6 dní trvajúca horúčka u dvojročného dieťaťa
Ahojte, dcérka ma 6 den horúčku zrážam čípkami. Crp mala nizke 6, podla doktorky dýchanie čiste a pravdepodobne niečo virusove. Kašle a ma sopel.
Len mne tých 6 dni uz pride vela, moc sa nehrá je spavá,chce byť len doma.
Mali vaše deti takto dlho horúčky? Mám veriť lekárke, či isť radšej na pohotovosť? Muž tvrdí, že prehánám…
záleží aké vysoké horúčky a ktorý deň horúčky ste boli u dr, podla toho by som sa rozhodla, ci ist znova. Ja osobne by som asi radsej k svojej pediatricke ako na pohotovost, tam nemam az tak dobru skusenost. Ak ste boli z uvodu choroby a tazkosti pretrvavanju a teplota je nad 38 s potrebou davat lieky, isla by som znova k dr. Stav sa mohol vyvinut, crp stupnut a riesenie bude ine. A najma ak aj na malej vidno, ze nie je ok, yvážila by som to.. radsej zbytocne ako neskoro ako sa hovori.. ale teda zalezi kedy ste u nej boli..
Dôležité aj po koľkých dňoch od horúčky si bola na crp. Aké vysoké horúčky má?
Kedy ju videl lekar a kedy robene crp?
Syn mal takto parkrat a bola to chripka. Tyzden vysoke horucky, ale ze fakt vysoke, okolo 40 + sopel a kasel. Crp a dychanie ciste.
Ak dieta relativne dokaze fungovat a teplota ide zrazit aspon na par hodin, tak mozno dnes by som na tvojom mieste pockala a zajtra by som sla znovu k pediatrovi a ziadala znovu crp. Ak je dieta malatne, velmi spave, stazuje sa na bolest a horucku sa zrazit nedari, sla by som na pohotovost.
U nás crp vždy nízke ukážkové a horúčky vysoké nedajú sa zbiť, 3 x to bol zápal stredného ucha, ja by som šla aj na pohotovosť resp pátrala ďalej keď to nebude prechádzať.
@elisabethka raz som tak verila lekárke a skončili sme s febrilnymi kŕčmi v nemocnici 🥺
@elisabethka koľko má teraz horúčku vidíš pokles?
Závisí či nás 38… ak áno, 6 dni je veľa.
@elisabethka zo skusenosti, z 3 deti jedno malo dost problemove chorobne detstvo, nie je to normalne. Nam robili crp u obvodnej, bolo 7. Na druhy den som sla k orl, nasiel silnu bakteriu, brali sme 3 atb nakoniec. Alebo, vysoke horucky, smer kramare po 6 dnoch, nakoniec mal v uchu taky zapal, ze skoncil na operacke, a to ucho ho nebolelo !!
Chod opat k mudr.a postav sa za vas. Ako by bolo muzovi po 6 dnoch, spytaj sa ho? Uz by bol u 4 doktorov
@elisabethka zo skusenosti, z 3 deti jedno malo dost problemove chorobne detstvo, nie je to normalne. Nam robili crp u obvodnej, bolo 7. Na druhy den som sla k orl, nasiel silnu bakteriu, brali sme 3 atb nakoniec. Alebo, vysoke horucky, smer kramare po 6 dnoch, nakoniec mal v uchu taky zapal, ze skoncil na operacke, a to ucho ho nebolelo !!
Chod opat k mudr.a postav sa za vas. Ako by bolo muzovi po 6 dnoch, spytaj sa ho? Uz by bol u 4 doktorov
@jamidea este dodam, ak si sla k mudr.prilis skoro, je normalne, ze crp bolo 6
@elisabethka syn mal tyzden horucky...a bolo to moc...chudacik este tyzden sa daval dokopy bol to virus...urcite nezaskodi dalsia navsteva doktora a znova crp - to zmeraju aj v lekarni dr.max
@elisabethka môj pediater tvrdí, že je u dieťaťa ako varovný príznak často práve malátnosť a apatia - že to býva znak toho, že možno vypukla bakt.infekcia. Išla by som zmerať znovu crp, buď priamo do lekárne, alebo kúpila domaci orientačný crp test.
Dievcata boli sme na detskom dnes. Dostala infuziu, zobrali krv spravili RTG. Teploty je neustupili pravdepodobne aj pre to, ze pomenej pije tekutiny + plus to bude virusove. Pustili nas domov
Snad uz to bude za par dni dobre… dakujem kazdej za odpoved

@elisabethka horucky nad 38, 5? Ako často dávaš lieky? Každé 4 hodiny? Ak ano, tak by som na pohotovost šla. Ak nie, ak fakt nejde z horucky do horucky každé 4 hodiny a má aj dlhsie okna s len zvýšenou teplotou tak by som počkala este par dni.