7 ročný syn má problém s prehĺtaním

samuelito123
7. dec 2014

Ahojte, chcem sa spýtať, ci mate skúsenosť s týmto: 7-ročný syn ma pocit, ze mu niečo vadí v hrdle, nemôže prehĺtať, niekedy ani sliny, vraj sa mu to zastaví v hrdle a nejde to dalej. Uz to mal asi cca pred polrokom a samé to odislo... Dakujem za každý príspevok, Z.

pribinak
7. dec 2014

ORL vysetrenie by som absolvovala co najskor a ak by to nebolo nic suvisiace z ORL, asi by som riesila psychiku.
Nema z niecoho stres? Nie je pod psychickym tlakom? V skole maju teraz deti vela pisomiek, blizia sa sviatky a ucitelia toho chcu vela stihnut pred prazdninami

samuelito123
autor
7. dec 2014

V škole je vsetko ok, chodi tam rad. Tiež to nemá pri každom prehĺtaní, možno tak 2-3x pri jedeni

jana_eyre
7. dec 2014

urcite k dr. a nasledne na ORL.. to treba vysetrit..

kristinkajulika
7. dec 2014

Mi mame toto iste, mala bude mat 6 rokov. A boji sa jest ze sa zadusi, ze nevie prehltnut jedlo. Boli sme na ORL, vsetko bolo v poriadku aj u neurologa vsetko ok. Teraz mame termin k psychologicke. Uvidime. Drzim palce!

milotaa
7. dec 2014

@samuelito123 @kristinkajulika ahojte. Uz som tu videla podobnu temu a dnes som si na nu spomenula, ked som vecerala. Mne sa niekedy stava, ze mam tiez pocit, ze neviem prehltnut jedlo, ze mi to ide velmi tazko a ze sa zastavi v tom kritickom mieste, ani dnu ani von a ze sa uz nenadychnem.
Neviem, ci je to to, co maju Vase deticky, ak ano tak ja mam len nejaku lahku formu asi. Nemam inak nijake zdravotne problemy a dufam, ze aj psychicky som v poriadku 😒
Mne pomaha, ked mam pri sebe pohar s vodou/cajom na zapitie, nech to jedlo mozem "zaliat dalej". Pritom slin sa mi tvori dost aj sa v tychto situaciach snazim jedlo dobre pozut, ale niekedy mi to jednoducho nejak nejde, akoby som to jedlo nevedla dost silno posunut dalej, ani to neviem poriadne opisat. Donesiem vodu a zapijam a je to lepsie. Moc tomu nerozumiem ale je to tak.
A tiez mi niekedy nejdu prehltnut ani sliny, ale to mi pripada, ze hoci su tekute, je ich malo, ked pijem tak neni problem.
Naozaj netusim, ci je to nieco podobne, ale skuste, ci im nepomoze zapijat to nejakou tekutinou. A radsej mensie susta jedla. Drzim palce.

jaja1979
8. dec 2014

@samuelito123 Nieco podobne ma aj moj synovec. Zacalo to problemami s prehltanim, jedenim, napinanim na zvracanie a ked uz bol v stadiu, ze mu tak stiahlo hrdlo, ze sa mu nedalo nadychnut, leteli na pohotovost. Tam nic nezistili, aj ORL vysetrenie bolo ok - zistili, ze chlapec ma psychicke problemy, je lieceny na detskej psychiatrii - samozrejme ambulatne. Nehovorim, ze aj u vas to tak musi byt, ale treba vylucit ORL problemy a potom mozno ist do hlbky, co sa s nim deje. Moj synovec, ked mal 6 rokov - pocas jedneho tyzdna unho prebehli 3 velke zasadne zmeny a docasne stratil istoty a takto to dopadlo, uplne ho to zlozilo. Je to dlhodoby problem, ale pomalicky sa to zlepsuje. Skus zistit, ci nahodou nema v skole nejaky problem, ci uz s s detmi alebo strach z ucitelov alebo ci sa nieco nedeje u vas doma a on to negativne vnima. Urcite ta nechcem strasit, ale toto poznam zo svojho okolia, tak preto mi to napadlo. Drzim palce, aby ste boli v pohode.