icon

7 mesačné bábätko sa nevie vykakať

saskaa95
4. jan 2018

Zdravím chcela by som sa opýtať či nemáte podobne skúsenosti s našim problémom. Maly keď sa narodil mal koliky tie už nám prešli a nastal iný problém spočiatku bol kŕmení umelým mlieckom nutrilon s toho mal veľmi tvrdú stolicu cize ho dosť zapekalo nevedel sa vykakat tak sme to riešili rektalnou hadickou. Skúsili sme zmeniť mliecko a nasadili sme bebu po ktorej mal stolicu už normálnu no doteraz sa nevie vyprázdniť sam stále mu musíme pomáhať trubickou samému mu to vôbec neide je uplakaný a nič mu nepomáha ani masáže bruska sní cvičenie nozkami. Sme už úplne bezradný aby sa 7 mesačne bábätko nevedelo vykakat samé bez pomocí. Je veľmi pohyblivý na brušku je stále otáča sa a začína sa už aj plaziť cize nechápem prečo má take lenivé crievka keď má aj pohyb. Je možné že si už veľmi zvykol na tu trubicku ?? Puci sa dosť keď mu treba kakat a neide mu to a začne plač. Ak máte podobný problém tak poprosím o radu. Ďakujem

Strana
z2
kvetinkaseveru
4. jan 2018

jednoznacne odporucam zacat pouzivat nocnik, v takom veku je to dietatku omnoho pohodlnejsie ked si pomoze kolienkami na brusko, cize davat pred nocnik male hracky a dieta ako sa predklana po ne, masiruje si brusko a zatlaca a nakoniec sa aj pekne vykaka 🙂

saskaa95
autor
4. jan 2018

Baby nehádajte sa 🙂 Maly keď sa narodil bol na mojom mliecku až pokial som ho nestratila problém začal keď sme dali umelé najprv ten nutrilon s ktorého mal veľmi tvrdú stolicu no sem tam sa mu podarilo niečo vykakat ale s ťažkostou tak som zmenila za bebu a paradox je vlastne ten že s bebi má tu stolicu už úplne v pohode a nevykaka ani toľko čo s nutrilonu preto mám strach že je už navyknutý na trubku. S toho cajika s cukrom opustíme a vymeníme za vodu bude si musieť zvyknúť a čo sa týka probiotík najprv sme dávali probiofix a pred mesiacom sme vymenili za biogaju. Baby ďakujem za rady vyskúšam všetko 😉

zajkula62
Autor odpoveď zmazal
eririka
4. jan 2018

Ahojky, a čo tak zatlačiť do konečníka Easylax ? J e to vynikajúce ! treba vyskúšať 😉

bibistec
5. jan 2018

Mo a na gastre. Ste uz boli? Nemoze mat alwrgiu na mliecni

iwanka222
8. jan 2018

@lenkaam_1 Moj malicky ma mesiac a to iste. Najprv to bolo v pohode mal sice koliku ale teraz sa nevie vyprazdnit par dni a tiez len za pomoci rektalnej rurky.

lenkaam_1
8. jan 2018

@iwanka222 dufam ze tak ako to prislo tk aj odife a zacne kakat normalne

iwanka222
9. jan 2018

@lenkaam_1 No dnes sme boli na gastre. Ja mam nadalej pokracovat v diete a mam maleho len dojcit. Nedavat ziadne umele mlieko a davat malemu espumisan miesto biogaia kvapiek a pouzivat rektalnu rurku ak bude zle vraj to je hlupost ze je to navykove tak neviem.

lenkaam_1
9. jan 2018

@iwanka222 nas sa vcera vykakal sam 🙂
Ale dnrs zad tlaci ako blazon a nic....ale nemienim sa tej rurky uz dotknut....nech skusi sam...co je podla nich ak bude zle? Kolko dni alebo tak ti povefali?

eririka
9. jan 2018

Ahojky, u nás rúrka bola veľká pomocka a nebolo návykové, keď trebalo tak som už aj siahla po rúrke a sem tam aj s teplomerom som sa pohrala v zadočku keď trebalo, ale pri tom malý veľmi plakal a už som sa nevedela rozhodnúť či teplomer odmieta alebo mu bolí bruško, ale do dnešného dňa teplomer čípok do zadku dostať je umenie 🙏🙏☹☹
@iwanka222

bibistec
11. jan 2018

Kamoskun syn to iste treba zmenit mlieko. Im pomohlo france lait ale je to individualne.

iwanka222
12. jan 2018

@lenkaam_1 Nepovedali kolko dni ale ked bude mrzuty velmi a budem vidiet ze sa nevie vykakat. Inak este mi poradila ze mam mu podavat tekutiny pred dojcenim a espumisan po dojceni a je to ovela lepsie. Dnes kazda plienka plna a brusko nas uz dva dni nebolelo.

sashenka6
22. mar 2018

Ahojte zienky, my mame s malou rovnaky problem. Ked bola malinka nevedela sa vykakat. Bola plne dojcena, dostavala kvapky (sab simplex, espumisan, infacol to sme vyskusali) dostavala probiofix a skusala som aj bio gaiu. Satkovali sme sa a nosili to trosku pomahalo inak len rurka. Ked mala 3 mesiace samo to prestalo a krasne kakala 2x denne bez problemov az kym sme nezacali prikrmovat. Stale davame probiotika, nosime sa, kojim, polohujem na brusko, pridavam olej, nedavam zapekacie potraviny, pije teply cajik s vlakninou... skusala som aj vyvar z vlociek aj slivkovu stavu aj nocnik aj som ju pridrziavala s pokrcenymi nozkami nad plienkou alebo nocnikom a nic. Ona tlaci snazi sa ale uvolnia sa len prdiky a sama sa nevie vykakat aj ked ma stolicu ukazkovu a nie je tvrda. Teraz ma 7 mesiacov a trva to asi mesiac presne odkedy sme zacali prikrmovat. Uz som z toho zufala, ale mam vyjadrenia od dvoch detskych primarov, ze ak to nejde samo, treba pouzit rurku. Navyk nevznikne a hrsie by bolo keby to co ma ist von ostalo v brusku ( mala mi potom zvracala, nechcela papat a bola mrzuta, lebo ju to brusko bolelo ). Tak dufam teda, ze to prejde, ze sa kakat nauci a ak to bude potrebne budeme pouzivat rurku.

eririka
22. mar 2018

@sashenka6 Ahojky, moja kludne používaj rúrku ked treba je to výborná pomôcka a zvykla som sa pohrať aj s teplomerom konečníku - vyvolá tiež stolicu! Skúšala si ?

sashenka6
21. máj 2018

@eririka teplomer som nepouzivala, kedze rekrtána rurka je na to presne urcena. Asi po dvoch tyzdnoch od pridania mojho prispevku mala zacala pekne sama kakat. To bolo u nas radosti! Do plienky velmi nechcela, ale ked som ju rozbalila, zodvihla nozicky a vykakala sa. No zial nasa radost trvala len tyzden ☹ . Ona sa musi vykakat 2x denne, ak nie uz je problem. Kedze uz kakala sama nechala som ju a nepomahala jej rurkou. Jeden den sa doobeda nevykakala a vecer uz mala taku zapchu- brusko nafuknute, velky zufaly plac, cela cervena z toho tlacenia a stolica tvrda ako kmen ☹ manzel utekal do lekarne a tam mu poradili easylax olejcek, ktory sa vsetrkne do ritky a az toto nam pomohlo a konecne sa jej ulavilo, ale odvtedy odmieta sama kakat a zasa u nas funguje len rurka. Uz som z toho zufala ☹ 2x denne ju doslova musim “vykakat” aby bol klud. Detska aj neurologicka povedali, ze vela babatiek ma taketo problemy s kakanim, ale ja uz zacinam zvazovat navstevu detskeho gastroenterologa, kedze uz ma 9 mesiacov a nekaka sama.

lacogordan
16. dec 2018

@victory7897
@saskaa95
@saskaa95 borate prvorodicke comam robit ako abi mal stolicu

eririka
17. dec 2018

@lacogordan Zatlač rektálnu rúrku alebo jeden čípok 🙂😉

lenkaam_1
17. dec 2018

@lacogordan za mna rektalna

eririka
17. dec 2018

@lenkaam_1 ano, nikdy nesklame 🙂

martina2ve
17. dec 2018

Ahoj, moja dcera nebola kojena vobec, od narodenia je na UM, zapekalo ju zo svetkych mliek co sme skusali, plakala, krutilo ju, ale jedine co nam pomohlo boli probiotika. Ma ich skoro od narodenia a zda sa ze este dlho mat bude.. takze u nas takto a vyriesil sa tento kakaci problem

majka2304
2. júl 2019

@saskaa95 Ahoj, prosim Ta, ako dopadol tento Vas problem s kakanim? Mam 6mesacnu dcerku a kakat nechce ani za svet...

shilla23
2. júl 2019

@saskaa95 a davas do prikrmov oleje ?

lienk12
1. dec 2019

@sashenka6 ahoj môžem sa opýtať aj keď je už starší príspevok ako ste dopadli s kakaom?ja som za aká prikrmovat všetko šlo ok a teraz nejaká.ale ani netlačí ani neplače.nevdela by si mi poradiť?ďakujem

sashenka6
1. dec 2019

@lienk12 ahoj, okolo 8-9 mesiacov nám doktorka poradila dávať ju na nočník, že je to najprirodzenejšia poloha na kakanie a až vtedy sa to poriešilo. Odvtedy kakala výlučne do nočníka. Musela som si to odsledovať kedy potrebuje a je nervozná a vtedy šup na nočník a vykakala sa. Jeden čas sme kakali aj v noci, ale podstatne sa to zlepšilo.

lienk12
3. dec 2019

@sashenka6 ďakujem skúsime teda 🙂

Strana
z2