5 mesačné bábo nefixuje zrak
Ahojte maminy. Prosím, nestretli ste sa s tým, že vaše alebo iné bábo v okolí od narodenia nefixuje zrak? Mám 5mesačnú dcérku. Boli sme už aj na vyšetreniach a čakáme, čo ďalej. Rada by som vaše skúsenosti.
Ďakujem
Je po operácii srdca. A nefixuje skoro vôbec. Dostali sme rady ako ju stimulovať, no nezlepšuje sa to. Preto som zvedavá.
@lussiinka ahoj. Verím, že Ťa obava o vývin dieťatka stresuje a že by si bola najradšej, keby sa už tento problém vyriešil, ale treba veľa trpezlivosti. Píšeš, že dieťatko je po operácii srdca. Treba mu dať čas, každý výrazný zásah do citlivého organizmu dieťatka je preň stresovou situáciou a môže sa to odraziť aj na vývine a rozvoji ďalšieho.
Poctivo trénujte podľa odporúčaní, časom by sa to malo zlepšiť.
Nič nepokazíš, ak sa obrátíš na Centrum včasnej intervencie http://centravi.sk (nachádza sa v štyroch slovenských mestách, neviem odkiaľ ste vy).
Aks te boli operovaný na srdiečko v Kardiocentre v Bratislave, skús sa popýtať na liečebnú pedagogičkú, ktorá tam pôsobí (dr. Monika Stupková, má aj súkromnú prax v Bratislave) 🙂
Držím Vám palce a prajem všetko dobré

Ahoj. Moja dcerka zacala fixovat zrak v 3 mesiacoch, dovtedy obcas dost poskulovala. Tvoja ma 5mes., do 6mesiacov sa to povazuje za normalne a fyziologicke. Ako moc jej utekaju ocka a kedy?