7-mesačná dcérka vracia: Ako riešiť problém?
Ahojte moja malá 3 deň vracká dávali sme aj roztok ale nejako to podľa mňa nepomáha papa prikrmi aj pije vodu. Mlieko ale nikdy nevypije celé pije 180ml vždy nechá tak 30-60 a potom ho skoro cele vyvráti skúšali sme dávať aj bezlaktozove ale to ide von tak isto. Boli sme aj na pohotovosti ale tam nás odbila Dr ze to ma reflux čo si o tom myslíte a co mi odporúčate? Doma mám ešte 2 ročnú tá má zase celkom hnačku takže som si 100% istá ze niečo chytili. Hlavne neverím ze ma reflux vždy trošku odgrcla ale bolo to vždy v norme ale Dr vždy odbije len tým ze to ma reflux.
@rebeka1211 ak mas nanic lekara tak asi zmenit mudr
@rebeka1211 ak si si istá, že to nie je reflux a dieťa vracia,nasadila si diétu? Ak nie ,tak to je možno prvá chyba. Podávať probiotiká ako enterol. Okrem um,žiadne mliečne výrobky, žiadne sladkosti. Staršej tak isto,nasadiť diétu
Mohli chytiť nejaké črevné vírusové ochorenie, teraz to celkom ide asi všade. Daj pozor, aby neostali deti dehydrované. Ak vracia tretí deň, určite choďte k pediatrovi, prípadne vás pošle na na infúzie do nemocnice. Inak obom deťom diétu, nejaký rehydratačný roztok po lyžičkách, probiotiká a postupne, keď prejde vracanie, začať dávať diétnu stravu - zemiaky, ryža, neskôr napr. kuracie na šťave… príkladov takejto stravy nájdeš na nete dosť. Prípadne mladšej môžeš ryžový odvar spraviť

@rebeka1211 smer pediater. 3dni vracania a driluhe dieta hnacky uz prestava byt sranda aspin z mojho pihladu, ale nie som dr iba taky sedliacky rozum mi vravi ze tu cosi nie je uplne ok