8 mesačná dcéra má upchatý noštek

barbie17
6. sep 2017

Ahojte mamičky naša malá 8 mesačná je prvý krát chorá máme zápal stredného ucha že vraj nieje silný, pokašliava a mala aj teploty najviac 38, len najväčší problém je upchatý noštek. Používame Nasivin a odsávame soplíky ale nič nepomáha kedže má plný noštek nechce ani piť mliečko čajík ani vodu. Dnes celý deň preplakala som už fakt zúfala. Za každú radu Ďakujem🙏

stastnablcha
6. sep 2017

ahoj ja som davala predtym ako sa odsaval soplik kvapku libenaru a celkom dobre to robilo. inak na to ti pomoze len tulkat a tulkat a pevne nervy ... ale rychlo to prejde neboj

emi16
6. sep 2017

A robila vam lekarka stery z nosa?
U nas ked je to masivne, vacsinou je to hemofyl, pneumokok, popripade streptokok, alebo moraxela
A vtedy kvapkame do nosa pamykon, alebo uniflox
Uz ine nezabera

luciamic
6. sep 2017

Ja som v najvacsom zufalstve po x dnoch utrpenia mojho syna, kedy ho dusilo, nevedel pit mlieko, odsala som, kopu vyslo ale stale rovnako upchaty ostal nos - prisla na to, ze ak odsavam na etapy dostatocne dlho (uz to neviem odhadnut ale mozno aj minutu!) a kruzim pri tom spickou odsavacky (tou na vysavac) vyjde aj nemozne. Trebars vysla prva "varka", potom nic, ale treba pokracovat aj naprazdno a az som po chvilke kukala co tam este nakoniec vsetko mal. Prve dni som odsavala stylom ze som k obom nosnym dierkam prilozila odsavacku trebars na 3 sekundy a to bolo vse. Myslim ze to nestacilo a tie hromadiace sa hlieny strasne zhorsili cely stav. Alebo nieco vyslo a uz som nepokracovala. Vela mám to podla mna robi takto, ani by ich nenapadlo viac trapit dietatko ale opak moze byt pravdou. Samozrejme robit to treba s pauzami a podla Vasho instinktu, ten napovie ako dietatku najlepsie pomoct, dobre je aj sprevadzat to opakovanym striekanim aliamare roztoku. Musela som sa naucit grif ako ho udrzat, neskutocne sa vzpieral a mne pukalo srdce ale pomoct som mu musela a aj pomohla. Viem si ale predstavit ze pri nejakom mensom prechladnuti, troske tecuceho sopliku, zahlienenie nemusi byt take, aby bol tento postup vhodny ci nutny.

denisa098
6. sep 2017

@barbie17 nam davali pamycoin miesane kvapky,na vatovu tycinku kvapnut a potom vytriet nostek,pomohlo,ten zapal stredneho uska moze mat aj zo soplov.Odsavacka na vysavac,ale opatrne s nou.A smer detska lekarka po riadne kvapky.

rheuska
6. sep 2017

Nakrájanú cibuľu blízko miesta kde spí. Uvoľní to trochu nos. No a moja malá vtedy spí na mne, alebo na vankúši. (nie len hlavu, ale celú polku tela aby mala vyvýšenú). Namiesto kvapiek morskú soľ striekam. A ozaj ešte natierať hruď krémom z lekárne. Na teplotu je najlepší kontakt telo na telo. oddýchnete si tak obe. Hlavne žiadna panika. Čoskoro to prejde. A pozor na nasivin. vyšušuje sliznicu a tým pádom môže ten nos upchávať.

ella024
6. sep 2017

A nemate nič na rozpúšťanie hlienov? Ja som vždy pri prechladnutí dávala prospan sirup, aby hlieny neostali v dutinách a pekne všetko rozpustil. Lepšie sa aj odsávalo.

barbie17
autor
7. sep 2017

@emi16 nie nerobilá nám, stekajú nám aj hlieny k tomu ten upchatý noštek tak nám povedala že stačí kúpiť hoci aké kvapky do nosa v lekárni mi poradila Nasivin a ten nezaberá

barbie17
autor
7. sep 2017

@ella024 nám krčná predpísala antibiotiká Suprax

ella024
7. sep 2017

@barbie17 k tomu sa sirupček môže. Sama Vám mala nejaký odporučiť - brečtanový alebo skorocelový, ja mám najlepšie skúsenosti s prospanom. Nasivin som dávala aj ja, ale viackrát denne hlavne pred vytahovaním hlienov som striekala morskú vodu do nošteka.

emi16
7. sep 2017

@barbie17
No ja by som si ziadala stery
A hlavne ked mu to sada na uska
Ak nema celotelove ATB, ale len lokalne do uska
Lebo ak ma bacila v nose a neprelieci sa tak sa mu lahko presumie do usi