icon

8-mesačná a stále kvíli

7. aug 2023

Ahojte zienky. Asi sa chcem len vypísať, aj keď určite veľa z vás skúsených, dobrých maminiek by mi možno vedelo povedať povzbudenie. Mám 8 mesačnú dcérku. Som s ňou celé dni sama muž v práci, ale on ju občas Brava k jeho rodičom cez víkend nech si “oddýchnem”. K tomu o chvíľku. To moje dieťa ma teraz take obdobie, že ona neustaaaaaale “kvili”. Neni to ani že plac ani nárek ale kvilenie, až zavíjanie alebo ako to nazvať a uchu naozaj veľmi nepríjemne. Ja chápem že to je bábätko ale ona kvili noooooonstop. Napapana prebalená prezlečená hračiek milión ale jej sa nič nepáči. Nechce byt v kočiara nechce byt na rukách nechce ležať nechce sa sama hrať nechce spat aj ked je unavená. Ona normálne prešla na jeden spánok denne. Pospi cez obed hodinku dve akokedy a potom koniec. Aj ked je už samozrejme okolo šiestej unavená kvili ešte viac a “odpadne” od únavy okolo pól deviatej vecer. Zase ale musím povedať že mi prespí celu noc ale žiaľ to som už tak unavená že miesto toho aby ked zaspala idem niečo robiť už len ležím pri nej ako teraz. Zienky povedzte mi že je to len obdobie ako tu veľakrát čítam . Ona ešte nestvornozkuje ale veľmi by chcela pomaly už behať. Jedine čo ju trápi teda čoho sim si vedomá sú zúbky vyšli jej nedávno dva spodné naraz ale to sa jej snažím tlmiť gelikom kamistad. No a ja som uz totálne vyčerpaná. A ako som spomínala keď je u babky tak že si konečne cez ten deň pospim popracem a to nula bodov - spat bez nej neviem a stále rozmýšľam či mi na ňu dávajú pozor. Ja len že klobúk dole všetkým mamičkám čo to zvládate , čo zvládate nebodaj dve tri štyri detičky. Ste úžasne. Podporte má prosím že to zvládnem aj ja. Krssny vecer dievčatá,

aliaray1
7. aug 2023

Zuby mi napadaju ako prve. Masirujes dasienka? U nas najlepsie hryzatko: vychladena surova mrkva a cerstva uhorka. Ked bolo zle, dologel, nurofen, camistad na dudel, homeopatika a denne umyvanie zubkov a dasienok aj niekolko krat...elmex pasta s myskou na obale a mokra gaza na prste, kefka na prst, 1zvazkove kefky makke, kefka elmex od 0r atd atd

werony_n
7. aug 2023

Určite to zvládneš, každá sme si prešli nejakým blbým obdobím deti. Moja dcérka presne takto revala pred spaním, striedali sme sa ja, manžel, mamka, lebo nikto s nou nevedel dat rady a uspať ju a prešlo to. Tiež ma niekedy cez deň "svoje" nálady, že nič a nikoho nechce a zároveň chce všetko. Ale proste také deti sú, najhoršie je to, že nám to ešte nevedia povedať. Pokojne to u vás môže súvisieť s vývinom, lebo bábätko začína liezť, chodiť, tak začne byť mrzute a správanie sa mení, ale prejde to. U nás jedine čo v kritickej situácii pomôže je telka a pesničky, nevravím, že skvelé riešenie, ale účinné 😁

aaadkaaa
7. aug 2023

Moja mala toto od 5do8 mesiaca nonstop, akurat ani v noci nespala....potom fajn a od 10 mesiaca doteraz zase to iste. V prvom pripade to boli zuby,teraz asi tiez, uz stolicky...niekedy som uz na maslu,ale raz to skonci. Aj u vas 🙂

autor
7. aug 2023

@aliaray1 ahoj vrelo ďakujem za odporúčania . Len keď ja sa bojím , ona už dokáže odhryznúť všeličo aj tými dvomi minizubkami, nezadrhne sa mi ? Minule sa mi pridusila kúskom melóna ja že si bude cuckat a zrazu sa dusila 😱🤣

autor
7. aug 2023

@werony_n
@aaadkaaa ďakujem dievčatá , ste moc zlate

hendikep
7. aug 2023

podla mna kvili z unavy ked spi len raz, to ze jej ide tazsie zaspat alebo sa skoro prebudi neznamena ze spat nechce… mojej sa tazko zaspava ked je preunavena a spi kratko ked pri nej nelezim … a tiez kvili ked nespi kolko potrebuje

dominika31071987
7. aug 2023

A nemoze to mat z toho, ze je unavena? Ked pises ze nespi a az potom odpadne od unavy

autor
7. aug 2023

@hendikep
@dominika31071987 ona kvili aj hneď ráno po zobudeni po celej noci . Ale samozrejme baby máte pravdu , musí byt unavená, podľa mna neni možné ani dobre aby 8 mesačne bábätko spalo len raz za deň. Keby aspoň ten jeden spánok čo spi na obed prespala tri hodiny tak ok, ale ona napríklad dnes spala len možno 35-40 minút. Čo je určite strašne malo. A potom už ju neviem uspať aj keď je unavená dnes v daždi sme sa prechádzali už som čakala kto na mna zavolá socialku len nech zaspí aspoň v kočíku ale ani za ten svet. Aj keď je unavená trie si očká spat nechce

hendikep
7. aug 2023

no u deti to je tak ze ked su dlhodobo unavene sa to nabaluje … proste potrebuje viac dni dlhsich spankov a nejakeho spankoveho rezimu aby Ti nekvilia hned od rana … to nedospi proste za jeden den. Ale ako dlho spi takto zle? lebo ked kratkodobo moze to byt koli tym zubom

dominika31071987
7. aug 2023

Mne moje dieta v takomto veku spalo kazde dve hodiny po 30minut. A to isla presne ako hodinky 😁 neviem no, su aj deti ktore nespia. Vyskusaj odsledovat, ze ked si zacne oci suchat a skus ju uspat. Neviem ako zaspavala predtym a ci ju kojis. A este mozno otazka aky mate rezim? A ci ho napr dodrziavaju aj svokrovci? Lebo my ked sme boli vzdy prec na dlhsie, tak bola cela rozhodena z toho. A tvoja chodi prec kazdy vikend

maryetta
7. aug 2023

Moj prvy syn. Spal hadam prvy rok ozaj 40min denne. To bolo ine zufalstvo. Ako noc neratam-aj to sa budil. Myslim ako ozaj cez den. Bud 2x20min alebo 1x40. Ale poto uz ako sa viac hybal. Viac sa unavil. Aj brusko sa dalo na poriadok tak uz spaval lepsie.
Zase dcerka ona bola taka. Ci bolo dobre ci zle. Ona furt revala nieco vyse roka. Mozno 13-15mesiacov. To uz som si myslela ze ma odvezu.

aliaray1
8. aug 2023

Ved napr.skus hrubsiu mrkvu. Mne sa nedusila, my sme brali mrkvu vsade. A ked som sla von, spravila som jej do mrkvy dieru a dala cez nu tu retiazku na dudel. Takze mesiace nosila na retiazke mrkvu namiesto dudla

ivangeline
8. aug 2023

8m by som sa snazila uspavat 2x za den ci chce ci nie xD