icon

6 mesačný synček nakláňa hlávku na stranu

dancuuul
3. jún 2016

baby, mate s tym niekto skusenosti? robi to asi 10 dni cca, naklana hlavku na stranu, niekedy je to vyraznejsie, niekedy menej.. akoby ju polozi na ramienko, trva to chvilocku.. poslala som pediatricke video a nepripisuje vraj tomu nejaky patologicky vyznam, no mne sa to nezda, preco by to robil..
dakujem

pribinak
3. jún 2016

Ak to bude trvať dlhsie, tak sa pýtaj k neurologicke

dancuuul
autor
3. jún 2016

@pribinak nasa pediatricka je aj neurolog, takze predpokladam, ze sa na to pozrela z tohoto hladiska..

mazula
3. jún 2016

@dancuuul nás malý to začal robiť okolo 7-8 mesiaca niekedy snáď aj 100x za deň boli sme na neuro na eeg mozgu,tam to nerobil bol oki mozog čistý,potom bolo obdobie ze to nerobil,pot zasa áno,mozno to patrilo k zubom,teraz bude mať v lete 3 roky a už to nerobí,mne len povedala neuro že to sú také afekty pri zivsich deťoch a to že nášho je teda dosť😃ak ho videla neurologička neriešila by som

dancuuul
autor
3. jún 2016

@mazula videla ho sice cez video, ale boli sme u nej asi pred dvoma tyzdnami, vtedy to sice este nerobil, ale vysetrovala ho aj ako neurolog, spadol mi totiz a pre istotu sme bezali za nou, nech ho skontroluje.. to eeg nam ale samozrejme nerobila..

dancuuul
autor
3. jún 2016

@mazula ona sa ma pytala cez telefon, ci je pri tom nepritomny, ci mu mihaju oci, ci ma napate pri tom aj koncatiny, ci je pri zmysloch a taketo.. a oci ma ok, koncatiny nenapina, pri zmysloch je samozrejme.. takze aj preto tomu nedava vyznam.. len je to velmi zvlastne.. a robil to ten vas drobec tiez len tak mimovolne, polozil akoby hlavku na rameno na par sekund?

mazula
3. jún 2016

@dancuuul áno my sme boli aj na usnom či ho nebolí usko,nas sa pri tomto aj ďalej hral,plne fungoval len tu hlávku tlačil na rameno,som bola inak na nervy...

dancuuul
autor
3. jún 2016

@mazula no to ti verim, pretoze ja som total v keli z toho ☹ aj nam napadlo usko, ale nereaguje na dotyk bolestivo ani nic podobne.. este rozmyslam, ze ho zobrat na fyzio, ale tak neviem, ci teda to tiez nebude to iste, co ste mali vy.. len ci sa mam pytat na to eeg

mazula
3. jún 2016

@dancuuul ono aj tak ak to neurobí na eeg tak nevieš,nas to neurobil tak mal ciste len vravela že ak to bude pretrvávať urobila by mu eeg v spánku to bola súkromná ambulancia,ze by som ho tam uspala,ale nejako to pomaly ustupovalo,tak sme neisli

dancuuul
autor
3. jún 2016

@mazula ako dlho mu to trvalo, kym to prvýkrát ustúpilo? A ako to eeg prebieha? Dakujem ti

mazula
3. jún 2016

@dancuuul to už si bohužiaľ nepamätám je to skoro dva a pol roka eeg mu dajú takú akoby masku a prícucky na vrch hlavičky a kázali vydržať čím ldhsie,mala som ho na kolenách a sestrička mu ukazovala hračky aby ho čím dlhšie zabavila lebo to je napojené na prístroj v podstate ako keď ideš na ekg srdca,tusim sme zvládli niečo okolo 10-15min ale už presne neviem je to davno

wewewerka
3. jún 2016

@dancuuul ahoj, moj syn to robil tiez, trvalo to s prestavkami asi 2 mesiace, prebiehalo to ako popisujes Ty, na par sekund polozil hlavicku na rameno a potom fungoval dalej...momentalne ma 14 mesiacov a uz dlhsie obdobie (mozno3-4 mesiace to nerobi) kedze to odislo samo, tak som to s lekarkou neriesila...ale tiez som to pripisovala zubkom, teraz sa stava, ze si moju ruku pritlaca na licko, tiez mam pocit, ze ho trapia zubky, ma 14 mesiacov a 14 zubov, tak si myslim, ze ma na taketo prejavy narok 🙂 v kazdom pripade to nechcem zlahcovat, ked mas vnutorny pocit, ze to treba riesit, tak nemas nad cim uvazovat...