icon

7-mesačná má krv v plienke a teploty od piatku

6. jún 2023

Ahojte, dcérka 7mes. Od piatku má horúčky tak do 39...v nedeľu sme boli na pohotovosti, crp nízke, všetko v poriadku, povedali, že možno šiesta choroba, idú jej aj zúbky horné. No nič sa nezlepšilo, začala byť aj trošku zahlienena, horúčky tak do 38,5...od včera krv v plienke, dnes robené znova crp s výsledkom 5,2 čiže stále nízke ...je to len mini fliak, zajtra jej ešte vyšetria moč...vraj môže mať krv v plienke z horúčiek...no a dnes už má totálne zapálené červené hrdlo...mali ste to niekto podobne a prišli na niečo? Nedala nám žiadne lieky, kúpila som prospan a dávam nurofen s paralenom na striedačku...je veeelmi uplakaná, ani v noci nespíme ....

Strana
z3
smajluska
10. jún 2023

Antibiotiká Zinnat sa predpisujú takým malým bábätkám

lenka905
10. jún 2023

@simca06022011 presne tak som to robila, ked boli deti male a ked uz mali 3-4 roky a odmietali atb, tak mozno drasticky, ale obkrocmo som si ich chytila, jednou rukou drzala otvorene usta a drihou strekla uplne na koren jazyka a zjedli, nic nevypluli, lebo to inak nejde, len ze to prehltne... a potom pochopili ze je lepsie ist z kratsej cesty a lieky zjest dobrivolne.

autor
10. jún 2023

@smajluska amoksiklav...už má v sebe tri dávky...
@lenka905 uz to šlo nasilu ale nestihla ani zaplakat :D takže už viem jak na ňu aj keď to musím nasilu robit

smajluska
10. jún 2023

A dávate aj probiotiká?

lenka905
10. jún 2023

super 🙂 ja som z toho mala prvé razy riadne výčitky, že tak drasticky dávam dieťaťu lieky, ale potom som si uvedomila, že je to pre ich dobro a ak nechcem aby skončili na infuzkach, iná možnosť nie je 🙂....verím, že zaberú a dcérke sa uľaví

autor
10. jún 2023

@smajluska jasné kúpila som tie probiofix baby 😊

autor
10. jún 2023

@lenka905 Ježiš aj ja som mala strašne výčitky ráno....teraz tú tretiu dávku poobede to už mi šlo naozaj rýchlejšie ani zaplakat nestihla s hneď cicus dostala 😄 baby ale je jej lepšie....spinká konečne bez toho žeby sa budila každých 10 minút

zuzkaemmka17
10. jún 2023

Tesim sa a ma este teploty?

zuzkaemmka17
10. jún 2023

@smajluska pani, prosim, ak nemate vzdelanie, neradte ohladom atb liecby, …atb liecbu dostalu spravnu

autor
10. jún 2023

@zuzkaemmka17 okolo 37 má ešte dnes...ale 3x poslala po viac ako hodine...doobedu 2,5 hod...čo je momentálne pre mňa zázrak

autor
10. jún 2023

Pospala

zuzkaemmka17
10. jún 2023

Super

lenka905
10. jún 2023

Paráda👌 tak liecba zabrala super 😉

smajluska
10. jún 2023

@zuzkaemmka17 Prepáčte, to nie je len o vzdelaní, ale aj o skúsenostiach. Aj ATB Zinnat existujú a predpisujú sa bábätkám. Takže na Vašom mieste by som sa komentáru zdržala. Pekný večer.

autor
10. jún 2023

@lenka905 aaaaano ďakujem baby, doktorka mi stále výsledky neposlala

smajluska
10. jún 2023

@zuzkaemmka17 Nikde som nepísala v komentári, že dieťa nedostalo správnu liečbu. Vy viete aké mám vzdelanie?

anavixy
10. jún 2023

@smajluska detom sa predpisuje xy druhov antibiotik, kazde podla toho na co su urcene a v lepsom pripade aj podla citlivosti konkretnej bakterie

autor
11. jún 2023

Baby ahojte zase ja...mala mi začala hnackovat totálne z tých liekov, čo mám robiť, doktorka neodpisuje, zatiaľ ich prestanem dávať...už je veselá, dobrá, spala celú noc...

anavixy
11. jún 2023

Kolkokrat mala stolicu a aku? Kasovitu ci vodnatu? Probiotika podavas s odstupom 2h po atb? Zavolaj si na detsku pohotovost, nech ti poradia. Ukoncit liecbu predcasne neodporucam. Urcite konzultuj s (nejakym) pediatrom.

pbra40
11. jún 2023

Zavolaj na pediatricke oddelenie do najblizsej nemocnice a porad sa.

autor
11. jún 2023

@anavixy riedkA taká, že prejde aj cez plienku....idem volať...áno s odstupom 2 hod, to viem

autor
11. jún 2023

@pbra40
@anavixy že mám pokračovať , že bohužiaľ sa to stáva pri ATB a máme vydrzat...jediné kebyže nepije, že môže byť problém s dehydratáciou ale mlieka mám až až a aj cajiky po lyžičkách jej dávam...prikrmy teraz nepapa, zajtra už skúsim jej dať znova

zuzkaemmka17
11. jún 2023

To ma z atb taku stolicu, neprerusujte atb liecbu

anavixy
11. jún 2023

Drzim palce, este kolko dni ma mat atb?

autor
11. jún 2023

@anavixy

@zuzkaemmka17 netuším posledné čo viem, viete aj vy a to je ten mail čo som vám tu dávala screenshot, že máme ísť pre sirup do lekárne a hlásiť sa v utorok....práve teraz má teplotu 37,4 ..včera už nemala žiadnu...je to ešte v poriadku ? .. 😭

zuzkaemmka17
11. jún 2023

37,4C je len mierne zvysena teplota ( oproti horuckam ktore mala) a v podstate mate za sebou len 1 cely den Atb liecby, urcite pokracujte nadalej v nastavenej atb a symptomatickej liecbe, hlavne vela tekutin, aj na ukor prikrmov teraz, kludne stale na prsniku a v utorok vezmite aj ranny moc , pokial by zacala opat horuckovat treba nanovo krvne odbery, moc, poprip. aj usg obliciek

autor
11. jún 2023

@zuzkaemmka17 áno ďakujem...mňa to len zarazilo keďže včera už bola úplne bez teploty....ale nič iné nepozorujem, neplače, hraje sa pekne...

majla87
21. jún 2023

Ako ste dopadli? Uz je mala ok? 🙂

autor
22. jún 2023

@majla87 ďakujem krásne, áno je ok...odišli sme k inej pani doktorke, už bolo všetko v poriadku 😊

Strana
z3