Riedka stolica u 7 ročného

pekarovamonika
5. dec 2021

Pekný deň, potrebovala by som poradiť ohľadne syna. Má 7 rokov a dlhodobo máme problém so stolicou. Nemá vyslovene hnačku, ale takú riedku stolicu. Nemá ju formovanú skôr takú kašovitú, má divnú farbu, od žlkastej až po svetlo hnedú. Aj zápach je taký iný, ako pri bežnej stolici. Proste viem, že takto normálna stolica nevyzerá. Dlhodobo berie kvalitné probiotiká a nezlepšuje sa to. Každú noc sa prebudí, že musí ísť na potrebu a iba to z neho vyletí. To tiež nepovažujem za normálne, aby každú noc letel na záchod. Zavše má aj bolesti a krče v brušku. Boli sme s ním na detskom gastre, porobili mu všelijaké testy, rozbor krvi, rozbor stolice, výter z konečníka, alergie na lepok, laktozu - všetko je v poriadku. Doktorka to uzavrela ako zrýchlené črevá, proste že to takto deti môžu mať. No ja to takto uzavrieť nechcem, lebo viem, že mával aj normálnu stolicu. Aj sa bojím, aby mu to nejak nepoškodilo črevnú výstielku a floru, proste niečo mu vadí a ja to nechcem nechať tak. Ja už neviem čo si počať, kde môže byť problém. Neporadíte mi kde ešte hľadať príčinu? ďakujem Vám za pomoc.

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pekarovamonika
autor
5. dec 2021

@laura164 Aj niečo berieš na zlepšenie ? nejaké probiotiká alebo niečo podobné?

laura164
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
stanulienkat
5. dec 2021

Biogaia.

pekarovamonika
autor
5. dec 2021

@laura164 hm, už sme dávnejšie absolvovali alergo. Tam mu našli slabú intoleranciu na mlieko a mliečne produkty. teraz mu robili testy na gastre a tam ukázalo všetko v poriadku.

zuzikazuzika
2. máj 2022

@pekarovamonika ahoj, môžem vedieť či sa synovi polepšilo?

pekarovamonika
autor
5. máj 2022

@zuzikazuzika viacmenej je to to isté. Neriešila som ďalšie vyšetrenia. Dávam mu probiotiká a teraz som kúpila Enterinu, vyskúšam. Je na hnačku a taktiež na riedku stolicu. V podstate všetky vyšetrenia, čo sme absolvovali dopadli v poriadku. Nič sa nenašlo. Niekedy je to lepšie, niekedy horšie s tou stolicou. Ešte som stále neprišla na to, čo mu to spôsobuje. Doktorka na gastre to uzatvorila s tým, že má rýchle trávenie. A pokiaľ nechudne a prospieva, tak to neriešiť.

marhull
5. máj 2022

@pekarovamonika my sme si s dcérou minuly rok prešli niečím podobným. Stolica veľmi výrazne a nepríjemne zapachala, bola riedka a dcerka sa denne sťažovala na bolesť bruška. Na gastre mala všetky výsledky OK. Doma sme v tom čase na radu lekarky absolútne vysadili laktozu. Po čase sa stolica upravila a bolesti sa už neobjavili. Výdychovym testom sa intolerancia nepotvrdila ale podľa lekárky môže dcéra aj tak reagovať na laktozu. Takže stále sme viac menej na bezlakotozej diete aj keď občas jej doprajeme aj klasické mliečne výrobky.