icon

6,5-mesačný synček má tvrdú stolicu

renatachymova
11. okt 2023

Môj synček ma 6 a pól mesiaca a ma tvrdú stolicu už asi dva týždne . Čo je na to dobre ? Sú nejaké kvapky alebo niečo na zriedenie stolice alebo ako sa to povie ?

babovka2321
11. okt 2023

@renatachymova slivkova vyziva? Dostava zeleninovy prikrm aj s olejom?

kitycat
11. okt 2023

@renatachymova fuha, a co je?
UM ci nejaka zelenina?

petronellla87
11. okt 2023

@renatachymova pije dost vody? Skus slivkovu stavu z dmka

marcellka32
11. okt 2023

Slivková šťava z DM, ovocné výživy, hrozno, pomarančová šťava riedena s vodou, ovsené kaše, čistí vodu, špenát, hýbať nohami, cvičiť, večer teplý kúpeľ masáž brucha

123miaa123
11. okt 2023

@renatachymova veľa vody, ovsena kaša a probiotiká

biankaaaa
11. okt 2023

Nám pomohla slivková šťava a probiotiká. A príkrmy som sa mu snažila robiť redšie, vodovejšie. Rovnako kaše

nikpa
11. okt 2023

@renatachymova ovsene vločky sú topka, treba ich dávať pravidelne, nie len keď je už stolica tvrdá. Ešte môže pomôcť slivková šťava z HiPP a probiotiká.

renatachymova
autor
11. okt 2023

@nikpa a aké ovsené kase ? Papame prevažne ovocné prikrmy či už kupované alebo domáce a odmieta mi piť aj cajik aj vodu a z vodičky ho par krát naplo

nikpa
11. okt 2023

@renatachymova ja robím deťom tak, že uvarím v mlieku ovsené vločky pár minút kým zmäknú, popučím tam banán alebo nastrúham jablko, pridám med. Uvar mu to vo vode, kravské mlieko ešte nepije alebo v umelom mlieku. Alebo len sprav odvar z ovsených vločiek (pozri recept na nete) a v tom mu zarob mlieko alebo mu to pridaj do polievky, či do tých prikrmov čo jedáva. A nemal by jesť prevažne ovocné ale zeleninove a mäsove majú byť priorita.
No keď ti nechce nič piť, tak to môže byť problém. Skús s malou lyžičkou mu ponúkať tekutiny.

jeliz59
11. okt 2023

@renatachymova slivka výživa,slivkova stáva hipp...vláknina z dm...dostatok vody a ak ma UM nutrilon comfort&colics

renatachymova
autor
11. okt 2023

@jeliz59 UM používame sunar 1 a za dva týždne ideme na sunar 2 a cajik sa mu snažím dávať cez striekačku

renatachymova
autor
11. okt 2023

@nikpa a aké ovsené kase ?

nikpa
11. okt 2023

@renatachymova prečítaj si ešte raz čo som napísala, máš tam postup ako si ovsenu kašu urobíš. Ovsenú kašu si uvaris z ovsených vločiek sama doma.

vevesh
11. okt 2023

@renatachymova ja neviem, nie je to mozno skoro na prikrmy, ze nie je zazivaci trakt este vyvinuty (myslim crevnu floru). Mne sa to zda byt vela jedal odporucanych na 6 mesacne dieta- od slivkovych stav, cez vlocky a neviem co. Mne odporucala doktorka dat do mlieka 2-3 kvapky repkoveho oleja, ak ma dieta tvrdu stolicu. A ak to (a ani masirovanie bruska) nepomoze, smer lekar- vedia dat aj oni nieco na zmaksenie stolice.

renatachymova
autor
12. okt 2023

@vevesh aj mne sa to zdá cudne hlavne pomarančová stáva a hrozno