icon

5-ročné dieťa nevládze

5. aug 2022

Ahojte chcem sa poradiť ohľadom 5 ročnej dcérky..dosť často mu v posledných dňoch spomína slovo nevládzem..išli sme dnes z obchodu hore trošku kopcom už sa sťažovala v polovici že nevládze..rovnako keď som jej pred chvíľou kazlaa upratať hračky že jej mám ísť pomôcť že nevládze..ale inak behá skáče po gauči pred chvíľou naháňala loptu po byte..neviem mám a ňou ísť na nejaké odbery?

luccija
5. aug 2022

Skus mozno jej chyba zelezo.Alebo nevladze len, ked nieco musi🤣

autor
5. aug 2022

@luccija to druhé mi skôr príde dakedy sa v nej fakt nevyznám lebo keď sme išli tým kopcekom.hore zbadala na konci ulice ihrisko a pýtala sa tam

patka06
5. aug 2022

Podľa toho čo píšeš, máš doma úplne zdravé dievčatko, len trochu vymýšľa.
Možno počula niekoho /teba, babku, susedu, ...atď./ sa sťažovať ako nevládze, tak teraz skúša, či to funguje.

yoxinka
5. aug 2022

Netreba žiadne odbery, decko ti len vymýšľa 😉.

autor
5. aug 2022

No aktuálne tancuje v obývačke na pesničku o Brunovi 🙈

evkamotka
5. aug 2022

Tak to mas jasne. Povinnosti a nudne veci nevladze, jasit sa vladze.

natalinka25
5. aug 2022

Aj u nás to isté veď nie vždy ale keď sa jej nechce tak sa rada vyhovori na nevládze alebo boli ma čo ju prvé nápadne.😉🙂. Lili uprac si izbu mama ja nevládzem bolí ma noha alebo Lili pomôž mi vybrať umývačku ja nevládzem bolí ma hlava. 🙂

panelacikova
5. aug 2022

tak vonku nevládzem ani ja 30-35 v tieni, amen-tma... keď doma tancuje a vystrája, ale vonku nevládze, je oťapená z tých horúčav. no a to upratovanie.... to je len taká šikovnica malá 😀

elizabet173
5. aug 2022

Len s tebou dcérka cvičí, takticky povie, že nevládze vtedy, keď sa jej to hodí. Žiadne odbery netreba

danielahamar
5. aug 2022

Deti v tomto veku rastu, naozaj vládať nemusí, aj nohy ju môžu začať boliet

sundew
5. aug 2022

Za krvné testy nikdy nic nedas.ci ozaj zelezo nechyba.

biibiana
5. aug 2022

Ahoj. Tiez s tym mam skusenost, moze aj nevladat to je normalne. Stravu spapa dobre? Ked vidi ihrisko tak ju nakopne adrenalin a ma viac energie. Mozno ma slabu anemiu, moje 2 deti maju a tiez sa stazuju, su viac unavene. Krvny obraz z prsta nemoze nic pokazit. Vsak ju este posledujte nejaky cas a uvidite.. 🙂

3petka
5. aug 2022

Môj má 6 rokov a vládze len keď to jemu vyhovuje 😉

xsuzannex
5. aug 2022

Aj moja nevladze ked nieco musi.. 🙂 a to malen 3 roky 🙈

nevenka
5. aug 2022

No, my to mame podobne, ale bude mat 7, syn 9. A obaja do kopca, ze nevladzu. A niekedy, hoci chcu na bicykel, tak po chvilke hlavne dcera, ze nevladze. Ale oni mali problem so zelezom uz davnejsie, su bledi, tak im doktorka brala krv, ale odporucila nam len prirodne doplnky zatial. A chcela som im dat zobrat znova krv, po prekonani covidu, ale lepilo sa na nich viroza za virozpu, crevna chripka a znova covid. Ze to ma vyznam brat vtedy, ked je aspon 2 tyzdne dieta zdrave uz uplne po chorobe. Lebo ze pri chorobach je prirodzene zeleza menej.
No a pravda je aj ta, ze za poslednu dobu mi strasne vyrastli.

zabata
5. aug 2022

Mohla bezpríznakovo prekonať mononukleózu. Vtedy môže byť zvýšená únava aj niekoľko mesiacov.

zuzkaa1991
5. aug 2022

Ja mam 4.5r a take rozpráva asi od 3.5r ze nevladze prejde po ulici jeden dva domy niekedy ani to a uz povie nevladze🙈 ale väčšinou som.si vsimla ked.mala.nejake odrazadlo...pri upratovani to je jasne ze vela bordelu ona nevladze 🤣🤣🤣hlavne ze bordel spravila.....po par minútach skace beha ;)....ako radia skúsiť vyšetriť krv ak všetko ok tak len vymysla;)

janulik2008
5. aug 2022

malá robí to isté a to mala minulý týždeň 7 rokov. Keď má upratovať tak nevládze a kríže ju bolia 🤣🤣🤣

mamatroch
5. aug 2022

Ak to trva uz dlhsie (napr. niekolko mesiacov), urcite to treba riesit s pediatrickou - minimalne odber krvi. Ak bude treba, doplnite potom na zaklade vysledkov zelezo / vitaminy, ak nebude treba a je to ozaj len vymyslanie, aj tak dobre, ba este lepsie - do buducnosti bude vediet, ze jej slova beriete vazne a zalezi vam na nej.
Radsej nejake vysetrenie navyse ako nieco zanedbat. Nasa zacala byt unavena po nastupe do skoly (sla ako 6,5-rocna a uplne fit na skolsku dochadzku)... Nic ine jej nebolo. Sli sme za tym, lebo sa mi to nepozdavalo. Boli sme na endokrino (vsetko ok), potom neurologia... a potom to uz malo rychly spad: zistili jej nador na mozgu (MR). Nastastie bol nezhubny, nepotrebovala ani chemo po operacii... a uz je len sledovana. No keby sme vtedy nepatrali po pricine unavy, uz tu ani nemusela byt.
To samozrejme neznamena, ze je to vas pripad a verim, ze ani nebude, len som tym chcela povedat, ze je dolezite dat na materinsky instinkt a ked sa Ti nieco nezda, ries to.

dilino
6. aug 2022

je to obyčajná mala výmyselníčka nič ju neboli určite to niekde počula tak skúša.