6 ročnej dcérke nerastú vlasy
Moja dcérka bude mať 6 rokov.Od narodenia sme ju ešte nestrihali a má cca 4cm vlásky.Radila som sa s jednou dr.cez net a tá nám odporučila komplexné kožné,genetické,endokrinologické vyšetrenie.Má niekto podobnú skúsenosť?Budem vďačná za každú radu,príspevok. ☹
ja som jej to aj hovorila,len ma stále odbila s tým,že jej narastú...aj ja,keď som bola maličká,som mala jemné vlásky..bojím sa len toho,aby to nebolo niečo vážne! ☹
jasné,dr.ma odbila 😉 .už to riešim na tvrdo,začneme chodiť po doktoroch a idem na vylučovaciu metódu..
ja by som je dala vyšetriť aj očká. Kamarátkinej dcére začali vypadávať vlasy až sa jej robili plešiny a akoby sa jej zastavil rast vlasov. Chodili po rôznych vyšetreniach no nikde nevedeli čo sa dej. Až nakoniec skončila na očnom. A tam zistili, že malá potrebovala už dlhší čas okuliare. Lenže na nič sa nikdy nesťažovala. Hneď ako ich začala nosiť vlásky začali opäť rásť. Ľudské telo je nevyspytateľné. Mňa osobne by tiež nikdy nenapadlo spojiť oči s vlasmi, ale aj také veci sa stávajú. Dúfam, že sa Vám čoskoro podarí úspešne vyriešiť tento problém 😉
jaj ohladom vlaskov dnes som videla v skolke dievcatko a tiez malo plesinu hore na hlavke
plešinku chvála Bohu nemáme a ani jej nevypadávajú."iba" pomenej rastú..ja už neviem...uvidíme,začneme na genetickom vyšetrení a pôjdeme ďalej... 😒
@nika74 Dobrý deň. Neviem, ci je tema ešte aktualna, len by aom sa chcela spýtať ako ste na tom s vlaskami. Moja mala ma 3,5 roka a vlásky veľmi krátke...rastu jej hlavne v strede a nad uskami vôbec.
Myslíte ze to mam riesit vyšetreniami alebo este čakať? Ďakujem
@lubenka1802 dobry den. Mozem sa spytat ako ste na tom teraz s vlaskami? Uz ubehlo par rokov, ma dcerka uz dlhsie vlasky? Ako ste to riesili? Tiez mam podobny problem u dcerky...4,5r a vlasky kratke, skor len na vrchu hlavy dlhsie, no aj to je bieda. Dakujem.
@siobhan269 zdravím ja mám niečo podobné dcére do 4 rokov vôbec narástli vlasy..teraz ma 5 a pol a ma také jemne v dĺžke asi max 20 cm čo je na taký krátky copik a aj to sa krútia...takze problem niečo urobiť,ale som rada aj za to...na krv bola min.rok dr.povedala,že to chce čas..mladšia detto...ma skoro 3 a vlasov ešte menej ako prvá...
@tracka moja do 4 rokov mala len cca 5cm vlasky, v january podstupila vysetrenia, no vsetky vysledky mala v poriadku. Vraj to chce len cas, kazde dietatko je ine. Ako jasne, stotoznujem s lekarkou, len mi je luto dcerky, kedze v skolke maju vsetky dievcata dlhe vlast, copiky a ona nic. Velakrat plakala, ze vyzera ako chlapec, vysvetlila som jej, ze jej vlasky narastu, ma nausnicky a je krasne dievcatko. Teraz jej za posledne obdobie trochu podrastli, no stale je to malo. Opat po roku mame ist na vysetrenia, tak uvidim ake budu vysledky. Asi sa musime obrnit trpezlivostou...
@siobhan269 áno aj u nás ma to najviac trápilo kvôli tomu,ze všetky dievčatá v škôlke vlasy až po zadok a jej to vždy bolo ľúto,že prečo ona nemôže mať také dlhé vrkoce... ale keď teraz vidím,že mladšia ma ešte menej tak skôr to bude genetika..ja tiež nemám nič extra na hlave a aj to mám problém s alopeciou...
@siobhan269 pekny vecer prajem. Vobec sem nechodím, takže odpisujem až teraz. No malá má teraz 7,5 roka a rozbehol sa jej rast vlaskov okolo 3,5 roka. Rastu pekne, sumerne, ale ma ich redšie a jemne. Chodime raz za rok trošku podstrihnúť, ale copy a vrkôčiky sa urobiť nejako dajú :D nie sú to obrovské pevné vrkoče, možno časom aj to bude. Naozaj to má akoby o 3 roky pozadu oproti kamarátkam.
Na krv a preventivne vyšetrenia chodime pravidelne, tam problem nie je. Vyškou je presne tabuľková a aj vo všetkom ostatnom je ukážková, takže to je niečo len genetické...moja mamina má také vlasy dost jemné a nie moc husté, takže asi po nej.
Prajem veľa trpezlivosti, asi nič iné sa nedá robiť...

@nika74 určite riešiť čím skôr, ja by som určite toto riešila už dávnejšie, k lekárke a na odbery...