6 ročné dieťa vidí všetko v malom
Ahojte mamičky.Chcem sa spýtať čo sa týka zraku...moje neter mávala sem tam také akoby záchvat v noci sa prebudila z plačom a oči dokorán,zrenice veľké a kričí že všetko vidí malé...boli sme aj na vyšetrenia CT,zrakové,psychologicka atď a všetko v poriadku,no včera to začalo prvý krát aj počas dňa v škole,vraj vidí všetko v malom a aj po príchode domov to bolo zasa,je z toho chuda hotová,okuliare nosí len keď píše v škole...nemate s tým prosím skúsenosti,ďakujeme
@anabela2012 ja i moja sestra sme toto mali, vedeli sme nejak sustredit zrak ze sa posunulo ohnisko a veci vyzerali ako zdialky, nemali sme z toho strach ani sme to nikomu nehovorili, neprislo nam to nejak dolezite preslo to v dospelosti. Pamatam sa na okamihy ako som pocuvala ucitelku na hodine, nudny monolog, pozornost vypla a ona sa mi pred zrakom odsunula kdesi do dialky, dokonca som to akosi vedela vyrobit zamerne.
deti maju obcas schopnosti, ktore sa neskor stracaju. a tiez sme nosili okuliare, aj ked myslim ze to s nasom kratkozrakostou nesuviselo.
@agnes28 tak toto počujem prvýkrát. Ani som nevedela, že niečo také je možné.
Ja keď som bola malá - tak ZŠ, keď som zatvorila oči, tma sa začala meniť na farby. Kmitali mi pred očami farebné flaky. červené, fialové. Vždy som si vedela navodiť farbu aká sa mi páčila. Teraz ma to napadlo. Úplne som na to zabudla. Teraz zavriem oči a nič, iba čierne a šedé farby.
@negymama preesne toto som mala aj ja v detstve, preto o tom viem. teraz ako dospelá mávam migrény, vraj to súvisí... @kvetinka75 v každom prípade, ak ide o toto u neterky, neni sa čoho báť... pokiaľ už podstúpila kadejaké vyšetrenia, môže to byť toto... nemá niekto v rodine migrény?
@agnes28 zaujimave, netusila som ze toto je tiez prejav migreny, lebo klasicke bolesti hlavy som tiez mala, vymizli mi az po tehotenstvach. najviac to bolo na strednej a vysokej skoly.
a bohuzial obe moje dcery maju migreny, ta 12 rocna od 6 rokov, mladsia zacala teraz od 10 rokov, maju aj zavrate a napinanie na vracanie.
Ďakujeme za príspevky,že niekto takéto niečo pozná,lebo tuna nik nikto...migrena v rodine nie je...bolesti hlavy nemá,len tieto stavy...ešte pojdeme druhému neurologovi na vyšetrenia...neter sa veľmi toho vždy bojí keď to príde,panika ale inak to prejde a je v pohode....podľa vašich komentárov a správ čo ste mi písali to vyzerá na syndróm "alica v krajine zazrakov" migréna s aurou(zrakovov) ďakujeme 😃

to mi pripomína syndróm Alice v krajine zázrakov... prečítaj si o tom niečo...