icon

7 mesačný syn má v stolici E.coli haemolytica

brankova
24. feb 2016

Mojmu synovi uz od prveho mesiaca zistili v stolici e.coli haemolityca. Myslela som si, ze je to normalne. ALE bola som vcera u pediatricky, ktora zastupuje momentalne nasu a vravela, ze to treba preliecit .Nasa Dr. nam nepovedala, ze to ma vo vysledkoch (styrikrat mu ich robila), sama som to nasla, lebo nam ich pozicala na gastro- vysetrenie. Syn ma problemy pri papani uz od prvych tyzdnov, teda malo pribera a rastie. Inak zevraj ta bakteria moze sposobovat bolesti brucha a az zlyhanie obliciek. Mali to aj vase deti? Ako lekari postupovali?

luba41
•
24. feb 2016

sposbuje mu bakteria problemy? aké má problemy presne? je dojčený? na UM? prečo chodíte na gastro?kvoli nepriberaniu? zvýšená chorobnosť? exem?

dismonika
•
24. feb 2016

Ahoj 🙂 mali to aj moje 2 dcérky. Mladšia v 7 mesiacoch a staršia v 21 mesiacoch... dosť dlho sa z toho dostávali a mladšia mala ešte aj iný vírus. Brali hidrasec - nepili mlieko, troška dietovali a potom to prešlo. Mne pediatrička povedala, že mladšia tie vírusy mohla chytiť v pôrodnici a na gastre mi povedali, že to sa prenáša buď vzduchom, alebo ju niekto chytal so špinavými rukami. Proste mala na mysli to, že niekto príde na návštevu z vonku a neumyje si ruky predtým ako chytí bábätko. A na nete som zasa čítala, že aj neumytá zelenina môže byť na vine. Ktovie.
Bolesť brucha spôsobuje, lebo malá mala krče, veľmi hnačkovala a staršia aj zvracala. Hnačkovali obe a poriadne.

dismonika
•
24. feb 2016

mladšia mi tiež slabšie jedla, ale váhu mala OK. Teraz keď vírus pominul, je z nej úplne iné dieťa, poriadne sa rozjedla - no musím jej dávať aj maltofer (železo v kvapkách), lebo je anemická. Staršia má super krvný obraz a aj napriek tomu, že ten vírus mala tiež - jedla celkom dobre a všetko lepšie znášala.

brankova
autor
•
24. feb 2016

@luba41 maly slabo papa, vacsinou v polospanku. Je na UM.Pri jedeni sa krci a myka s nim. Slabo pribera a malo rastie. Odmieta prikrmy a ked uz papa, tak hned sa aj vykaka, vacsinou riedke. Preto ideme konecne po polroku na gastro, na vlastnu ziadost. Dr. Neriesila...

brankova
autor
•
24. feb 2016

@dismonika Cize ste nebrali antibiotika? A zhruba za aku dobu sa to upravilo? My sa trapime polroka. On uz je nauceny, ze jedlo= neprijemne, cize papa, ked je velmi hladny a iba trochu. Dr.to riesila hned? Nam odporucila pri hnacke smectu a ze mlieko moze pit dalej...

brankova
autor
•
24. feb 2016

@luba41 kiezby. Nemame ani to a ani laktozovu intoleranciu. Vysetrenia nam uz robili na kramaroch, kde sme boli tri tyzdne a potom este raz nasa dr.na moju prosbu. On celkovo sa kruti pri vsetkom, ci mrkva, ci brokolica, ci ryza...

luba41
•
24. feb 2016

@brankova ak sa zdráha jesť, tak hladaj príčinu v jedle..mlieko je velký alergen..exem nemá? zahlienený? kašle?

luba41
•
24. feb 2016

@brankova lenže tá alergia sa nedá u tak malých detičiek zistiť..laktozova intolerancia je iné..tie výsledky nie sú smerodajne..musíš vypozorovať vylúčením potravín...napíšem do IP

brankova
autor
•
24. feb 2016

@luba41 exem nema, ani kasel... Mozno vyskusame aj alergologa...

dismonika
•
24. feb 2016

@brankova nie, nebrali sme... vraj to nie je potrebne, vsetko by sa iba skomplikovalo, tak mi povedali na gastre. Vraj v minulosti na to davali ATB - teraz sa tomu snazia vyhybat. aj ked moja dr. povedala, ze bolo by to dobre preliecit pomocou ATB - a nakoniec za 3 tyzdne sa z toho slecny dostali. A uz je dobre 🙂

oli777
•
8. máj 2016

moja malá ma tiež ECH,ma 9 tyždňov, užíva biseptol 120. Tiež má veľké bolesti bruška, pri papaní sa zvíja, myká... a každé ráno tiež. Myslíte, že je to tým bacilom? Má problém aj so stolicou, nemôže sa vykakať., niekedy jej to až pení. Máme isť aj na gastro.

brankova
autor
•
13. máj 2016

Ja si myslim,ze je to tym. My po uziti biseptolu sme uz nemali taketo problemy.

oli777
•
17. máj 2016

Biseptol sme už doužívali, bacila už nemá a je jej už o niečo lepšie. Uvidíme dokedy

vera55555
•
22. jún 2022

@oli777 mozem sa opytat ci pomohol biseptol? Lebo my sme brali 6 dni ale problemy sa vratili a neviem uz co robit 😞 a ako dlho ste brali biseptol?