam na sklokramickej doske na jednotke asi pol minuty, aby sa nahriala a samozrejme nezhorela. Natri brusko obyc. tel. mliekom jemnucko kruzivymi pohybmi. Potom zobre teplu plienku a daj ju na to natrete brusko. A schovaj pod tricko. Dietatko musi v klude lezat bud na posteli alebo na gauci. Bolest polavi do 10 minut. Robievala som to dcerke ked mavala bolesti bruska, a vzdy to velmi pomohlo.

hettinka
18. feb 2020

@leuska15leuska15 nenastúpila nedávno do škôlky? Ak áno, môže to byt neuroza.

cokolada_876
Odpoveď bola odstránená
Zobraz