5 týždňového syna piaty deň preháňa

reka99
10. mar 2012

Ahojte maminy, nemate nieco vyskusane co pomaha pri prehanani? Malicky mi ma 5 tyzdnov a uz ho piaty den prehana. Kojim ale aj prikrmujem Nutrilonom. Davali sme kvapky Hylak ale nezaberaju. Krvicku uz ma na rozbore ci nema alergiu na kravsku bielkovinu z nutrilonu tak uvidime.

rebecca2006
10. mar 2012

@reka99 si si istá, že ho preháňa? Dojčené detičky môžu mať riedku stolicu aj viackrát denne a je to normálne, rovnako ako keĎ kakajú raz za tždeň. Moja malá od narodenia kaká aj 5x denne, vždy riedke, aj som sa vyľakala, ale už v pôrodnici som sa pýtala a že to je normálne... Inak s tým ťažko niečo urobíš. Je nevyhnutné ho prikrmovať? Bolo by super, keby bol teraz len dojčený...Teploty a iné príznaky nemá? Probiotiká si dala- a mám lepšie skúsenosti s Infants Dophilus ako s Hylakom.

reka99
autor
10. mar 2012

Doktorka tiez nerobila paniku, hovorila ze mozno to ma z mojej stravy. Ale on taku stolicu nemal od narodenia vacsinou to bolo ako prazenica s kuskami, ale teraz sa to normalne vpija do plienky to je dost, alebo nie? No my tiez skrachujeme na plienkach on kaka aj 6 krat denne a 2 krat v noci. Ale aspon ho nebolieva brusko ked vsetko vykaka. Ano niekedy ho musim prikrmit lebo ho otocim na prsnikoch aj 4 krat a stale omlza rucicky a pyta tak mu este dam umele a je spokojny a zaspi. Aj pri prvom som mala malo mliecka robim vsetko aby bolo viac, no nedari sa.... Skusim tie probiotika dobry tip dakujem. Tie sa mozu aj pre take male baby?

kamilka22
10. mar 2012

no a vyter z konecnika mu nerobili? Moja dcerka mala ako 2,5 mesacna salmonelu infanti. Bola vtedy dojcena. V nemocnici mi povedali, ze ju zrejme niekto chytil s neumytymi rukami a ze salmonela je na hocicom. Alebo niekto chytil vajicko a chytil malu za rucky a ona si potom pasticku vlozila do pusinky. Moze to byt z hocicoho. Ale moja dcerka mala aj vysoke horucky. Bolo to otrasne. Tiez by som nasadila probiotika - viem ze su infant dophilus - uz pre najmensie babatka.

rebecca2006
10. mar 2012

@reka99 ano, môžu sa, na dávkovanie sa opýtaj v lekárni, len pozor, držia sa v chladničke. Sleduj pre istotu, či ti dosť ciká- počet pocikanch plienok, či je čulý a či nemá vpadnutú fontanelu.