6 mesačné dieťa má skoro 2 týždne teploty
Ahojte mamicky. Uz neviem co mam robit dcerka zacala teplotami 39-38,8 isli sme k lekarke robila jej CRP z prstu vysiel negativne. Predpisali nam Fenistil, Sinupred, Cebion C ale malej teplota neklesa kasiel aj soplik sa da povedat ze presli. Boli sme aj na pohotovosti pred 3 dnami tam nam povedali ze to moze byt z usi tak davame kvapky teplota ustupila na 3 dni a teraz znova... :( :( uz som zufala stale len po lekaroch a v podstate mi stale nevedia povedat co sa deje.... mate s tymto niake skusenosti?
@laurinkinamamina zmen lekarku, toto je naozaj velmi zly pristup. Ja osobne mam dr. ku ktorej sa da len objednavat a tak vzdy len vidim odchadzajuce dieta s maminou a cakaren prazdna. Ano, plati sa za to, ale stoji mi ten rocny poplatok za to. Nehovoriac o dobrej lekarke. Ja na tvojom mieste by som uz dnas nabehla s mocom, stolicou a kurkou nastrceniu na odber krvi 😉 Drzkajte sa.
moja 9-mesacna dcerka mauž desiati den horucky - 40-tky......boli sme u dr...dostali sme atb....crp 10 ....laryngitida....lenže horucky stale pretrvavali...dva dni sme boli bez horucok....lenže vcera znovu.....kasel, soplik stale od minuleho tyzdna...dnes som znovu isla k dr. s tym, že atb sme vybrali a horucky stale....crp dnes bolo 5....hrdielko mame cervene...na orl nam zobrali vyter...lenže vysledky až v pondelok... mala do toho schytala daky virus...do pondelka mame len zrazat teplotu, davat ambrobene a fenistil....taj ja len dufam, že vsetko bude ok ....
v pohode, tiez som histercila pri dcere ked som to prvy krat videla
moze to byt tzv. siesta choroba...tiez sme si tym teraz presli...k tomu sme aj bacila hemofila mali...sice sme nemali az dva tyzdne ale tyzden urcite mal nad 38°
@ludkazh boze najhorsie je ked mas dieta chore a neviec co s nim je co? no tak dufam ze aj vam vsetko dobre dopadne 🙂
@arasidka123 6 choroba? tak o tom som este nepocula co to ma byt?
@laurinkinamamina zmen lekarku kebyze mi toto povie lekarka tak jej spravim taky cirkus zeby sa obacila...moj maly ked mal horucku dva dni a nevedela ze z coho lebo crp vyslo negativne tak povedala ze pokial to do dvoch dni neprejde a nevyhadze sa ze to budeme riesit, u nas to nastastie bola ,,len" 6 choroba...ale chudacik mal dost tak si neviem predstavit ako sa trapi ten tvoj drobec...dufam ze coskoro pridete na to ze z coho to vlastne je...
@laurinkinamamina 6 choroba je ked dieta z nicoho nic ma horucky nad 39 aspon u nas to tak bolo vkuse 4 dni po paralene klesli a potom znova, na 4 den z nicoho nic klesli a vyhadzal sa na tvaricke mal cervene flaky...ale nevime o tom aby 6 choroba trvala tak dlho....http://www.mamaaja.sk/zdravie/zdravie-deti/piat...
tu to mas pekne napisane ked si to zrolujes pod 5 chorobou
@laurinkinamamina nechcem strašit viem si predstavit aký strach prežívaš, ale tak dlho vysoké teploty nie sú sranda.
Poznám prípad, ked takéto dlhé teplotovanie skončilo zápalom mozgových blan. Trvaj na podrobnom vyšetrení krvi a never CRP-čku z prsta. Výsledky krvi a výtery určite objasnia čo sa deje. Držím prsty, nech bambulka malá zabojuje
mile mamicky. Tak isto som citala niekde v nejakom clanku, ze teploty 39nikdy, nikdy nikdy niesu zo zubov.... 🙄 Ale kedze sa neriadim tym, co niekto"mudry" niekde napisal a tvrdo bojovat za nazor nejakej Marty Mrkvovej "odbornicky" ale riadim sa aj skusenostami, tak si dovolim tvrdit, ze aj teplota 39 u nas bola zo zubov..... Mojim 3 detom uz teda narastlo niekolko niekolko zubov. Par dni vysoka teplota a zrazu cink- zubok a bolo po teplote. Velka virusova nahoda pri niekolkych desiatkach zubov, ci?
@laurinkinamamina ale pri takej dlhodobej teplote by som sa snazila nastojit naozaj na komplexnejsich vysetreniach. Nebadas nejake ine priznaky, napr. zdurene uzliny za usami na krku. My sme takto v dlhodobych teplotach prekonavali mononukleozu. 3 tyzdne bol maly naozaj zle - a potvrdili nam diagnozu az po skoro 3tt, ked uz sa mu zlepsoval stav 😒
@laurinkinamamina....tu nepomoze uz nic ine,len sa poriadne nasrat a nahukat na nich 😠 to nie je normalne aby ta takto odbijali,ved mala je este malinka....normalne chod na daku pohotovost a narob tam snimi poriadky,ze za kym mas este ist aby ti konecne povedali co jej je 😖 neser sa snimi...moja sestra takto narobila krik pred par dnami,tiez je mala stale chora a len jej davaju sirupceky a somariny a dievcatu po neviem akom dlhom case zistili silny zapal 😠 ...konecne sa pohli a robia nieco....
@laurinkinamamina no ja dufam, že ano...ale do rana a aj teraz zase teplota ☹ ....
ahojte mamicky... tak nakoniec som bola smalou vcera o 4 rano v nemocnici lebo teplota vysla az na 39,7 ... v nemocnici boli dost odmerany a nervozny ze sme ich pobudili... jaj uz som tam fakt vybuchla... sestricka ako prve mi povedala ze mala nemoze mat 2 tyzdne teploty a ked som jej povedala ze som uz bola asi vsade dokonva aj na kramaroch zostala na mna pozerat jak tela na nove vrata... lekarka jej kukla do krku a hned povedala ze ma silno zapalene hrdielko... Ako to ze to detska lekarka nezbadala????
@laurinkinamamina vav tak to teda neviem..urcite prve co sprav najdi si nejaku novu lekarku...lebo zjavne tato to nevie...
ahoj je to strasne aby take malinke babatko muselo 2 tyzdne trpiet vysokymi teplotami,moj syn v tedy 9 mesacny mal 39 teploty 3 dni lekarka povedala ze zo zubkov,ale pravda bola ina ked mal o pol noci zimnicu isli sme na kramare,hned hospitalizacia so zapalom obliciek lezali sme tyzden na infekcom,a este sestricka ma zdrbala ze po dvoch dnoch ked neustupuju teploty mozu byt febrilne krce.vela zdravia
Trvaj na dôkladnejšom vyšetrení.. ja som niekde čítala alebo bol príbeh že jedna mamina mala také dieťa ktoré malo asi aj do 3 týždnov len teploty a nič viac.. museli len tie teploty prekonávať, ale on mal určenu na to diagnozu.. viem že písali že boli aj v nemocnici na vyšetrení..
Ta 6 choroba existuje ale to je to že to trvá asi tak 4-5 dní a potom sa dieťa vyhádže vyrážkami... Moje dievčatá to mali.. ale 10 dní je tam už niečo.. tak trvaj na vyšetrení.. 😠
@laurinkinamamina skore uzdravenie prajem a tiez by som menila doktorku. moja dcera par krat mala dlhodobejsie teploty- ak nie su ine priznaky, tak idem az po 3 dnoch- moze to byt len viroza... a zbytocne nieco chytiti v cakarni, ale ked je to viac ako 3 dni, tak dr. vzdy dobi krvny obraz aby vylucila mononukleozu- ktora moze pri vynimozne tazkom priebeho poskodit organizmus. a vzdy nam nakaze prist opat ak teplota neprejde o dalsie 3 dni. tak ja by som doktorku , ktora moje dieta nechala vyse 2 tyzdnov s teplotami a este v takom malom veku , urcite menila.
ahojte takze k tomu vsetkemu nam dnes vylliezli 2 zubky 🙂

cierne "nitky" v hovienku su z bananu, nie z urieknutia...podla mna laika