3-ročný synček má zlý očný kontakt
Pekny den prajem, moj chlapwc ma cerstve 3roky. Chcem sa opytat na par veci. Prosim bez kritizovania... syn vie rozpravat cca od roku a pol .. niektore slovicka ako L,r, nevie este ppvedat...vety vie spajat niekedy chce nieco povedat a nerozumieme mu .. vsetko si vie vypytat odplienkovany je od 2 roku. Ale teraz mam otazku ocny kontakt mame strasne zly.. pocuvat na meno tiez niekedy problem hlavne ked sa hra a a je zaujaty..
Bežné trojročné dieťa, či má aj iné problémy?
Kľud, nieje autista
@anonym_autor Ved sama pises, ze sa hra a je zaujaty
Asi by to chcelo trosku rozvit, lebo z tohto to znie ako typicke 3-rocne dieta 🙂 nas ma 4 roky a umenie ignorovat nas tak to doviedol do dokonalosti, hlavne, ak nechce pocut alebo je zaujaty. Ocny kontakt ten je asi v pohode ale nechce sa pozriet, ked vie, ze mu idem hovorit, ze urobil zlotu 🙂
@anonym_autor Av com by mala spocivat ta inakost?!
Chapem, ze mas strach, ze to nie je klasicky vyvoj tabulkovy, ale zas by som este neriesila inakost. Ak ta to trapi, skus sa o tom porozpravat s pediatrickou, ked ho tam ona bude aj vidiet. To bude asi najlepsie. Lebo takto z opisu tazko povedat, ci to boli vacsinou nahody, ze neudrzal ocny kontakt, alebo sa vobec nevie pozerat do oci. A tak to myslim so vsetkym, co si opisala...
Z toho sa nedá jednoznačne potvrdiť, či je alebo nie je autista. Hrá sa "akože"? Má rituály?
Úplne normálne správanie trojročného dieťaťa myslím si
mas pocit, ze je autista? to sa z tychto par veci veru vyzistit neda.
Z toho sa nedá jednoznačne potvrdiť, či je alebo nie je autista. Hrá sa "akože"? Má rituály?
@thereisabear vcera bo vani sa hral s babikami (starsej setsry) vo vani a to ako keby sa dve babiky rozpravali medzi sebou.. napt povie. Ahoj pod ideme a druha babika ano idem. Prstom ukaze od 1,5roka normalne.. mne nejde hlavne ten ocny kontakt.. neviem ako sa spravaju autisti.. negooglila som ..
@thereisabear ritualy myslite ako co?
@anonym_autor Av com by mala spocivat ta inakost?!
@siska53 vydim aj rozdiel v starsej dcere .m ja viem ze porovnavat sa nema.. ale aj tak vidim ze je iny .. 🙄 bol dost hanblivy... yo uz preslo.. nema problem ani dat kamaratovy serus,pozdravi ..
@siska53 vydim aj rozdiel v starsej dcere .m ja viem ze porovnavat sa nema.. ale aj tak vidim ze je iny .. 🙄 bol dost hanblivy... yo uz preslo.. nema problem ani dat kamaratovy serus,pozdravi ..
@anonym_autor Len tak toto ťažko povedat, tiež mam dve deti a kazde je ine. Aj ja a sestra sme boli a sme kazda ina tiez....
možno že má nejaké prvky autistu, ale ani to sa mi nezdá. možno že bude Asperger. tí bežne chodia aj na sš, vš. Sú vysokofunkční.
Centrum včasnej intervencie - objednaj sa, uvidíš čo ti povedia. Oni sú odborníci, videli x detí s PAS. budeš vedieť na čom si.
@thereisabear ritualy myslite ako co?
@anonym_autor že robí niektoré činnosti rovnako a neznesie zmenu alebo má určité trasy pri prechádzke a odmieta ísť inak a pod.
Očný kontakt ani mnohí dospelí ľudia neudržiavajú, tak byť tebou by som bola v pohode.
Dcéra v apríli bude mať 3, správa sa úplne rovnako, tiež som riešila ten očný kontakt, od malička veľmi slabý... Ale chodila od roku a pol do jasiel a teraz do škôlky, všade hovoria že je šikovná, tak som si to nejako vypustila z hlavy... keby niečo bolo, snáď by mi povedali p. učiteľky.

napisala si prilis malo a neviem, aky "iny" myslis. introvertny? autista? v kazdom pripade z piatich riadkov o reci, odplienkovani a ocnom kontakte sa to neda povedat.