5 ročné dievčatko príliš často ciká

danuta1414
25. jún 2016

Ahojte, stretli ste sa už s takýmto problémom. Malá, aby nemusela večer spať, zvykla si viac razy vstať a ísť cikať. Vždy si len cvrkla, samozrejme. Teraz sa to však rozšírilo na celý deň. Každú chvíľu ide cikať, vždy len cvrkne. Neštípe ju pritom. O akú poruchu môže ísť? Ďakujem.

mily7
25. jún 2016

@danuta1414 päť ročnej je radosť oproti ročnej zobrať moc na vyšetrenie! Je to rýchle,bezbolestne,jednoduche a môžeš vylucit zápal močových ciest, ktorý by bol najpravdepodobnejši! Ak sa vylúči treba hľadať inú príčinu, možno cez psychológa!

jana_eyre
25. jún 2016

No asi by son zaniesla vzorku mocu Dr. Moze ist o zapal, nie vzdy tam musi byt bolest pritomna.. Popripade si kup testovacie pruzky v lekarni.. Vecer to bol asi Len zlozvyk, ale ak je to cely den tak radsej Dr..

jeennyv
25. jún 2016

nic v zom baby, ale dieta pisa malo, nedobre, dieta pisa vela tiez nedobre, ved je leto pot a vsetko, prostredie teplo...ako dobre zobrat dieta na moc, ale kvoli vsetkemu brat dieta k lekarovi....treba si trosku prestat kazdu hluposticku vsimat a dat na zdravy rozum...

tobnuf
26. jún 2016

@jeenny .. netreba zabedbat ziadnu pre teba hlupost lebo tym ze malo dieta cika moze byt dehydratovane a na infuzkach by si s dietatom skoncil nechcela a naopak ked vela cika a len cvrka tiez nie je dobre .. moze ist o zapal a ten sa musi liecit a tuez si nemyslim je ze je to hlupost.. pokial sa jedna o zdravie mojho dietata hlupost nie je nic 😉

jana_eyre
26. jún 2016

@jeennyv prave sledovanie vylucovania je predsa zdravy rozum.. Ved ked Sa zanedba zapal mocoveho mechura, tak to moze viest az k zapalom oblicky.. A to - ako dehydratacia nie je sranda.. Kazda mama vie co je malo a co je prilis pri jej dietati.. Moja mala raz cikala prilis casto, ale v malom mnozstve a vdaka testovacim pruzkom som prisla na zapal..

jana_eyre
26. jún 2016

@jeennyv a inak, samotne dieta k lekarovi nemusi ist, Staci mu zaniest vzorku mocu, cestou okolo..

anina37
26. jún 2016

@jeennyv moja dcéra je nefrologicky sledovaná už od narodenia, je velmi nebezpečné zanedbať akýkolvek problém...len vďaka tomu že som ju tiež sledovala, má do teraz obidve obličky čo tak dnes už nemuselo byť. Takže mamičky tu velmi dobre radia aby dala skontrolovať moč.

lucia1205
Autor odpoveď zmazal
Zobraz