6-dňové bábätko necikalo 10 hodín
Ahojte, mame doma 6 dnove babatko a aj ked sa dojcime niekolkokrat za den, tak ma prazdnu plienku od rana, ani ziadny moc. Je to normalne alebo mam utekat na pohotovost? Inak vyzera spokojne, spi take 3 hodiny a potom kojime aj 30 min niekedy jeden, inokedy aj oba prsniky, ucime sa este dojcit ale sledujem ci aj prehlta, proste nerozumiem ako moze mat cistu plienku cely den.
Mate s tym niekto podobne skusenosti?
@vivika správne dojčenie zistíte vtedy, ak bábätko je správne prisaté, že má pekne našpúlené pery, hýbe bradou a aj uškami. Aj keď vyzerá spokojne, necikanie celý deň môže znamenať dehydratáciu alebo problém s príjmom mlieka. Pri dojčených novorodencoch je počet mokrých plienok kľúčovým ukazovateľom, či bábätko dostáva dosť mlieka.
ja by som zavolala na pohotovosť... mne by to nedalo.
nepanikarila by som, je teplo, nemoze to byt preto?
@katkaseiner určite to nemôže byť tým, že je teplo, veď aj vy chodíte na malú bez rozdielu či je zima alebo je teplo.. 😊 a závisí to od príjmu tekutín nie?
Skontrolovala by som aj prípadné vpadnutie fontanely, ktoré môže byť ukazovateľom dehydratácie. Mne by to veru nedalo,že tak maličké dieťa dlho necikalo.
Urcite by som zavolala na detsku pohotovost a poradila sa s nimi.
Tiež by som zavolala.
Volať pohotovosť. Nám tvrdili,že 3 pocikane plienky za 24h sú ok
Mne sa to stalo a vraj ok, tiez sme sa bali, nas cikal aj nejaky akoby krvavy piesok prvy tyzden. Tiez vraj ok, dieta prezilo, my tiez. Tiez som sledovala fontanelu, ci neni dehydrovany.
mohli by ste zavolat aspon na tu pohotovost aby ste vedeli ci je to ok ,zamna je 10h u tak maleho babätka moc aby necikalo.a este ked tolki dojcite 😥
A kakalo? Ak hej tak moc sa pravdepodobne zmiesal so stolicou. Ved dehydratacia ma aj ine znamky, dokonca take, co sa ukazu skor nez nemocenie. Pokial je dieta spokojne a nema znamky dehydratacie, tak netreba panikarit. Skusala si ho nechat bez plienky a namocit brusko studenou vodou?
Podľa mna nemáš dost mlieka
Nie je to ok, hned by som volala na pohotovost,alebo linku ako ma napr. DOVERA,,ze ti poradia. Dieta ked necika,je dehydrovane, 10h je vela,,take babatko cika a kaka do kazdej plienky ....
Si si ista ,ze aj prehlta, ked je na prsniku?
Podľa mna nemáš dost mlieka
@katulienkax a pokojne by spalo 3 hodiny, no neviem
@vivika neviem ako ste dopadli, ale ak dieťa necika viac ako 10 hodín je dehydrovane...hlavne pýtaš sa na modrom koňovi ako prepac sú aj overené stránky s radami lekárov, prípadne volať pohotovost...plne chápem ze je toho na teba asi veľa ale keď aj hľadáš informácie modrý konik by bol ako posledný 🤷♀️ veľa zdravia prajem bábätku 🙂
Dakujem za rady aj skusenosti, dnes ideme za pediatrickou a mame dohodnute na dnes stretnutie aj s laktacnou. Malinka je inak spokojna, sledujem aj to pitie, ci prehlta, prepadnutu fontanelu nema. Otazka na "modrom konovi" bola posledna z moznosti kde som patrala.
Dakujem za rady aj skusenosti, dnes ideme za pediatrickou a mame dohodnute na dnes stretnutie aj s laktacnou. Malinka je inak spokojna, sledujem aj to pitie, ci prehlta, prepadnutu fontanelu nema. Otazka na "modrom konovi" bola posledna z moznosti kde som patrala.
@vivika a uz teda cikalo dieta?

nepanikarila by som, je teplo, nemoze to byt preto?