5 ročná dcérka má cukrovku
@majamat k diaberu prvého typu nemusia.
https://www.youtube.com/watch?v=da1vvigy5tQ
Môžeš si toto pustiť na dobrú noc. Ak vôbec vieš po anglicky čo pochybujem lebo tvoje zdroje čo tu uvádzaš sú úplne pochabé
@majamat diabeticka ketoacidoza a nutričná ketoza sú 2 úplne rozdielne stavy. Už som tu o nich oboch písala. Tak isto som tu písala niekoľko krát že moja rada bola k DM 2 a áno som hlupana za to že som si neuvedomila iste veci a dala som na konkrétny príklad hlúpu radu. To ale neznamená že to čo hovorím a pisem sú hlúposti, len bola moja rada zle smerovaná, za čo sa ospravedlňujem a plne si uvedomujem svoju chybu.
Ty si to neuvedomis lebo si zadubnena- a to je v poriadku, máš na to právo 🙂
Už ti písať nebudem, nemá to zmysel
@gleep1 pre informáciu - sacharidy sa nachádzajú vo všetkých plodoch, orechoch. Ľudia s diabetom 1.typu si musia počítať všetky sacharidy, nielen rýchle cukry, na ktoré si asi myslela ty. Ak by bola diéta bez sacharidov, museli by žiť iba na čistom mäse a vajíčkach.
Predpokladám, že máš skôr vedomosť o diabete 2.typu, ktorý vyskočí u dospelých, často kvôli nesprávnej výžive. Tu inzulín nestíha spracovávať tie množstvá sacharidov, ktoré ľudia do seba natlačia.
Diabetes 1.typu je niečo úplne iné, je to autoimunitné ochorenie. Telo zlikviduje kompletne beta bunky produkujúce inzulín. Čiže žiadne sacharidy sa nespracuju, telo siahne po tukoch, tie veľmi rýchlo spotrebuje... je bez výživy a prichádza rýchly koniec.
To len polopatisticky, zrýchlika vysvetlené.