icon

5 mesačné dieťa vygrckáva

zuzana693
26. jún 2012

mam 5mesačne babatko a vygrcuje mi vela.Je velky pažroš,no aj ked mu dam flašu na 2 krat tak vygrcne mate niektora s tym skusenost poradte dakujem

terina25
26. jún 2012

@zuzana693 aj moje dve deti grckali.podľa mňa je to normálne.každé bábo má reflux.len je otázne,či je ten reflux v norme alebo nie.ak sa bojíš,tak choď radšej k lekárovi a ten ti povie,čo ďalej.odporúča sa dať bábo spať vyššie - matrac v postieľke dať jednu stranu vyššie - neviem ako to napísať.a samozrejme po najedení nechať vygrgať.mojmu to trvalo aj 2 hodiny.a kým zaspal,tak už bol zase hladný 😖 ale neboj,aj to pominie.veď máš už druhé dieťa,tak by si mala mať s tým ,,skúsenosti,,držím palce

zuzana693
autor
26. jún 2012

@terina25 pri prvom nebolo žiadne grckanie no nevedeli sme čo to je .A teraz my vygrcuje aj 2 hod po jedeni,ale zasa pribera dobre idem kupit to antireflexne mliečko uvidim či bude lepšie.Som s toho neštastna lebo všade kam chodime s podbradnikom a s plienkom a aj tak sa ogrckame ale uvidim čo bude ak dame to mliečko. dik papa

terina25
26. jún 2012

@zuzana693 inak to antirefluxné mlieko mu ale nemusí chutiť 😉

zuzana693
autor
26. jún 2012

@terina25 ved skusim a uvidime čo bude počula som že je hustejšie

terina25
26. jún 2012

@zuzana693 aj ja som to počula,ale aj to,že je horšie stráviteľné.ale tak vyskúšaj ,uvidíš.držím palce

klincek
26. jún 2012

@zuzana693 zmen mliecko. ja som to urobila neskoro a nadavam si doteraz, ze uz sme to mohli mat za sebou.
tie AR mlieka byvaju dost hnusne, niektore deti /aj dve moje netere/ z nich grckaju este viac nez z normalneho, vadi im ta zahustovacia zlozka.
a este nam celkom pomohol sirup Gastrotuss, kupis aj bez predpisu. treba dodrzat davkovanie a vydrzat aspon mesiac. detom vacsinou chuti. na podavanie odporucam pouzivat trubicku od detskeho Nurofenu, ide to s nou sikovnejsie.
vekom sa to zlepsuje, ale velmi pomaly. moje baby maju 10 mes a este stale im obcas uleti nejaka grcka. s plienkami sa natahujem stale a dve sady podbradnikov som uz aj vyhodila.

zuzana693
autor
27. jún 2012

@klincek ok ved skusim to mlieko a kupim aj ten sirupček dakujem za radu pa

xena22
27. jún 2012

Nasa grckala od narodenia a nepomahalo nic len vyvysena poloha a po jedle kludovy rezim, nie vzdy sa to darilo, ako pises tak vsade s nahradnymi vecami a taskou latkovych plienok a podbradnikov 😒 skusali sme aj kvapky aj sirupy aj ine mlieko... nechcela som ju pchat chemiou, radsej som sa zmierila s tym ze mala skratka reflux ktory sa upravil alebo mala len slaby zaludok... neviem, ani dr to neriesila nejak zasadne....Ustupilo to ked sa naucila sama poriadne bez namahy sediet... potom ked uz chodila to bolo daleko lepsie, aj ked hrozne dlho bola citliva na hocico, napriklad jogurty s kuskami ju doteraz natahuju, celkovo vsetky prikrmy musela mat bud rozmixovane a prepasirovane do hladka - alebo potom rovno tuhu stravu, ziadne pomagane nasekane jedlo nehrozilo, tuto etapu sme preskocili uplne 😉 ale tak nema problem hodit sablu aj teraz ak jej daco nesedi v jedle 😀

marekahenrieta
27. jún 2012

Ahoj nas maly tiez od narodenia grcka a az teraz na naliehanie nas doktorka poslala na sono bruska a zistili mu reflux a to ma 7 mesiacov, musime mu davat tuhsiu stravu a pred kojenim rozrobim Nutriton, to sa rozrobi taky gel, ktory spapa a zahusti mliecko v brusku, je bez chuti, takze nemusis menit mlieko, ak ste zvyknuti na jeden druh. Alebo je aj sirup, ktory sa dava po papani, Gastrotus, ale ten nam nepomahal, kedze sa daval po papani a to uz bolo neskoro, papanie mu zahustuj, je pouzivam pohankovu kasu a tiez musi byt na jemno rozmixivana inac ho hned napina, papame castejsie a po menej 🙂

klincek
27. jún 2012

@zuzana693 nemas za co, a dufam, ze to rychlo prejde.

katka1981
27. jún 2012

Moja tak grckala do 15 med. preto mohla jedine Nutrilon AT, aj lyzicku vody by vygrkala. Ake mlieko pije?

zuzana693
autor
29. jún 2012

@katka1981 pili sme bebu ha1 a prešli sme na beba pro1 a objednala som bebu ra proti grckaniu tak uvidime

daliana
29. jún 2012

Jasné, že máme skúsenosti, reflux je aj "náš kamarát" 😖 Buď rada, že ti len vygrckáva, moji zvracali prúdom, grcka až v nose, dusili sa.....to bolo hororové obdobie. ☹ Ten Gastrotuss, čo ti odporúča klinček, može byť dobrý. My sme síce užívali iné, ale ten sirup, asi nejakú dospelácku verziu som užívala ja sama v tehotenstve na "pálenie žáhy", čo je vlastne reflux. Zabral, úplne bez problémov po ňom a dokonca mi veľmi dlho vydržal jeho účinok, po jednom užití až 2 dni pokoj 😕 Neviem ako u bábätiek, ale zo skúsenosti na sebe.....odporúčam 🙂 Mliečko sme užívali Nutrilon AR, chutil im, ale dostali zápchy a koliky. Tak sme sa vrátili k odskúšanému Nutrilonu allergy care a zahusťovali Nutritonom. Bez zápchy, bez kolík. Ak by Gastrotuss nezabral a Nutriton je drahý (z lekárne za 9,70 má 150g.), skús zahusťovanie mliečka kašičkami, ako ti poradila jedna mamička vyššie, aj to zaberá. Ja som chcela ušetriť Nutriton (pri dvojičkách krabička na 3-4 dni), začala som dávať ryžové a kukuričné kašičky do mliečka. Sú lacné a pomohli aj oni. Kupujem z Kauflandu doteraz, výrobca Poex, Česká republika. Sú upravené, instantné, čiže len zaleješ horúcou, či skoro horúcou vodou, mliečkom, za minútku zhustnú a je to. Potom môžeš aj rozšíriť sortiment 🙂, je ich zo päť druhov. No zo začiatku radšej bezlepkové. Na kašičky je už aj dosť veľký, inak aj Nestlé ma originál detské ...ryžové, kukuričné, ak chceš originál z detskej rady výrobkov. Dúfam, že som pomohla..... 🙂

happy3
29. jún 2012

@zuzana693 cauko,ak mozem poradit,tak flase Dr.Brown´s su vhodne pre deti s refluxom a co mam info,tak su aj ozaj dobre,ja ich pouzivam dodnes aj ked sme reflux nemali,ale maly po papani z tejto flase nikdy nemal problemy 😉 .Nerobim ziadnu reklamu,len radim!!!

katka1981
29. jún 2012

@zuzana693, nam pomohlo po krmeni neodgrgavat a co najdlhsie nechat v kresielku a pila Nutrilon AR, to by mohlo pomoct to AR mliecko a co najmenej manipulovat po papani s babom.