icon

7 ročné dieťa má problémy s trávením a stolicou

david93
5. jan 2015

Môj syn má 7 rokov a zle mu trávi. Od narodenia v podstate málo jedáva, takže rastie OK ale je chudý. Chodili sme do gastroporadne, ale veľmi nám tam nepomohli (probiotiká, železo, vit. B). V 5 rokoch mal salmonelózu, ďalší rok sme si užili svoje s bolesťami bruška a nechutenstvom... Teraz sa nám pridružili také zvláštne problémy - okolo Vianoc mal svetložltú stolicu, keďže nebolo kam ísť na vyšetrenie (5 dní sviatky a víkend) a nemal iné problémy, len sme ho sledovali, či to nie je žltačka, aby sme prípadne išli do nemocnice, ale našťastie potom to už bolo v pohode. Včera mal znovu takú svetlú stolicu tak som ho dnes zobrala na vyšetrenie k pediatričke. Skontrolovala mu moč, všetko je OK, bilirubín v poriadku, takže pečeň to nie je. Urobili mu ešte výter z konečníka. Nevie mi niekto poradiť čím to môže byť? ďakujem vopred!

katy1979
5. jan 2015

skusit alergologiu

maslenka47
5. jan 2015

@david93 ze je bilirubin v poriadku, este neznamena, ze "pecen to nie je". Moze to smelo byt porucha travenia tukov, ktora na bilirubin nebude mat vyplyv. Na taketo tvrdenie ale potrebujes seriozne vysetrenie 😠 A mozno sa len prezral niecoho mastneho.

inull5
6. jan 2015

@david93 ako ona skontrolovala bilirubin z mocu a povedala ze pecen to nie je? Ako na to prisla? Tymi papierikmi? Mohka akurat zistit ze v moci nie je krv, to ze to nieje pecen zisti z pecenovych testov z krvi. Bleda stolics, myslis taka dobiela? Mrkni na kawasakiho syndrom.

david93
autor
6. jan 2015

moč sme niesli do labáku, všetko vyšlo negatívne
farba bola taká svetložltá