5 ročný syn má horúčku. Čo mu pomôže?
ma 38,5 a v noci mu vystupi az na 39,5...vcera sme boli na pohotovosti ...vysetrila moc krk usi(tak zbezne) popocuvala skontrolovala uzliny a povedala ze je trochu nachladnuty a ma trosinku zvecenu uzlinku a nech mu kupim vitamin C...mne sa to nejako nezda co to moze byt?
a iné vyšetrenia ??? krv moč...nám vždy dr. povedala tri dni teplota je OK...po troch dnoch priniest moč a odobrat krv... može to byt čokolvek...od bežnej nádchy , zápal moč, ciest. ušká,,,, resp...ani nič...len telo s niečim bojuje,,, tak zajdi k detskej a nenechaj sa odbit...
mi sme to mali 3 dni a potom razom horúčky prešli,, ale máme len 1 rok,, treba zrážať teplotu, a ja by som ešte raz išla na pohotovosť už by tam mohol byť aj iný doktor a keď sa ti nebude páčiť, choď k svojmu doktorovi zajtra ráno
moje decká mávajú, žiaľ, pri chorobách bežne takéto horúčky... treba zrážať teplotu, podávať dostatok tekutín a zajtra hneď ráno bežať k pediatrovi... ak by bolo veľmi zle, nečakať a znovu ísť na pohotovosť, požadovať aspoň CRP... prajem skoré uzdravenie 😉
nepises kolko ma taku teplotu. Ak to troch dni je to ok. Ak do zajtra neprejde pojdete k dokine ci sa nieco nezmenilo od pohotovosti. Zasa netreba tu malovat certa na stenu a stresit. S najvacsou pravdepodobnostou je to obycajna viroza. Ako prisla tak odide. C vitamin a vela tekutin. Zrazat taku teplotu nemusis ak bude velmi vysoka, zabaly ci vlazna sprcha.
Mononukleoza je virusova a v ziadnom pripade sa nelieci ATB - dokonca pri zle urcenej dg - pbcas ju na zaciatku zdiagnostikuju ako anginu a daju na nu ATB dieta sa vyhadze prave koli tym nespravne podanym ATB
Nemaluje certa na stenu - zakladatelka temy nenapisala kolko dni trva horucka ani ci ma nejake ine problemy, ci sa medzi vystupmi teploty dieta sprava normalne - je cule, hra sa, vypada ze mu nic nie je. Moja starsia dcera ma pri virusovych anginach tak 3-4 dni teploty aj okolo 40st a je to len virusove ochorenie neberie nic okrem antipiretik a prejde to pozvolne samo takze ak by teploty do tych 3 dni neodzneli tak treba ist znovu navstivit lekara aby posudil vyvoj chorobya urobil pripadne vysetrenia

@evulka0401 nechcem strasit, ale my sme s takouto teplotou mali infekcnu mononukleozu. v takom pripade treba okamzite nasadit antibiotika. ale moze to byt aj mnoho ineho, aj nic. siesta choroba, virus - chripka. cokolvek. isla by som urcite hned na pohotovost a dozadovala sa komplexneho vysetrenia. hlavne krv, pecenove testy ci su ok.a to mal syn tiez 5 rokov, ked to mal.