7 ročný syn pôjde na magnetickú rezonanciu
Ahojte kocky.mam 7 rocneho syna ktory je dost akcny.teraz sme boli na neurologii.kde mu robili EEG.zistili mu zvysenu akciu mozgu a odporucili nas na magneticku resonanciu.strasne sa bojim co mu zistia.moji rodicia su lekari ale od nich sa nic nedozviem.povedali ze to nic neni a nemam sa bat.mate niektora s tym skusenosti?
@lucindao, Ahoj, obom mojim deťom robili EEG na neurológii, obom dr. zistila zvýšenú aktivitu mozgu, na synčeka povedala, že mu nerovnomerne dozrievajú jednotlivé oblasti a že tam asi bude nejaká diagnóza...na dcérku, že má tam vlnenie skoro ako pri epileptickom záchvate a že ona tam vidí, že určite bude mať všetky možné diagnózy dys- (grafiu, ortografiu, atď...). Keď som jej povedala, že ale veď ona už dávno (mala 5rokov) pozná všetky písmenká, píše slová a naspamäť sa naučila koncoročné vystúpenie, všetky repliky spolužiakov, vyletela na mňa, že veď dys- je len čiastočné oslabenie schopností, nie celkové...A chcela, aby sme tam chodili na vyšetrenie a EEG každé 3 mesiace. Nastúpili do školy a sú medzi najlepšími v triede...synček je mimoriadne nadaný....tak ja na Tvojom mieste by som asi vyskúšala aj iného neurológa....

myslis priamo s vysetrenim ci s nejakou diagnozou? ohladom vysetrenia ti poviem ako to asi vyzera, nic kovove nesmie mat pri sebe, daju ho lahnut a na hlavu mu nasadia taku ako mriezku ale neboli to, nesmie sa hybat, potom ho to zasunie do pristroja a tohto sa moze zlaknut - ze to tam bude striedavo hucat a buchat, rozne zvuky ale dost nahlas, ja som z toho bola dost prekvapena, tak malemu to nejako vysvetli aby vedel co cakat aby sa toho nezlakol. do ruky mu daju taky bzuciak ze keby nieco chcel povedat tak to stlaci a oni ho budu pocut, mozno ta tam nechaju s nim pri vysetreni to si zisti. drzim palce aby to nebolo nic vazne 😉