icon

3-ročný synček má zlý očný kontakt

Dnes o 10:42

Pekny den prajem, moj chlapwc ma cerstve 3roky. Chcem sa opytat na par veci. Prosim bez kritizovania... syn vie rozpravat cca od roku a pol .. niektore slovicka ako L,r, nevie este ppvedat...vety vie spajat niekedy chce nieco povedat a nerozumieme mu .. vsetko si vie vypytat odplienkovany je od 2 roku. Ale teraz mam otazku ocny kontakt mame strasne zly.. pocuvat na meno tiez niekedy problem hlavne ked sa hra a a je zaujaty..

deedol
Dnes o 10:43

napisala si prilis malo a neviem, aky "iny" myslis. introvertny? autista? v kazdom pripade z piatich riadkov o reci, odplienkovani a ocnom kontakte sa to neda povedat.

januska12323
Dnes o 10:46

Bežné trojročné dieťa, či má aj iné problémy?

anonym_e6cb06
Dnes o 10:50

Kľud, nieje autista

beata_k
Dnes o 10:51

@anonym_autor Ved sama pises, ze sa hra a je zaujaty

petamich
Dnes o 10:52

Asi by to chcelo trosku rozvit, lebo z tohto to znie ako typicke 3-rocne dieta 🙂 nas ma 4 roky a umenie ignorovat nas tak to doviedol do dokonalosti, hlavne, ak nechce pocut alebo je zaujaty. Ocny kontakt ten je asi v pohode ale nechce sa pozriet, ked vie, ze mu idem hovorit, ze urobil zlotu 🙂

siska53
Dnes o 10:52

@anonym_autor Av com by mala spocivat ta inakost?!

tomika01
Dnes o 10:59

Chapem, ze mas strach, ze to nie je klasicky vyvoj tabulkovy, ale zas by som este neriesila inakost. Ak ta to trapi, skus sa o tom porozpravat s pediatrickou, ked ho tam ona bude aj vidiet. To bude asi najlepsie. Lebo takto z opisu tazko povedat, ci to boli vacsinou nahody, ze neudrzal ocny kontakt, alebo sa vobec nevie pozerat do oci. A tak to myslim so vsetkym, co si opisala...

thereisabear
Dnes o 11:31

Z toho sa nedá jednoznačne potvrdiť, či je alebo nie je autista. Hrá sa "akože"? Má rituály?

anonym_045b45
Dnes o 11:33

Úplne normálne správanie trojročného dieťaťa myslím si

janikk54
Dnes o 11:57

mas pocit, ze je autista? to sa z tychto par veci veru vyzistit neda.

autor
Dnes o 12:29
@thereisabear

Z toho sa nedá jednoznačne potvrdiť, či je alebo nie je autista. Hrá sa "akože"? Má rituály?

@thereisabear vcera bo vani sa hral s babikami (starsej setsry) vo vani a to ako keby sa dve babiky rozpravali medzi sebou.. napt povie. Ahoj pod ideme a druha babika ano idem. Prstom ukaze od 1,5roka normalne.. mne nejde hlavne ten ocny kontakt.. neviem ako sa spravaju autisti.. negooglila som ..

autor
Dnes o 12:30
@thereisabear

@thereisabear ritualy myslite ako co?

autor
Dnes o 12:32
@siska53

@anonym_autor Av com by mala spocivat ta inakost?!

@siska53 vydim aj rozdiel v starsej dcere .m ja viem ze porovnavat sa nema.. ale aj tak vidim ze je iny .. 🙄 bol dost hanblivy... yo uz preslo.. nema problem ani dat kamaratovy serus,pozdravi ..

siska53
Dnes o 12:38
@anonym_autor

@siska53 vydim aj rozdiel v starsej dcere .m ja viem ze porovnavat sa nema.. ale aj tak vidim ze je iny .. 🙄 bol dost hanblivy... yo uz preslo.. nema problem ani dat kamaratovy serus,pozdravi ..

@anonym_autor Len tak toto ťažko povedat, tiež mam dve deti a kazde je ine. Aj ja a sestra sme boli a sme kazda ina tiez....

anonym_42d615
Dnes o 12:48

možno že má nejaké prvky autistu, ale ani to sa mi nezdá. možno že bude Asperger. tí bežne chodia aj na sš, vš. Sú vysokofunkční.
Centrum včasnej intervencie - objednaj sa, uvidíš čo ti povedia. Oni sú odborníci, videli x detí s PAS. budeš vedieť na čom si.

thereisabear
Dnes o 13:13
@anonym_autor

@thereisabear ritualy myslite ako co?

@anonym_autor že robí niektoré činnosti rovnako a neznesie zmenu alebo má určité trasy pri prechádzke a odmieta ísť inak a pod.

anonym_3443a8
Dnes o 13:54

Očný kontakt ani mnohí dospelí ľudia neudržiavajú, tak byť tebou by som bola v pohode.

anonym_ad5fff
Dnes o 14:22

Dcéra v apríli bude mať 3, správa sa úplne rovnako, tiež som riešila ten očný kontakt, od malička veľmi slabý... Ale chodila od roku a pol do jasiel a teraz do škôlky, všade hovoria že je šikovná, tak som si to nejako vypustila z hlavy... keby niečo bolo, snáď by mi povedali p. učiteľky.