7-mesačná má krv v plienke a teploty od piatku
Ahojte, dcérka 7mes. Od piatku má horúčky tak do 39...v nedeľu sme boli na pohotovosti, crp nízke, všetko v poriadku, povedali, že možno šiesta choroba, idú jej aj zúbky horné. No nič sa nezlepšilo, začala byť aj trošku zahlienena, horúčky tak do 38,5...od včera krv v plienke, dnes robené znova crp s výsledkom 5,2 čiže stále nízke ...je to len mini fliak, zajtra jej ešte vyšetria moč...vraj môže mať krv v plienke z horúčiek...no a dnes už má totálne zapálené červené hrdlo...mali ste to niekto podobne a prišli na niečo? Nedala nám žiadne lieky, kúpila som prospan a dávam nurofen s paralenom na striedačku...je veeelmi uplakaná, ani v noci nespíme ....
@simca06022011 presne tak som to robila, ked boli deti male a ked uz mali 3-4 roky a odmietali atb, tak mozno drasticky, ale obkrocmo som si ich chytila, jednou rukou drzala otvorene usta a drihou strekla uplne na koren jazyka a zjedli, nic nevypluli, lebo to inak nejde, len ze to prehltne... a potom pochopili ze je lepsie ist z kratsej cesty a lieky zjest dobrivolne.
A dávate aj probiotiká?
super 🙂 ja som z toho mala prvé razy riadne výčitky, že tak drasticky dávam dieťaťu lieky, ale potom som si uvedomila, že je to pre ich dobro a ak nechcem aby skončili na infuzkach, iná možnosť nie je 🙂....verím, že zaberú a dcérke sa uľaví
@smajluska jasné kúpila som tie probiofix baby 😊
@lenka905 Ježiš aj ja som mala strašne výčitky ráno....teraz tú tretiu dávku poobede to už mi šlo naozaj rýchlejšie ani zaplakat nestihla s hneď cicus dostala 😄 baby ale je jej lepšie....spinká konečne bez toho žeby sa budila každých 10 minút
Tesim sa a ma este teploty?
@smajluska pani, prosim, ak nemate vzdelanie, neradte ohladom atb liecby, …atb liecbu dostalu spravnu
@zuzkaemmka17 okolo 37 má ešte dnes...ale 3x poslala po viac ako hodine...doobedu 2,5 hod...čo je momentálne pre mňa zázrak
Pospala
Super
Paráda👌 tak liecba zabrala super 😉
@zuzkaemmka17 Prepáčte, to nie je len o vzdelaní, ale aj o skúsenostiach. Aj ATB Zinnat existujú a predpisujú sa bábätkám. Takže na Vašom mieste by som sa komentáru zdržala. Pekný večer.
@lenka905 aaaaano ďakujem baby, doktorka mi stále výsledky neposlala
@zuzkaemmka17 Nikde som nepísala v komentári, že dieťa nedostalo správnu liečbu. Vy viete aké mám vzdelanie?
Baby ahojte zase ja...mala mi začala hnackovat totálne z tých liekov, čo mám robiť, doktorka neodpisuje, zatiaľ ich prestanem dávať...už je veselá, dobrá, spala celú noc...
Kolkokrat mala stolicu a aku? Kasovitu ci vodnatu? Probiotika podavas s odstupom 2h po atb? Zavolaj si na detsku pohotovost, nech ti poradia. Ukoncit liecbu predcasne neodporucam. Urcite konzultuj s (nejakym) pediatrom.
Zavolaj na pediatricke oddelenie do najblizsej nemocnice a porad sa.
@anavixy riedkA taká, že prejde aj cez plienku....idem volať...áno s odstupom 2 hod, to viem
To ma z atb taku stolicu, neprerusujte atb liecbu
Drzim palce, este kolko dni ma mat atb?
@zuzkaemmka17 netuším posledné čo viem, viete aj vy a to je ten mail čo som vám tu dávala screenshot, že máme ísť pre sirup do lekárne a hlásiť sa v utorok....práve teraz má teplotu 37,4 ..včera už nemala žiadnu...je to ešte v poriadku ? .. 😭
37,4C je len mierne zvysena teplota ( oproti horuckam ktore mala) a v podstate mate za sebou len 1 cely den Atb liecby, urcite pokracujte nadalej v nastavenej atb a symptomatickej liecbe, hlavne vela tekutin, aj na ukor prikrmov teraz, kludne stale na prsniku a v utorok vezmite aj ranny moc , pokial by zacala opat horuckovat treba nanovo krvne odbery, moc, poprip. aj usg obliciek
@zuzkaemmka17 áno ďakujem...mňa to len zarazilo keďže včera už bola úplne bez teploty....ale nič iné nepozorujem, neplače, hraje sa pekne...
Ako ste dopadli? Uz je mala ok? 🙂
@majla87 ďakujem krásne, áno je ok...odišli sme k inej pani doktorke, už bolo všetko v poriadku 😊

Antibiotiká Zinnat sa predpisujú takým malým bábätkám