icon

4-ročná nemá vnútorné pysky

12. aug 2023

Prosim Vas ,mate s tym skusenos? Dcera je predcasne narodena a od narodenia nema vnutorne pysky.Dorastie to?Vzdy bola hakliva na umyvanie cikuse,cize som ju tym nikdy netrapila nasilu.Podozrenie som mala,aj dr som to spominala v roku a ona ze to nebude riesit
,ale detsky gynekolog.Ci ju chceme trapit s tou gyn prehliadkou.No dnes tak sedela na zemi, bez gatiek ze som videla ze ma len vonkajsie pysky a vchod.Chybali jej vnutorne pysky a asi aj klitoris.Druha dcera jej dvojicka ma vsetko vyvynute.Inak nema problemy s cikanim ani zapaly ani nic.Len ci to dorastie?Moze to suvisiet aj s inym problemom?

Strana
z2
anavixy
12. aug 2023

Male pysky su v tzv pokojovom obdobi (do 8.roku) malicke a “nenapadne”, nemaju trcat ako dospelej zene… zvacsuju sa az v puberte. Navyse jeden zo znakov prematurity je to, ze labia majora neprekryvaju labia minora, takze pripadna absencia malych pyskov zrejme suvis s tymto mat nebude. Osobne si myslim, ze len ocakavas nieco ine, nez by si mala. Sice pises ze mas tri dcery, ale zaroven vlastne tuto umyvas naslepo, tak tazko povedat kde je problem.
A este teda ked riesite aj to ci ma klitoris a ci teda nie je chlapec, tak pri takychto detoch je prave ten klitoris vyraznejsi (viac ako penis)…

trinityf
12. aug 2023

Si tu pohonkava nejaky pedofilny uchylak....

januska12323
12. aug 2023

Ty ak si matka a nie pubertalny primitív tak ja som pápež.

deti95060810
12. aug 2023

@ninka297 ma to napadlo ako prvé...úchyl.

tamitamitami
12. aug 2023

Však sa objednaj s dcérou k detskému gynekológovi nech jej to riadne pozrie, radšej teraz s dcérou zvládnuť toto ako by mala potom celý život riešiť problémy a komplexy. Ja na tvojom mieste by som to už dávno riešila.

nikpa
12. aug 2023

@avonladyba nie, nepísala si len o pyskoch, toto sú tvoje slová, citujem ,, ale v Afrike sa bežne vyrezávaju aj s klitorisom, takže v pohode, dá sa bez toho žiť,,

avonladyba
12. aug 2023

@nikpa tak citujem ja:
"V každom prípade si neviem predstaviť, že by NEmala vyvinutý klitoris. A tie pysky sú na čo? Neviem, ale v Afrike sa bežne vyrezávaju aj s klitorisom, takže v pohode, dá sa bez toho žiť."
Vypadlo mi tam NEmala....
Cituj nevytrhnute z kontextu.

autor
13. aug 2023

@anavixy vidim rozdiel,medzi nimi,viem ze male neprekryvaju velke ale ona tam nema skratka ako keby nic,len dierku.

autor
13. aug 2023

@tamitamitami ano ved sa objedname lenze ak to tam nema,tak s tym ziaden lekar nic nenarobi.

anavixy
13. aug 2023

To ze neprekryvaju plati len v novorodenenckom veku resp par mesiacov, teraz uz su praveze velke pysky vyrazne a male len nepatrne, len akoby zhora take Vcko. K lekarovi sa objednajte, nech sa pozrie ci naozaj je tam nejaky problem (aj ked v podstate je to len kozmeticky problem) alebo nie, hoci to by mohol aj normalny pediater zhodnotit.

avonladyba
13. aug 2023

Ja som našla na nete toto, možno pomôže
http://www.vasedeti.cz/diskuzni-forum/?wpforuma...

anavixy
13. aug 2023

@avonladyba presne o tom hovorim. Podla mna autorka hlada nieco co nema hladat, ale ked tvrdi, ze ostatne dcery to maju inak, bohvie…

chillibubble
13. aug 2023

@avonladyba
@anavixy zbytocne sa to tu riesi, autorka mala byt uz davno u detskeho gynekologa. ale ak si otvorite tan link z prvej strany a date do googlu tie dve slova What is ... tak vam najde minimalne jeden obrazok kde je ukazane, ako to jej dcera mozno ma. a bude vam jasne, ze toto normalne nie je. ona neriesi ze to tam ma male, ale ze to tam vobec nema. ale tiez nechapem ako viacere tu, ze dieta poriadne neumyvala a kedze to vie porovnat s inymi dievcatami, preco to zacala riesit az teraz.

anavixy
13. aug 2023

@chillibubble ja chapem co autorka riesi, ale viem aj ako vyzera detsky genital a aj v tom clanku z prvej strany sa pise “Labial hypoplasia is a harmless condition in which one or both sides of the labia don't form normally during puberty.”, co potvrdzuje, ze male pysky sa formuju az v puberte, teda ano, mali by byt viac ci menej viditelne aj v detskom veku, ale stale je sanca ze len hladame (teda mamicka) neexistujuci problem. Dokonca aj v menopauze sa male pysky mozu vyrazne zmensit, nakolko telo uz neprodukuje hormony (tak ako v pokojovom obdobi v detstve). A nic to nemeni ani na tom, ze male pysky su kozmeticka vec s minimalnou funkciou a ich pripadna ne-existencia nemusi a ani nema ako byt riesena (v detskom veku urcite nie), maximalne pre pokoj matky potvrdena/vyvratena. A ja osobne si neviem predstavit ani nejaku sexualnu traumu z toho, ale tak to uz je vysoko individualne (poznam napr babu ktora si ich nechala zmensit).

chillibubble
14. aug 2023

@anavixy tak o tie pysky tu ani tak nejde, problem je klitoris. autorka pise, ze dieta nema ani ten. ze tam nema nic. a presne tak to vyzera na tej fotke, co som nasla.

autor
14. aug 2023

@chillibubble Lenze ja ju nebudem drzat nasilu,sama jej to nepozriem,musime na to byt dvaja,tak je hakliva.Pri prvej dcere som sa pytala pediatricky co ako to osetrovat lebo mala viacej mazu a ona ze netreba.Lenze sestra napr mal problem s dcerou jej sa to zrastlo,tak som vedela ze treba natiahnut aby sa jej nezrastla.Takisto druha dcera a tato si tam nedala chytat.Pokial sme neboli dvaja jeden drzal,druhy umyval a strasny rev.Cize nvm ako by ste to riesili vy.To ze ma iny genital ako jej sestry viem a aj dr to videla a ona s tym nic.V vcera som jej tak jemne pozrela a zda sa ze to tam ma ,nastastie ale mensie ako sestry..Ale zasa chytat a umyvat vobec len troska a jemne.Ako nemienim ju rozdrapovat nasilu s muzom.Jednak je to citliva povaha a druha vec nasilu nechcem.Skusim inak ale tazko sa s nou da.Inak citala som aj ze pri zrasteni byvaju problemy s cikanim,zaoalmi a pod,ona nic take nema.Oni celkovo aj na preventivnej prehladkw revu akono dusu,len k dr ist tak maju paniku.A to im doteraz len robil z prsta crp,nic vazne.Na rizikovych prehliadkach celkovo tevali tak ,ze ich skoro nevysetrili.Cize fajn sa radi ale skor tazsie s takymi detmi jedna.

chillibubble
14. aug 2023

tak v 4 rokoch uz nijako. nahodou to niekde este aj povie, co jej nasilu robite a bude velky problem. ale neverim, ze keby to robis od babatka a zvykne si na to, tak takto vyvadza. to je proste sucast hygieny. tak ako sa umyju vlasy, ako sa umyje medzi prstami, tak sa umyje a vytrie tam dole.
moja dcera plakala ako babatko pri kupani. cele kupanie prerevala, ale kupala som ju aj tak. mala som ju nechat tak a kupat raz za tyzden-dva?(potom som zistila, ze neplace ked sa kupe cez den). proste su veci co sa spravit musia a hotovo. ale tak teraz uz neskoro no. jedine ze by si nechala vysvetlit...

lilizzachy
21. aug 2023

Určite by som to riešila na detskej gynekológii. Možno ak bude staršia, bude sa to dať riešiť plastickou chirurgiou. Ale na toto ti odpovie len lekár. Určite by som to riešila čo najskôr na detskej gynekológii a už tam ti budú vedieť poradiť čo s tým ďalej. Inak naša pediatricka pri každej preventívnej prehliadke do 3 rokov kontrolovala aj pisulku, normálne jej roztiahla pysky veľké malé a pozrela sa či tam nie sú zrasty. Čiže na názor tvojho lekára, že to netreba riešiť by som sa nespoliehala. Držím palce nech to dobre dopadne .

autor
21. aug 2023

@lilizzachy len to bola doktorka nie pediatricka ale na rizikobuch novorodencoch,kedze sa tak dieta kontrolovalo do 3r,interne,neurologia.Cize nebola to onycajna pediatricka ale pre rizikovych novorodencov.A zasa oko co ten gynekolog zmoze?neprisije ich jej tam a u tak maleho dietata roesit plastiku nikdy a sa to asi nerobi.ty asi myslis uz dospele zeny a plastika.No j osobne kebyze nemam vnutorne pysky tiez by so to neriesila plstikou.Ale pozrela som jej to tam poriadne a ma to len take malinke,cize by jej to malo dorast.Alebo v puberte sa zmenit.

autor
21. aug 2023

@chillibubble Viesco nemusi to byt sucast hygieny.Pretoze ked som sa na to pytala u prvorvorodenej pediatricky ci to mam cistit tak ona ze netreba,ze sliznica je tam jemna any sa nepotrhala.Takze nie kazdy ta erudovane pouci.Ale starsia a druha dcera oni s tym nemali problem ekd som im nie kazdy krat ale sjor preventivne to tam skontrolovala.Tato ale proste od malicka revala aj ked som to rizikovej dr ukazzoval v roku tak krizila nohy a revala pritom.Ale nastastie to ma ok len malicke,ine ako sestry,cize malo by to v puberte dorast.

puklica13
21. aug 2023

@autor cize detsky pediater je vlastne nanic kedze jej to tam neprisije, ale modry konik to vyriesi..
Svata prostota

gabym
21. aug 2023

Autorka, normálne ma vytáčaš tvojimi odpoveďami!

anavixy
21. aug 2023

Zrasty teda synechia moze sposobivat problem s mocenim ale to je uz posledna faza. Najprv sa vytvara jemna blanka cez posvovy vchod - spajaju sa protilahle steny posvoveho vchodu, bud zdola alebo niekedy aj zhora, ta blana postupne silnie a potom uz je tazke je prerusit len tak oddelenim. Nemusi sa to tvorit a moze, moze sa to tvorit aj pri dobrej hygiene, kedze pricinou je nedostatok estrogenu v dievcenskom tele (ten sa zacina tvorit az s nastupom puberty), ale vacsinou je pricinou prave to ze zdravotnik povie mame alebo si proste mama mysli, ze nemusi nijako cistit genital co je absolutna hlupost a uprimne mne ani len nenapadlo ze musim zenam prizvukovat (pracujem na novorodeneckom takze je to velka sucast mojej prace) ze maju detom riadne cistit genital kym som necitala diskusiu pod prispevkom na ig, dovtedy som bola v tom ze sa zeny svojich deti neboja dotknut🙈 no a potom je este dalsi typ synechie alebo sucast synechie kde sa male pysky prilepia o stenu vonkajsieho genitalu a vtedy vlastne mozu akoby zaniknut alebo vyzerat malicke… tam sa ako prevencia odporuca prave dokladne cistenie od mazku (po narodeni) a vsetkych necitot ktore sa tam zachytavaju, odporuca sa pouzivat olivovy olej na cistenie (obzvlast ak ma dievcatko s tymto problemy). Nazory sa rozne licia podobne ako pri predkozke, niekto synechiu idporuca okamzite riesit, niekto odporuca riesit len ked robi problemy v podobe infekcii ci problem s odtokom mocu, zahranicni odbornici udajne tvrdia ze synechia sa volyvom hormonov rozrusi sama. Kazdopadne budem sa opakovat pod touto temou, u vas bude problem to co tvrdim od zaciatku, hladala si nieco co si nemusela hladat, proste na male male pysky a je to uplne vporiadku a netreba ani neda sa tym nic robit a ziaden lekar gynekolog ani saman to nevyriesi lebo nema co riesit a zbytocne by sa dieta traumatizovalo. V puberte sa jej zvacsia volyvom hormonov a ak sa jej aj nezvacsia tak to nie je absolutne nijaky problem. Kazda mame inu.

autor
22. aug 2023

@anavixy nerozumiem uplne cije je to problem ale o nie je?

anavixy
22. aug 2023

Podla mna nie je, pokial teda nema zrasteny posvovy vchod, teda synechiu, tak nie je.

autor
22. aug 2023

@anavixy Dakujem,nema ani ziadne potiaze s cikanim alebo zapalmi.Praveze ona je v tomto zo vsetkych 3 najspolahlivejsia este.

Strana
z2